Reklama

Reklama

Pierre Levasseur je bohatý a vlivný muž. Stojí v čele velkého podniku, ale hlavním akcionářem je jeho žena. Když se tedy v bulvárním tisku objeví fotografie, na níž stojí vedle své milenky, má problém. Rozvod si nemůže dovolit, i když to milence už dva roky slibuje. Zdá se, že jedinou možností, jak z toho ven, bude zaangažování třetí osoby. Na fotografii je totiž zachycen ještě náhodný kolemjdoucí, jakýsi Francois Pignon, zaměstnanec parkoviště, kterého právě odmítla jeho vyvolená Emilie. Levasseur namluví ženě, že na fotografii se sám ocitl náhodou, že modelka Elena patří k tomu druhému muži - Pignonovi. Zároveň Pignona kontaktuje a za určitý finanční obnos jej i Elenu zapojí do předstírací hry. Ale paní Levasseurová také není dnešní a Pignonova vyvolená Emilie zjišťuje, že se s odmítnutím nabídky k sňatku poněkud unáhlila. A tak se situace poněkud zamotává... Nejnovějším příspěvek do pignonovského cyklu je určen všem milovníkům inteligentní francouzské komedie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (127)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Ne tady opravdu není pochyb. Francis Veber, i když možná už dávno není při síle (jak zde na csfd psáno), zasáhl opět do černého. Naprosto precizně natočená romantická komedie, v optimální stopáži, jednoduchý nápad rozjíždějící výbornou zápletku, ve které září všichni herci. Civilní, nenásilné, naprosto normální, žádné blbé kidy hollywoodské produkce. Je to obyčejná a přesto zcela neobyčejná komedie, bavil jsem se královsky a užíval si každou minutu filmu. Na podobné téma doporučuji http://www.csfd.cz/film/221754-nejsem-na-prodej/.....90% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dablér je príjemná typická oddychová francúzska komédia, ktorá má s realitou spoločného asi toľko, čo Transformeri s mimozemským výskumom. Zo začiatku je to veľmi svižné a vtipné, lenže potom si uvedomíte, že film je priehľadne predvídateľný a nemá v zálohe jediný neočakávaný zvrat, poprípade aspoň jednu zapamätania hodnú vtipnú sekvenciu. Vždy, keď zapnem nejaký francúzsky film z nedávnej doby, hrá v ňom Auteuil. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Začalo to jako anekdota, kterak se vymluvit podváděné manželce a u toho, bohužel, už zůstalo. Vtípek s náhradním milencem je natahovaný a rozvláčný. Aspoň díky za to, že vztah mezi milenkou a náhradníkem neskončí tím nejvíc provařeným způsobem. Závěr je bez pointy. Je zde však skvělá sebevědomá a pragmaticky jednající manželka – Kristin Scott Thomasová, které jsem od začátku fandila. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Proste klasický Veber. Komédia na ktorú sa veľmi dobre pozerá. Človek (ako JA) pri takýchto filmoch dosiahne absolútny stav pohodičky. Francis Veber si opäť vybral svojich oblúbených hercov - Auteuil, Berry, Aumont, ktorí hrali aj v jeho predchádzajúcich filmoch. Osobne som ocenil Alice Taglioni, je sexi a ku tomu aj šikovná herečka. Rolu modelky zvládla s bravúrou. Prekvapilo ma ako ju využil režisér. Čakal som od nej správanie hlúpej nány, ktorá mi pôjde na nervy, ale práve naopak-zahrala veľmi príjemnú slečnu. Alebo napr. Auteuil, jeho som do teraz videl v pohodových rolách dobrákov, ale tu práve že hrá zbohatlíckeho hajzla a toto mi tiež učarovalo, ako dokázal Veber zmeniť jeho charakter. Film má jednoduchý príbeh, ktorému dominujú komické, ale aj romantické časti. Hlavne postavu lekára si človek musí zamilovať. Tam sa ukáže čaro tohto typu komédií...Nie je to také bláznivé ako Drž hubu, alebo Blbec k večeri, ale rozhodne dobré... ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Roztomilá oddechovka - působící skoro jako remake nějaké limonády ze třicátých let - tak trošku i moralitka o tom, že lhát stejně tak ženě i milence se nevyplácí a chudoba cti netratí... >Lůzr< Pignon je celý takový milý, čisťounký a dobromyslný chlapík, i ten jeho kutloch kdesi na periferii předurčené jednou k demolici působí tak, že byste se k němu klidně hnedle rádi přestěhovali a topmodelka Elena je vskutku topmodelová a pohádkově sladká a hodná a inteligentní a prostě děva k pomilování až tak, že byste ji hnedle vyměnili za matku svých dětí... A všichni až na lumpa Levasseura a jeho fikaného advokáta jsou vůbec takoví mílí a... . . . A láska nakonec samosebou zvítězí nad intrikami a hamižností, lumpácký bohatec je po právu zostuzen a vytrestán a prostě je asi opravdu dobře, že se i dnes točí takové klidné, milé, inteligenci neurážející a nepodbízivé a místy vskutku vtipné (třeba pointa s tatínkem panem doktorem... :o) komedie. I když nejspíš za rok si na tenhle film ani nevzpomenete... Nic proti ničemu, pronic zanic... A tak to má být! . . . Výborně a decentně odehraný, profesionálně rutinně dobře natočený, v rámci žánru lehce nadprůměrný film... Tři a půl hvězdičky za film, z nutnosti pak s lehkým smutkem (protože lepších komedií je přece jen opravdu spousta) zaokrouhleno dolů. - - - P.S. Nelze, než si na okraj povzdechnout, proč takhle neumí v Česku nikdo natočit komedii :-( ?). Ach jo... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Během natáčení skočil ze střechy paláce Chaillot sebevrah. Nikomu jinému se naštěstí nic nestalo, nicméně některé herce a členy štábu dělilo od padajícího těla jen několik metrů. Někteří diváci, kteří netušili, že se nejedná o kaskadéra, začali tleskat. (Zdroj: Francis Veber: Ať to zůstane mezi námi) (Bernhardiner)
  • Terasa restaurace u paláce Chaillot, vedle které se nacházelo stanoviště parkovačů aut, byla falešná. Přesto se u ní zastavovali japonští turisté, kteří si tam chtěli rezervovat stůl. (Zdroj: Francis Veber: Ať to zůstane mezi námi) (Bernhardiner)

Související novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Reklama

Reklama