Reklama

Reklama

Prázdniny pana Beana

  • Velká Británie Mr. Bean's Holiday (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pan Bean vyhraje v dobročinné loterii týdenní pobyt na Riviéře a videokameru, kterou má natočit všechny svoje zážitky. Nadšeně se vydá na cestu. Původně chtěl na Francouzské riviéře pouze nachytat trochu bronzu a pár dní si odpočinout. Trable začnou už při přestupu v Paříži, kde Bean způsobí, že ruský filmový kritik nestihne vlak do Cannes, ve kterém sedí jeho malý syn. Pan Bean se chlapce v návalu soucitu ujme a pokouší se s ním dostat různými dopravními prostředky za otcem na filmový festival. Život věčného smolaře nešetří a v podstatě pohodová cesta se změní na sérii zmatků, nehod a katastrof, které vyvrcholí neplánovaným promítáním jeho peprného deníčku. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (609)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Mr Bean zabával celú jednu generáciu a jeho absencia je v televízii celkom citeľná. Atkinson by si zaslúžil ďalší poriadny úspech a návrat muža, ktorý nosí na Vianoce na hlave moriaka a spí s plyšovým medveďom, by mu k tomu mohol pomôcť, navyše prostredie filmového festivalu a najvyššej spoločnosti si priamo hovorí o nejaké to zosmiešnenie. Prázdniny pána Beana sú Atkinsonovým návratom do prvej ligy. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Rowan Atkinson stále více rozmělňuje kult Mr. Beana účinkováním v celovečerních filmech a nezůstává u toho, co mu jde a umí bezesporu nejlépe - u svých několikaminutových skečů na bázi němé grotesky. Prázdniny pana Beana jsou na jeho humor až moc složitý filmový formát a invence pana Atkinsona ho bohužel neutáhne. Vysloveně špatný film to rozhodně není, ale žádná velká sláva také ne. Pár výborných gagů, několik dobrých vtipů, trocha té filmové vaty...a taky několik deja-vu (témata jako oběd v restauraci a co s nechutnými ústřicemi už jsme v nějakém skeči Mr. Beana někdy zahlédli). Co vlastně tedy přimělo Rowana Atkinsona vyrazit do Cannes právě v doprovodu celovečerního filmu? Asi to byly jen a jen peníze...umělecké a tvůrčí pohnutky to mohly být jen stěží... (za zmínku ale rozhodně stojí herecká účast našeho Karla Rodena - už se zřejmě zcela etabloval v prostředí anglosaského filmu a dostává i role ve velkofilmech mimo Hollywood. Hraje sice zase Rusa, tentokrát režiséra, ale jeho role je jednou z ústředních a já mám dojem, že u nás doma se to třeba v kampani k tomuto filmu zase až moc neakcentovalo. Karel Roden skutečně herecky prorazil...) ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Asi tak 3x jsem se pousmála... A to je bohužel všechno. Pokud je nějaký film komedie, měl by asibýt aspoň trochu vtipný. Jenže Bean není vtipný ani trochu. Většina fórů už tu 10x byla (ústřice - tentokrát ovšem "vylepšené" o humry atd.), Bean se pitvoří víc než obvykle, ale to bohužel ničemu neprospívá - když se absurdnost dovede do absurdnosti, je fakt moc. Navíc když se dovede k té absudrnosti naprosto trapným způsobem, podpořeným děckem a (nečekaně) ztracenými doklady a penězi, vznikne jedna obrovská nuda. Ještě že byl film zakončený na festivalu v Cannes, kde mi promítání ohromně "uměleckého" filmu a následný Beanův příjezd umožnilo dát Beanovi aspoň ne-zcela-potupné 2*. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zasmial som sa celkovo 3krát, čo je množstvo, ako pri priemernej americkej komédii. Pri seriáli je to zhruba 10krát za tých cca 20 minút. Takže sklamanie. Snáď sa pochlapí aspoň Willem Dafoe a po vzore Rodrigueza a jeho rozhodnutia natočiť Mačetu nám za pár rokov predstaví svoj umelecký art film. Určite by to bolo zábavnejšie ako tento kalkul. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pokud si člověk dá na čas pauzu od Mr. Beana tak se v tomhle kousku občas i zasměje. Bohužel ani několik povedenějších scének nezakryje fakt, že už jsme je viděli většinou v lepším provedení v minulosti. Jedná se tedy spíše o film pro celou rodinu, kterou příjde navštívit chlapík, jehož prakticky všichni znají a přehlídnou jeho inteligenční nedostatky. 55% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (27)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno