Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chris Gardner (Will Smith) je otec tříčlenné rodiny, který se zoufale snaží najít takovou práci, aby dokázal uživit sebe a své nejbližší. Přestože vyvíjí obrovské úsilí, aby udržel rodinu nad vodou, matka (Thandie Newton) jeho pětiletého syna Christophera (Jaden Christopher Syre Smith) už nedokáže vzdorovat psychickému stresu z permanentní finanční krize a po těžkém rozhodování je opustí. Chris, který je nyní svobodným otcem, se i nadále všemi možnými způsoby snaží najít lépe placenou práci. Nakonec dostane možnost přihlásit se na praxi do prestižní firmy, která se zabývá obchodem s akciemi. Přestože se v úvodní fázi musí obejít bez jakékoliv finanční odměny, nabídku přijme a doufá, že na konci stáže na něj čeká regulérní pracovní nabídka a s ní i slibná budoucnost. Vzhledem k nulovým příjmům je však i se svým synem brzy vyhozen z bytu a donucen přespávat v útulcích pro bezdomovce, na autobusových zastávkách, na veřejných záchodcích a dalších místech, kde je ten trochu možné. I přes všechny nástrahy osudu však Chris nijak nepolevuje ve své snaze být milujícím a starostlivým otcem, v čemž mu nejvíce pomáhá láska a důvěra, kterou v něj Christopher vkládá. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (651)

Webb 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zhlédl zase další Muccinův snímek, ve kterém si pan režisér vlezl příběhu na záda, nechal ho plynout a zapomněl z nich slézt. Stejně jako tomu bylo ve snímku Sedm životů, i zde se nám v hlavní roli představil Will Smith, tady ale poněkud v opačné úloze a opět herecky kraluje, věřil jsem mu prakticky vše. Scéna ve 2/3 na zastávce se strojem času a dinosaury na mě ale byla už moc sentimentální. Netuším nakolik je příběh či scénář realitě se držící, pravdou ale je, že ve mě v tomto stylistickém podání nevyvolal takové pocity jaké jsem očekával, přesto je to ale dobré. 65% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Ideovo s týmto filmom dosť nesúhlasím. Americký sen v plnej paráde mi lezie na nervy vždy - navyše tu ten paradox ulica vs. maklér je až úsmevný (hlavne s prihliadnutím na krach amerických trhov). Napriek tomu a napriek lineárnemu scenáru to však nie je zlý film a aj keď si z neho zapamätám asi len jednu scénu, je súdržnejší ako rovnaká citová vydieračka DRUHÁ ŠANCA. Záležitosť, ktorá neublíži, ale v Európe zrejme ani príliš nezaboduje... ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Will Smith hraje slušně, jeho scény se synem jsou výborné a některé momenty jsou, zejména pro táty ve finanční tísni, mimořádně působivé (třeba vystěhování z motelu a noc v metru), přesto jako celek kupodivu zdaleka ne tak silné, jak téma a pověst filmu slibovaly. Místy se "pomalu plynoucí" mění ve "zdlouhavý", některé motivy se zbytečně opakují a spíše než pronášená moudra funguje samotné Garnerovo odhodlání pokračovat navzdory všem ranám osudu. Také on sám zaujme spíše jako otec než snaživý makléřský adept. Pro někoho možná motivační, pro někoho dojímavé, každopádně koukatelné. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak Will Smith byl fakt výbornej a doufám, že toho Oscara jednou dostane. Navíc to vypadá, že herecký geny půjdou dál v rodině, protože jeho syn Jaden je taky dost dobrej a docela roztomilej na herecký dítě. Jinak mi to ale přišlo docela nudný a způsob, jakým mě chtěl film dojímat každou druhou scénu, protože na tom byl hlavní hrdina čím dál hůř a hůř, mi přišel ke konci už protivný. Škoda. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nečekal, že to napíši nebo řeknu, ale Will Smith zahrál skvěle. Tenhle film je vlastně takovej obrazovej materiál na větu "bojovat o štěstí se zatnutou pěstí /obrazně řečeno/". Myslím si, že každej kdo čte ty moje komentátorský blafy si už někdy prožil heslo "když se to sere tak se to sere všechno". někdy je to tak drsný, že spíše než štěstí je na dosah smrt, ovšem i tak by člověk měl hrdě zdvihnout prostředníček a začít znovu pochodovat za štěstím. Tenhle film je přesně o tom a to bohatě stačí jako důvod proč se mě líbil. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (26)

  • Ve filmu je dobře viditelných několik reklam na leteckou společnost Pacific Southwest Airlines (PSA), která byla hodně populární díky nízkým cenám v době, kdy se film odehrává. (don corleone)
  • Jaden Smith, ktorý hrá Christophera, sa volá celým menom Jaden Christopher Syre Smith. (Pat.Ko)

Související novinky

Will Smith a remake Karate Kida?

Will Smith a remake Karate Kida?

01.10.2007

No ovšem, taky jsem si klepal na čelo. Will je sympaťák, ale na tohle už je opravdu starý. Samozřejmě, všechno má logické vysvětlení. Will bude pouze produkovat, a to společně s Jerry Weintraubem,… (více)

Will Smith: Smrt na dosah?

Will Smith: Smrt na dosah?

13.09.2007

Nelekejte se, nejúspěšnější černošský herec současnosti si nevzal příklad z Owena Wilsona a nepokusil se o sebevraždu. Ačkoli jeho nový projekt má s touhle nedávnou náplní bulvárního zpravodajství… (více)

Reklama

Reklama