Reklama

Reklama

Hudbu složil, slova napsal

  • USA Music and Lyrics (více)
Trailer

Obsahy(1)

V 80. letech byl Alex Fletcher členem slavné hudební skupiny PoP. Zatímco jeho kolega Colin Thomson i po jejím rozpadu zůstal na špici hitparád, Alex upadl do zapomnění. Vystupuje už jen na plesech a poutích, kde jeho publikum tvoří hlavně bývalé fanynky, které už většinou překročily čtyřicítku. Se situací je smířený a žije celkem spokojeně. Jednoho dne se však objeví nečekaná nabídka. Nejúspěšnější popová hvězda Cora Cormanová byla kdysi také fanynkou PoPu a chce, aby pro ni Alex napsal nový duet, který by s ní zazpíval na turné. Písnička musí být hotová během několika dnů. Jenže Alex už deset let nenapsal ani notu. Pustí se do práce se sebevědomým textařem Gregem, ale moc se jim nedaří. Potom se však objeví svérázná Sophie, zaskakující za nemocnou kamarádku, která se Alexovi stará o kytky. Při zalévání jen tak mimochodem hravě dokončí rýmy, s nimiž se muži trápili, a když se Greg urazí a odejde, pokusí se Alex dívku přemluvit, aby mu pomohla. Sophie zpočátku váhá, ale nakonec na návrh přistoupí. Při práci se pomalu sbližují, svěřují si krachy v profesním i osobním životě a složí písničku, z níž je Cora nadšená. Autoři úspěch náležitě oslaví a stanou se milenci. Idyla však netrvá dlouho... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (592)

Nin 

všechny recenze uživatele

Tak tomu říkám překvapení. Mimořádně příjemná romantická komedie, kde exceluje suchý humor Hugha Granta a správně napsané písničky. Videoklip "Pop! Goes my heart" jen tak z hlavy nedostanete, stejně jako neuvěřitelný idol teenagerů, zpěvačku Coru. Tento film má navíc mimo jiné výhodu, že s lehkostí dobře paroduje hudební showbussines, ale netlačí na pilu. Jistě, Drew a Hugh nejsou asi kandidátem na nejromantičtější pár desetiletí, ale oba to jsou příjemné postavy a nedá se jim nefandit. Pohodová chuťovka. (8/10) ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Položili jste si někdy otázku, když jste zahlédli v časopise fotku např. Sagvana Tofiho, co tahle vyhaslá mj. popová pseudohvězda z neblaze proslulé „stáje“ Františka Janečka dneska vlastně dělá? Zřejmě ne, taky proč byste to dělali, že ano? Já jsem četl, že prý prodává ledničky v Grónsku (copyright Klára Nemravová z Tata Bojs), ale skutečnost bude mnohem prozaičtější. Zkrátka obráží všemožné „high-society“ večírky a recepce, kde se zadarmo nadlábne, nechá se tam vyfotit s našimi rádoby hvězdičkami a „celebritami“ a modlí se za to, aby se jeho fotka objevila aspoň na spodku str. 32 nějakého bulvárního plátku (těsně pod reklamou na Kosmodisk a náramek na zázračné hubnutí). A to proto, aby totálně neupadl v zapomnění a pořád mohl čeřit vody se svými „čerstvými scenáři“ a „chystanými alby“. Grantův Alex Fletcher zažívá podobné pocity, ale je na tom ve srovnání s Tofim přeci jenom nesrovnatelně lépe. Bývala velká popová hvězda, žijící jenom z minulosti a s přibývajícím věkem z občasných vystoupení při zahájení otevření nového obchoďáku, či na ředitelských recepcích a podobných „vyzobávání drobků“. A nutno říct, není moc herců, kteří by podobně jako Hugh Grant dokázali interpretovat otravný kolovrátkový pop 80.let s takovou grácií a kouzlem. Už úvodní klip ve stylu 80´s metrosexuálních boy partiček typu ´Wham!´ musí u každého, kdo tu éru pamatuje, vyloudit úsměv na tváři, zvláště když je to zde podáno s takovým sebeshazovačným nadhledem. A nebýt toho, že zhruba po půlhodině se film překlopí do celkem tuctové romanťárny, vydržel by ten úsměv až do konce. Ale svěží neokoukaně dějové nápady, točící se kolem pop-star Cory a jejího hitu „na zakázku“ tady nechybí, takže i přesto, že éra 80´s diskoték, barevných trvalých, mrkváčů a stereotypních syntetizátorových spodků nebyla tou mojí „krevní skupinou“, dávám pobavené 3*. Bylo to občas vtipné i trefné. ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Celkem vydařená vtiposnůška, která může fungovat jako lehká terapie pro diváky trpící fobií zvanou "synťákový osmdesátkový pop" (ano, mezi ně se řadím i já). Jelikož nám tvůrci servírují klasické atributy tohoto zábavního odvětví jako jsou: křiklavě blyštivé kostýmky, přerozhaleně neholené hrudě naondulovaných chlapíků, synteticky nechutná hudba s elektronickými bicími a stupidními texty, s ještě o foust hloupějšími videoklipy a odpornými tanečky. Tohle všechno jen jako audio-vizuální předkrm. Načež nás děj unáší do současnosti - do tápaní hlavního hrdiny, které se pohybuje na pomezí parazitismu ex-slávy a vlastní trapnosti, do existence bývalého dívčího puberťáckého idolu, jehož věrné posluchačstvo je nyní v řadách ječících čtyřicítek na abiturientských večírcích a důchodců na lavičkách parků . A hle, tu najednou, se na smutného hrdinu, snese báječná a náhodně zdvojená příležitost, jak se opět zviditelnit - buď v boxovací reality-show nebo jako autor duetu pro orgasticky vzdychající a notně pitomoučkou teen hvězdičku. K tomu se přichomítne praštěná zalévačka květin aneb zhrzená slovotepkyně, jejíž verše mají duetu dodat tu správnou šťávu a možná také smysl. A je tu romance jak trám ... anebo komedie jako řemen. Nu dobrá, od každého vcelku vyvážený kus. A velkou zásluhu na tom všem má nejen samotný scenář, ale rovněž ústřední herecké duo, které je dosti neslučitelné, aby bylo uvěřitelně a vzájemně se doplňující, a aby mělo potřebný náboj. A to se Hughovi "vrtizadečkovi" a Drew kupodivu podařilo téměř na jedničku. Ač je konečný produkt snažení těžce pop a happyend brutálně top, napraví to všechno závěrečné titulky. 60%. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Zadejte si do youtube vyhledávače PoP! Goes My Heart - Hugh Grant - Music and Lyrics- HD Quality! a pokud Vás to nevyděsilo, spíše naopak, věřím, že Vás film bude bavit.. Romantická komedie, která je v průběhu nenáročná a příjemně zábavná, konec přeslazený, ale kde není (?) Grant mi nevadil a Barrymore by se měla naučit mluvit pomalu :o) Nic víc, nic míň :o) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další romantická komedie s Hughem Grantem? Proč ne, když mu tyhle role tak sedí. Tentokrát se nám představuje coby vyhaslá popová hvězda, která se opět snaží dostat na výsluní. Sympaťák Grant se své role zhostil skvěle a i když se občas chová jako jeho postavy z předchozích filmů, vyhaslou popovou hvězdu mu rádi uvěříte a navíc nám ukáže, že umí i velice dobře zpívat. V jeho usílí mu pomáhá neméně sympatická Drew Barrymore a díky tomu vytvořili dvojici mezi kterou to sice zas tolik nejiskří ale alespoň se skvěle doplňují. Když to shrnu jedná se tedy hlavně díky hercům o slušnou romatickou komedii, která pobaví. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (17)

  • Hromada bramborové kaše, kterou nakydá Rhonda (Kristen Johnston) Alexovi (Hugh Grant) na talíř, mění v dalších záběrech výšku a tvar. (Fenk)
  • Když jsou Sophie (Drew Barrymore) a Alex (Hugh Grant) spolu v kavárně a povídají si, mají před sebou kelímek s kávou otočený pokaždé jinak. Lze to poznat podle textu na kelímku. (klarika)
  • Skladbu „Dance with Me Tonight“ napsal třináctiletý syn režiséra Lawrence. Malý Clyde byl hudebně nadané dítě, jehož schopnosti vyšly najevo poté, co ve věku čtyř let zahrál Beethovena zpaměti, když jej předtím slyšel v rádiu. (imro)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno