Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý astronaut NASA Charles Farmer (Billy Bob Thornton) se odmítne vzdát svého snu podívat se alespoň jednou v životě do vesmíru. Na rodinné farmě si začne ve stodole stavět vlastní raketu, která by ho vynesla na oběžnou dráhu. Jeho „vesmírný program“ samozřejmě vzbudí zájem sousedů, kteří se jeho „kutilstvím“ dobře baví. Další, koho začne Charlesův sen zajímat, jsou novináři, kteří větří skvělý příběh na titulní strany. Na druhou stranu vláda neshledává na stavbě soukromé vesmírné lodi nic zábavného. Naopak považuje Charlesův koníček za podezřelý a postupem času za možné ohrožení, které je nutné zastavit. Jediný, kdo věří v Charlesův sen je jeho manželka Audie (Virginia Madsen) a jeho bývalý kolega z NASA (Bruce Willis). To, co začalo jako neuskutečnitelná fantazie jednoho snílka, začíná získávat reálnou podobu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Příjemný film o jednom neskutečném snu, nebo spíše o neskutečném štěstí, počínaje dokonalou rodinou a konče přízní všech svatých. Když člověk odhlédne od pramalé uvěřitelnosti a zapudí logiku, která mu někde vzadu v hlavě stále říká, že přeci toto není možné, zůstane lehce snová podívaná, která příjemně plyne a na konci se přistihne, že držít palce farmáři a né nafoukané NASA. 60 % ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Na víkendové popoludnie ideálny film, ale inak nič extra. Námet nepôsobí nejako uveriteľne, ale vo filme to ešte ako tak uveriteľné je. V niektorých momentoch však ten film vyznieval dosť hlúpo(napríklad pri nejakých tých patetických preslovoch, alebo tí agenti na záver u Lena...) a tie CGI efekty tiež pôsobia dosť lacno(niekedy až parodicky), ale napriek tomu sa to dalo v pohode dopozerať a film mi jednoducho zdvihol trochu náladu - čo som od neho očakával v prvom rade. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Slabučký film plný hlúpučkých dialógov a nelogizmov, dôsledkom čoho nudí viac ako zabáva. Myšlienka ísť si za svojim snom je síce pekná (aj keď mám pocit, že hlavný hrdina by za ním išiel aj cez mŕtvoly), ale v tomto prípade jej filmová prezentácia je hrozná. Jeden z mála podarených momentov je nepodarený štart. Koniec však už potom opäť skĺzava do trápnosti a typickej americkej klišoidnej formy. Film ako stvorený na robenie kulisy pri nedeľnom varení, pre náročnejšieho diváka odporúčam pridať aj vysávanie. 50/100 ()

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Nečakane neznáma, ale pritom zároveň nečakane príjemná záležitosť o naplnení si snov, nech to stojí čo to stojí, nech je proti nám hoci aj celá vláda a všetky vládne i nevládne agentúry:) Billy Bob Thornton sa v mojich očiach po tomto filme zmenil a konečne je z neho pre mňa príjemný chlapík. PS: vesmír patrí všetkým.... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Astronaut je "pouze" pěkný příběh jednoho dospělého chlapce, který si chtěl splnit svůj největší sen, a to navzody všemu a všem. Bohužel se ale nemohu zbavit pocitu, že jak je snímek jednoduše a nevýrazně natočený, tak by asi ani nešel ztvárnit lépe. Zvláštní paradox. V Polishově snímku působí vše tak nějak uhlazeně, děj nikam nepospíchá, a občas hraje na divákovy nervy, když se vůbec neobtěžuje plynout většími kroky kupředu. Po celou dobu jsem tak sledoval ničím nepřekvapující dojemnou story s několika minimálně podivnými scénami, u které tuším, že v knižní podobě by se mi velice líbila - krásná sci-fi. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (2)

  • Mark Polish, který hraje FBI agenta Mathise, napsal k tomuto filmu scénář. (Pumiiix)
  • Když manželka odjíždí v neděli do kostela na mši, zavírá dveře auta, které se ale nedovřou. V dalším záběru už jsou zabouchlé správně. (Pepy)

Reklama

Reklama