Reklama

Reklama

Prázdniny pana Beana

  • Velká Británie Mr. Bean's Holiday (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pan Bean vyhraje v dobročinné loterii týdenní pobyt na Riviéře a videokameru, kterou má natočit všechny svoje zážitky. Nadšeně se vydá na cestu. Původně chtěl na Francouzské riviéře pouze nachytat trochu bronzu a pár dní si odpočinout. Trable začnou už při přestupu v Paříži, kde Bean způsobí, že ruský filmový kritik nestihne vlak do Cannes, ve kterém sedí jeho malý syn. Pan Bean se chlapce v návalu soucitu ujme a pokouší se s ním dostat různými dopravními prostředky za otcem na filmový festival. Život věčného smolaře nešetří a v podstatě pohodová cesta se změní na sérii zmatků, nehod a katastrof, které vyvrcholí neplánovaným promítáním jeho peprného deníčku. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (609)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Veľmi veľký nepodarok v ktorom je problém napočítať vydarené humorné scény aj na jednej ruke. Postavu Mr. Beana mám zo seriálov veľmi rád a Atkinsonova mimika je geniálna, v tomto prípade je však okrem iného otravná už aj ona. Absolutne sa nehodiaci casting (Roden, Dafoe a všetci) a úplne debilné nápady (malý otravný chlapec a Beanova niečo ako frajerka). Pochváliť môžem len scénu s pomalou motorkou, ktorá bola geniálna. Inak však veľký trápny fail. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Skeče Mr. Beana miluji už od raného dětství. A tak bylo jasné, že si ke mně dříve nebo později najde cestu i tento snímek. Ono to není tak těžké, pokud si platíte HBO nebo Cinemax, počkat si na nějaký ten filmový hit a pak si ho v klidu a pohodlí vychutnat bez vložených reklam. A v tomto případě musím říct, že se vyplatilo počkat si, neboť jsem se po většinu filmu bavil, a to nejen já, ale i moje mamka, kterou hned tak něco nerozesměje. Zkrátka tento styl humoru mi sedí a film byl neskutečně vtipný téměř po celou dobu. Ano, nedělá mi problém přiznat, že jsem se prostě a jednoduše bavil stejně, jako jsem se v dětství bavil u krátkých skečů Mr. Beana. Prostě je to pořád stejně vtipné a celovečerní stopáž pranic neubírá na kvalitě a vtipnosti dalším skečům Rowana Atkinsona. Jen stěží mohl vzniknout vtipnější film, tohle je prostě asi maximum, kterého jsou scénáristé a pan Atkinson schopni, ale mně to bohatě stačí k tomu, abych mohl prohlásit, že těch 90 minut, strávených s tímto filmem, rozhodně nebylo zbytečně promrhaných. A samozřejmě potěšil i Karel Roden v roli porotce festivalu v Cannes. Takže já jsem se bavil a uděluji zaslouženě čtyři hvězdičky. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Prázdniny pana Beana paradoxně selhávají tam, kde bych to nečekal – v samotné hlavní postavě. Nevím proč se Atkinson rozhodl, že ještě víc přitlačí na pilu a tak z postavy z grotesky udělal hotovou cartoon postavičku. A dojíždí na to stejně jako Steve Martin v Looney Tunes, neboť „živý herec“ v podobné roli prostě nefunguje (ať je sebegumovější). První hodinka, která prakticky celá stojí na Beanovi, tak pobaví jen párkrát, jinak neustále nudí a Beanovo pitvoření akorát leze na nervy. Pak se Bean ocitá ve filmových kulisách, dostávají prostor vedlejší postavy a finále na filmovém festivalu v Cannes je dokonce výborné. Ale to neomlouvá tu rozpačitou první hodinku. Viděl bych to tak na hodně tolerantních 50%, nebýt toho podivného finálního hudebního čísla… ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak nízké hodnocení si návrat pana Beana určitě nezaslouží. Mně se to totiž opravdu líbilo. Pan Bean mě dokázal rozesmát jako tenkrát a to je účel, se kterým hodlal natočit tento film. Přitom řikal, že už nikdy nechce s jeho alter egem mít nic společnýho. Jsem rád, že svůj cíl nesplnil. Jeho průjezd Francií za to totiž určitě stojí a néé že ne! A i když je tam pár scének humorně nic moc, převyšují je ty podařené a zábavné. Jediné co mi opravdu vadilo, tak snad ten opravdu bláznivý příběh, ale u něj je to nejspíš povinností. U těchto prázdnin věřím, že se na ně s radostí znovu a rád pokud budu moci podívám. Jeho přiblblý úsměv mi za to určitě stojí. Mimochodem Willem Dafoe režisérsky fakt válel... --- K čemu je policista se zlomeným srdcem? Bez tebe nejsem nic, nic, nic, nic, nic....NIC! ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Prázdniny pana Beana nejsou tak špatné jak všichni alespoň na začátku naznačovali. Jde jen o to, že na to musíte jít se správnou partou do kina ( cca v sedmi lidech ) a nebát se zasmát nahlas na celé kino. To vše udělá dobrou atmosféru a film se Vám a mnohým jiným z kina mnohem zpříjemní. Takže hodnocení typu jedna hvězdička nebo dvě, měsíc před premiérou, kdy si to pustíte sami doma, nebo s přítelkyní, před kterou se bojíte nahlas zasmát, aby jste nevypadali jako idiot, na divXu vůbec nerespektuju. To raději ani ten film nehodnoťte. Dal bych snad už i více, ale to už by jsi to nebylo fér, i když 70% bych dal. Zasmál jsem se více než napočítám na prstech, takže účel to splnilo. Až na tu finálí scénu, jako z muzikálu, kdy všichni zpívají, což jsem trošku nepobral, to bylo fajn. A byla to velmi dobrá antireklama na přehnaně umělecké filmy, typu Retro, kdy příliš dlouhé monology a uvažování o samotném životě jsou mnohdy více na škodu. Jinak přejmenování na Karla Rodena III je celkem vtipné. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (27)

  • Beanův (Rowan Atkinson) oblíbený medvídek, kterého si v seriálu Mr. Bean (od r. 1990) bral na dovolenou, se ve filmu nevyskytuje. (imro)
  • V závěrečné scéně ve Francii, když Bean (Rowan Atkinson) vychází oknem hotelu a jde po střechách aut a autobusu na pláž, je možné spatřit český autobus Karosa C955 Récréo, který firma Karosa vyráběla mezi lety 2001 až 2007. Předchůdce typu C955 Récréo, typ C935 Récréo, se vyráběl mezi lety 1997 až 2001. Od roku 1999 se vyráběl ve variantě C935E Récréo. (TomasSlach)
  • Přestože Max Baldry (Stepan) mluví rusky, v ruské verzi byl nadabovaný jiným rusky mluvícím hercem. (MultiTobi)

Reklama

Reklama