Reklama

Reklama

Hudbu složil, slova napsal

  • USA Music and Lyrics (více)
Trailer

Obsahy(1)

V 80. letech byl Alex Fletcher členem slavné hudební skupiny PoP. Zatímco jeho kolega Colin Thomson i po jejím rozpadu zůstal na špici hitparád, Alex upadl do zapomnění. Vystupuje už jen na plesech a poutích, kde jeho publikum tvoří hlavně bývalé fanynky, které už většinou překročily čtyřicítku. Se situací je smířený a žije celkem spokojeně. Jednoho dne se však objeví nečekaná nabídka. Nejúspěšnější popová hvězda Cora Cormanová byla kdysi také fanynkou PoPu a chce, aby pro ni Alex napsal nový duet, který by s ní zazpíval na turné. Písnička musí být hotová během několika dnů. Jenže Alex už deset let nenapsal ani notu. Pustí se do práce se sebevědomým textařem Gregem, ale moc se jim nedaří. Potom se však objeví svérázná Sophie, zaskakující za nemocnou kamarádku, která se Alexovi stará o kytky. Při zalévání jen tak mimochodem hravě dokončí rýmy, s nimiž se muži trápili, a když se Greg urazí a odejde, pokusí se Alex dívku přemluvit, aby mu pomohla. Sophie zpočátku váhá, ale nakonec na návrh přistoupí. Při práci se pomalu sbližují, svěřují si krachy v profesním i osobním životě a složí písničku, z níž je Cora nadšená. Autoři úspěch náležitě oslaví a stanou se milenci. Idyla však netrvá dlouho... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (592)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Marc Lawrence chce z Granta udělat nejultimativnějšího milovníka všech dob. Další romantický etalon v podobě Drew Barrymore je pokořen více než důstojně a Lawrence prostřednictvím svých svěřenců úspěšně napravuje své nelichotivé renomé z minula. I když je to stále tatáž písnička o nesmělé popelce a elegantním zmatkáři, je vtipně a nenuceně podaná a neleze vám ani příliš do trenek, ani z vás nedělá blbce. Za aranžovaný klip z osmdesátek 10% navrch! ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Arcipeklo. Pouštěl jsem s tím, že o Vánocích přežiji všechno a s dobrou náladou hurá do filmu. A jo, ze začátku to fungovalo. Dokonce naskočila myšlenka, že to vůbec nevypadá špatně. Vždyť hlavní hrdinové jsou vcelku sympatičtí. A ona Barrymorová hezky zpívá. A...ZVRAT...Grant moc dobře nezpívá. Příběh se otáčí k totální kokotině. Panebože, jak se může 99 minut tak strašně vléci. A Cora je opravdu výborný záporák (indikátory ironie by se měli rozsvítit právě teď). Cože? Ještě půl hodiny. Sklenice vína. Fyzická bolest. NE! Už nikdy! ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Profesionálně odvedená práce na "další romantické komedii s Hughem Grantem", čili nadprůměr minimálně ve svém žánru. Mohlo to být daleko lepší, kdyby se víc přitlačilo na satiru a zesměšnění hudebního velkoprůmyslu, a nedělaly se jenom šoufky z Wham! a spol. Je to docela škoda, protože po libovém traileru má člověk od fungující dvojice Hugh & Drew i od jejich filmu určitá očekávání, a ta se rozplynou v nevinné cukrové vatě, kterou otec pozdějšího filmového teroru jménem Morganovi (opět s Hughem a nově s Carrie Blbshawovou) tentokrát vyprodukoval. 60% a celkem mě těší, že jsem tehdy nakonec nedal peníze za lístky. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Pre ľudí, čo poznajú históriu Wham! ešte o čosi lepší film. Schválne, Georgea Michaela pozná dnes každý, ale skúste si spomenúť na meno toho druhého. Jeho jediný album si už dozaista nepamätá ani skalný fanúšik Wham! . Hugh Grant takúto vyhaslú pop-superstár podáva s absolútnou gráciou a ústami postavy s nadhľadom ironizuje súčasný „music industry“, ktorý je už dávnejšie viac „industry“ než „music“. Music & Lyrics však neprináša na poli romantickej komédie nič nové a prevratné. Na poriadnu satiru na hudobný priemysel a jeho „hviezdy“ je film príliš mäkký, na komédiu málo zábavný, dramaticky je tu stokrát omieľaná línia stretli sa náhodou-zaľúbili sa – komplikácia-štastný koniec. A tak si na svoje prídu najmä mainstreamoví diváci. Ja film vidím ako lepší priemer, ktorý pozdvihuje najmä ústredná dvojica a niekoľko výborných sekvencií (najmä úvodný klip a jeho záverečná štylizácia do „pop up video“ z dielne MTV a jeho prostredníctvom rozprávané udalosti „po filme“). 7/10 ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Hugh Grant je jedním z nejsympatičtějších herců a vždycky hraje milovníky plné sarkasmu a milých ušklebků, který Vás prostě dostane, což je vlastně taky jediný důvod, proč jsem se na Music and Lyrics díval! Drew Barrymore byla taky vynikající, v docela netypické roli a naprosto s přehledem zvládale obížnější pasáže s dávkou jemného a příjemného humoru. Dohromady tvořili mi docela nesouměrný pár, protože ke konci to už klišovatělo neskutečným způsobem, že slovo tuctové je málo. Ale první hodinka byla perfektní! Jo, líbilo se mi to, a však tady Marc trošičku přestřelil s cukrem, kdyby se to drželo v tempu jako Two Weeks Notice, dal bych čtyři hvězdy. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (17)

  • Během produkce byl pracovní název filmu "Music and Lyrics By...". (viperblade)
  • Když jsou Sophie (Drew Barrymore) a Alex (Hugh Grant) spolu v kavárně a povídají si, mají před sebou kelímek s kávou otočený pokaždé jinak. Lze to poznat podle textu na kelímku. (klarika)
  • Interiérové ​​scény Madison Square Garden byly ve skutečnosti natočeny v Nassau Veterans Memorial Colliseum, které se nachází v menším městě Uniondale na newyorském Long Islandu. (veronikajel)

Reklama

Reklama