Reklama

Reklama

Renesance

  • Česko Renaissance (festivalový název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Černobílý animovaný film, který bývá po vizuální stránce přirovnáván ke snímku Sin City – město hříchu, se odehrává v Paříži roku 2054. Ilona Tasujevová, mladá a talentovaná odbornice na genetiku, je unesena a nadnárodní společnost Avalon, pro kterou pracovala, ji chce za každou cenu dostat zpět. Případ dostane na starost důstojník Karas, kontroverzní policista a specialista na vyhledávání rukojmích. Ten se vydává po stopách zmizelé dívky do labyrintu velkoměsta. V průběhu vyšetřování je špehován a zastrašován, postupně mu umírají svědci a někdo se ho snaží zabít. Karas si přestává být jistý, kdo je vlastně objektem jeho pátrání: oběť, anděl, nebo monstrum? Vypátrání Ilony se pro něj stává otázkou života a smrti… „Paříž nám od začátku přišla jako samozřejmé dějiště příběhu i jako hlavní postava filmu. Chtěli jsme vytvořit fantastický obraz Paříže, který by byl tak silný jako Los Angles ve snímku Blade Runner,“ říkají tvůrci. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (367)

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Revoluční futuristická noir detektivka si mě podmanila hlavně svojí dech beroucí vizuální stránkou. Příběh nepřináší nic moc nového (zlá korporace versus málomluvný detektiv) a na to, že je tak přímočarý jsem v něm měl občas docela hokej. Nicméně atmosféra věčně setmělého města byla skvělá a celá ta hra se světlem a stínem inspirovaná Rembrantem se vskutku povedla. Netradiční filmová podívaná, především pro fajnšmekry. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Chcete vidět něco nového? Něco se zvláštní kamerou a animací? Podívejte se na Renesanci. Škoda, že se filmu nevyhnulo pár hluchých míst a částečná nepřehlednost a zmatenost postav pro diváka. Ale i přez to hlavní stránka filmu a to výtvarné zpracování, vysoko vyčnívá a zaujme nejedno divácké oko.70% ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

70%. Francouzský snímek, který přišel z nevídaným ztvárněním co se týče animace, je jinak docela obyčejná scifárna, která nedokázala udržet mou plnou pozornost po celých 105 minut. Ne, že bych od filmu odbíhal či podobně, jen jsem vedle revolučního looku čekal i nabušenou story, a tak jsem místami unaveně usínal. Nakonec si Renesance ode mne vykoledovala "lepší tři", a to za originální příběh, zvučný dabing a právě onu stylizaci. Nebýt roztomilé (a k thrilleru přesně pasující) černobílé, ve které převládají spíše stíny, nejpíše bych televizi po půlhodině vypnul. V paměti mi tak nakonec zůstane pouze jedna parádní akční scéna mezi stromy a úderný konec, nad jehož pointou jsem v překvapení kroutil hlavou... A Daniel Craig: nad tím hlasem jsem do titulků přemýšlel snad nejvíce - super výběr! ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Tak jsem šel do kina na francouzké animované film-noir sci-fi a místo toho tam promítali britskou animovanou bondovku. První záběry filmu skvěle naladí. Je kouzelné sledovat téměř neomezené možnosti animovaného filmu. Bombastické celky a různé kamerové kejkle nejsou problém. Jen to nepřehnat a vyřádit se v únosné míře. Legrace Renesance tkví v první řadě v hudbě. Ta je totiž daleko bondovštější, než soundtrack z Casina Royale. Hlavní hrdina navíc nemá příliš dobře vybudovaný charakter, je to takový ten typ sportovního dobře stavěného chlapíka, tudíž k detektivům klasických film-noir filmů má celkem daleko. Proč je tento film označován jako sci-fi je dobře vidět na několika technických hračkách (autech, koptérách, monitorech), které velmi připomínají věci z Minority Report. Děj filmu je pro změnu podobný tuctu již viděného. Občas připomene nějakou bondovku, já jsem v Renesanci viděl kopii filmu Já, robot, akorát ovšem bez robotů. A nejlépe jsem se pobavil, když mi nejen hudba připomínala bondovky, ale i hlavní hrdina mi byl nějak podezřelý. V půli filmu jsem naznal, že má hlas jako Daniel Craig, což se v titulcích potvrdilo, tak mohu závěrem jen konstatovat, že Renesance je pro mě lepším Casinem Royale. Sice vykrádá kde co, ale bavil jsem se dobře. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Podobne ako v prípade bábkových Strings, aj príbeh Renaissance je klasický až natoľko, že nie je problém predvídať, kam sa jeho zápletka bude uberať. Lenže rovnako tak ani nepredstiera inú ambíciu, než potešiť diváka modernou variáciou dôverne známych momentov. Vrúcne ho víta vo svete spomienok, vracia do čias, kedy hltal podobné potemnelé dobrodružstvá či sa v nich vo svojich predstavách strácal a až do samotného záveru zostáva v tomto svojom snažení úprimný a poctivý - na rozdiel od hraných filmov (Minority Report, napríklad) neuhne pred nevyhnutným, nezničí tú drsnú krásu, ba práve naopak - s úspechom vracia žánru noir jeho lesk, podmanivosť i smútok. Čistá práca! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (11)

  • Režisér v podstatě "jen" rozvinul svůj úspěšný hraný kraťas Maaz, který byl počítačově kolorovaný a pojednával o muži ztraceném v podivném městě. (Siriuss)
  • Mark Miance jako první se svým týmem animátorů vytvořil emoce projevované očima na plátně. (Geriel)
  • Při tvorbě filmu byla mj. využita i technika motion capture – proces záznamu pohybu herců ověšených senzory, které snímají jejich pohyby, jenž jsou posléze přeneseny na digitální model. [Zdroj: Premiere] (vesper001)

Související novinky

Noir Film Festival 2014 startuje již 21. 8.!

Noir Film Festival 2014 startuje již 21. 8.!

16.08.2014

4 dny, 4 místa, 40 projekcí... Unikátní přehlídka noirových filmů, kterou letos hostí královský hrad Křivoklát, se nezadržitelně blíží! Druhý ročník festivalu, který se zaměřuje na inspirativní… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno