Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 7 (1978) (série)


Platina (S07E18)

(epizoda)
Komedie / Krátkometrážní
Československo, 1978, 19 min

Obsahy(1)

Alespoň jednou v životě být dámou... Manželé jedou za tři dny na dovolenou k moři. A tak se Vladěna (A. Vránová) rozhodne, že chce být na ty dny volna jednou v životě za dámu. Rozhodne se, že si pořídí platinový přeliv. Kadeřnice ji ale odmítne splnit toto přání, protože je na tuto „proměnu" málo času. A tak se Vladěna pustí do odbarvování sama. Dopadne to ale přesně tak, jak kadeřnice předpokládala – spálí si vlasy. Začne tedy chodit v paruce. Ta se ale nelíbí jejímu muži (V. Hašek), který ji dokonce začne podezírat z nevěry... (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Holka, to je jedno. Dej to sem." Manželský příběh, natočený podle zadaného tématu "Alespoň jednou v životě být dámou", na který se hodí známá pořekadla "Komu není rady, tomu není pomoci" a "Kdo chce kam, pomozme mu tam". ()

argenson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bejvala to doba televizních inscenací, který stačilo narvat do dvacetiminutový bakalářský historky. A pak byly bakalářský historky, který by stačilo shrnout v pětiminutový nezáživný anekdotě. Platina je přesně ten případ. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ženská umíněnost je prostě bezbřehá. Jakmile něco chce, tak to prostě dostane a hotovo. A že to ve většině případů skončí neslavně jako v této povídce je také holý fakt. Ale že by to vedlo až k žárlivosti se mi zdá tento následek už jen jako doplněk příběhu. Úsměvný bakalářský příběh s dobrým koncem. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sama o sobě ta povídka je vlastně o hlouposti jedné dámy, která si myslí, že je chytřejší než lidé, jež v oboru pracují leta. Holt, komu není rady... A proto po zásluze dostane po prstech, tedy vlasech. Nicméně nejvtipnější je samotný výsledek jejího snažení, respektive maskérů, a pak přístup manžela Vlastimila Haška. Já se pobavil. Nelogické chování Vladěny je vidět už když přijde za sestrou a ta jí nabídne paruku. Předtím ale Vladěna prohlásí: „Copak takhle můžu domů?“ A proč by nemohla? Když přišla, měla přeci na hlavě též šátek. Budiž tato povídka poučením pro všechny marnivé ženy, kterým se zdá, že jsou chytřejší než... ()

Reklama

Reklama