Reklama

Reklama

Once

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

On je pouliční muzikant a občas si přivydělává v dílně svého otce. Jeho snem je živit se hudbou, ale to se mu vůbec nedaří. Ona je talentovaná pianistka z Čech, která odešla do Irska kvůli obživě a prodává na ulici růže. Když se ti dva náhodou potkají, zjistí, že jejich společná hudba má neobyčejnou sílu a podaří se jim získat nejen peníze na pronájem studia, kde natočí společnou desku, ale také přízeň a obdiv všech, kteří se na jejím vzniku podílejí. Oba si ale velmi záhy uvědomí, že takového člověka, jakým je ten druhý, se jim podaří v životě potkat jen jednou. Jeho nově nabytá svoboda a její minulé závazky tak oba postaví před rozhodnutí, co jsou pro sebe schopní obětovat a jestli vůbec mají možnost zůstat spolu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (834)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 8.0/10] | me: Malý dojímavý snímok plný citlivej hudby, ktorá tvorí gro celkovej atmosféry. Soundtrack je vždy neoddeliteľnou súčasťou filmu, ale v tomto prípade platí, že film je to čo doprevádza a vypĺňa soundtrack - a to subtílne, jednoducho ale veľmi milo a príjemne. ... Citlivá záležitosť, ktorá spĺňa svoj účel. What's the Czech for "Do you love him"? ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Pozor, spoilerovitý komentář: Geniální soundtrack prezentovaný homevideem, ve kterém se setkají dva lidé, kteří se předtím nikdy neviděli, ale po jednom dni, kdy si dvakrát zazpívají, se už najednou milují, přestože ona je vdaná a on miluje jinou. Vděčný chléb pro lidi, kteří si ještě neujasnili, jak vypadá pravá láska. Osobně si nemyslím, že by byla skryta v nulovém poznání a jednom piánu. ()

Reklama

charlosina 

všechny recenze uživatele

Příjemný malý film, kolem něhož se utvořila velká bublina, jež nutí hledat mouchy tam, kde nejsou. // Příběh dvou osamocených bytostí, které mají společnou vášeň - hudbu. Oba jsou zlomeni z minulých vztahů a přesto mezi nimi vznikne něco krásného... krásného a nenaplněného. // Za několik dní se Johnu Carneyumu podařilo vytvořit emotivní a důvěryhodný příběh. Jak se říká, za málo peněz hodně muziky. Tady to platí dvojnásob. Alespoň jednou. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Filmová podíváná za 150 tisic dolaru, kde prevazne slysite hudbu, nez dialogy. Coz je dobre, scenar je jak z beckoveho pornofilmu a Marketa Irglova tomu moc nepomaha, jeji anglictina je silena a ceske steky jeste horsi, navic vykon je dost toporny, Gles je obstojny herec, ale hlas ma jako vyklestenej. Hodne muziky za malo penez a to doslova! Smekam za to, co uvarili z vody, ale i tak mi to nestaci k velkemu hodnoceni! 5/10 ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

(1001) Tomuhle filmu rozumím špatně. Hudebně bych film pochválila maximálně z toho hlediska, že má Glen v pokoji na dveřích plakát Ramones, jinak mě tenhle typ emocionální-nebo-co-to-je muziky nebere. A zbytek byl příliš umělý na to, abych viděla něco jiného než neherce nehrát. Křehký příběh se pro mě nedostavil. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (35)

  • Poté, co získali Glen Hansard a Markéta Irglová Oscara za nejlepší píseň, děkoval jako první Glen Hansard. Když hned na to chtěla poděkovat Markéta Irglová, zvukaři už vypnuli mikrofon v důsledku přehnané honby za dodržením stopáže ceremoniálu. Toto "nedopatření" vtipně okomentoval moderátor Jon Steward slovy: "Ti chlápci jsou tak arogantní." S vědomím, co to pro ni znamená, pak však udělal věc v historii Oscarů nevídanou. V pauze po předání další ceny pozval Markétu zpět na pódium, aby mohla svou děkovnou řeč pronést. (kenny.h)
  • Když Glen Hansard a Markéta Irglová dokončili natáčení scény v obchodě s hudebními nástroji, kdy „Kluk“ a „Holka“ spolu hrají dnes proslulou píseň "Falling Slowly", režisér John Carney v žertu pronesl: "A Oscara za Nejlepší píseň získává… Falling Slowly!" Tehdy se tomu všichni zasmáli. (hippyman)
  • Film je do jisté míry autobiografie režiséra: bydlel v Dublinu a udržoval vztah s dívkou v Londýně. (Steew)

Související novinky

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2008

Více překvapení než filmoví kritici od Zlatých globů nám letos se svými nominacemi přinesli Akademici, tedy filmoví tvůrci působící v USA. Přehled filmů nominovaných na Oscara nicméně odpovídá jejich… (více)

Reklama

Reklama