Reklama

Reklama

Once

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

On je pouliční muzikant a občas si přivydělává v dílně svého otce. Jeho snem je živit se hudbou, ale to se mu vůbec nedaří. Ona je talentovaná pianistka z Čech, která odešla do Irska kvůli obživě a prodává na ulici růže. Když se ti dva náhodou potkají, zjistí, že jejich společná hudba má neobyčejnou sílu a podaří se jim získat nejen peníze na pronájem studia, kde natočí společnou desku, ale také přízeň a obdiv všech, kteří se na jejím vzniku podílejí. Oba si ale velmi záhy uvědomí, že takového člověka, jakým je ten druhý, se jim podaří v životě potkat jen jednou. Jeho nově nabytá svoboda a její minulé závazky tak oba postaví před rozhodnutí, co jsou pro sebe schopní obětovat a jestli vůbec mají možnost zůstat spolu. (Bontonfilm)

(více)

Diskuze

efka.ch

efka.ch (hodnocení, recenze)

Umíš mi opravit vysavač :D? Ne, nebyla jsem schopna se na to dodívat :D...

murthags

murthags (hodnocení, recenze)

Hudební filmy mě nikdy neoslovilo ani nezajímalo, avšak setkání s Oncem jsem milem byl překvapený, jak je ten film užasný že jsem si změnil svoje názory. Film s malým rozpočtem, dvěma hercema a pár písniček nezní moc dobře na první pohled, ale ta atmosféra je tak užasná že po pár prvním minutě jsem jen sledoval a sledoval jak Glen Hansard řve uprostřed nocí svoje oblíbený písničky, tahá kytara na ulici a ignoruje svět kolem.Na Markétu snad moc nemusím, ale zpívá vskutku krásně...o tom nepochybuji. Na závěru jsem čekal trochu větší uspěch u Glena ale vlastně je to tak lepší. Film na 8/10 ale sountrack je luxus (track "The Hill").

wacheksite

wacheksite (hodnocení, recenze)

Musím se přiznat, že žánr filmu není mým šálkem, ale popravdě mě překvapil. A to velice mile. Díky tomu, mě ten film dostal.

NoImage

NoImage (hodnocení, recenze)

Nádhera!! Ale nemůžu si pomoct, nějakým způsobem se mi film zdál smutný, ale přesto v tom čnila určitá naděje.

Dr.Řimsa

Dr.Řimsa (hodnocení, recenze)

Hrůza, hrůza, hrůza. Naprostý souhlas s leco77. Nudný film o ušmudlaných lidech, kteří si myslí, že tahat vysavač za hadici po městě je známka "nezávislosti a svobody". Opravdu si někdo myslí, že je Irglová dobrá herečka?

swed

swed (hodnocení, recenze)

Film mě hodně příjemně překvapil, v jednoduchosti je síla, nemám co vytknout.

crazykate

crazykate (hodnocení, recenze)

Matka je zahrana vazne udesne :D (nemuzu si pomoct). V tomhle filmu me vazne dostava ta cestina - kdyz Marketa rekne 'Ne, Miluju tebe!' A on netusi! :D =) to je super. A pro jine zeme udajne nebyli pridany titulky takze tohle tajemstvi zustava jen nam ;).

crazykate

crazykate (hodnocení, recenze)

Tohle je jeden z tech filmu ktery muzu videt kazdy den nebo treba 2x/3x v jednom dnu a nenastve me to, neomrzi a furt se mi to libi. uz sem ho videla mockrat...a proste.....uzasny, fantasticky,,....

smolicek04

smolicek04 (hodnocení, recenze)

leco77: Asi si vela filmov nevidel, lebo tu pises somariny..........vsetkym sa to paci a tebe nie??? Vrat sa k matrixku, a svojim Sci-Fi filmom...Poriadne nechaj recenzistom.

Agoran

Agoran (hodnocení, recenze)

leco77: Koukám, že jsi toho moc (kvalitního) neviděl... Časem možná zmoudříš (podle tvých hodnocení hádám, že ještě na to máš času dost:) ).

pan.Kaplan

pan.Kaplan (hodnocení, recenze)

Nudný příběh bez děje.. .ech... chlapče, vrať se ke svým akčním filmům a tyhle snímky radši nehodnoť

xninjax

xninjax (hodnocení, recenze)

Opravdu nechápu tohle vysoké hodnocení. Nudný příběh bez děje, příšerné herecké výkony, ošklivý Glen. Jedna hvězdička za píseň,ale taky to není uplně celá...

kristyy

kristyy (hodnocení, recenze)

U filmu jsem docela trpěla a přála si, aby už byl konec...Once je docela nudná nadhodnocovaná záležitost...

Mystix

Mystix (hodnocení, recenze)

Proč film hodnotím na rozdíl od většiny diváků na celém světě tak negativně? Inu tady je odpověď. Na rozdíl od většiny mi tento film nijak zvlášť i přes humbuk kolem něj dobrý nepřijde. Spousta lidí má k němu příměr v jednoduchosti je krása. Což je pravda,ale položme si otázku. Proč lidé chtějí sledovat jednoduché filmy? Je to snad proto,že už jsme tak zlenivěli a nechceme se u filmu zamyslet? Nebo protože se chceme oddávat iluzím o tom jak svět může být taky hezký, když v dnešní opravdové realitě je hezkých chvil opravdu velmi málo? Každý je jiný to je jasné,ale většina lidí tento film vnímá takto. Je to romatnická pohádka,která se v reálu jen těžko stane. Tento film je sice o realitu opřen a myslím,že v tom je jeho hlavní síla,ale do jaké míry byl upraven aby ještě více lahodil diváckému oku ví jen málokdo. Každopádně pointa celého filmu mi přijde velmi slabá. Taktéž herecké výkony jsou na úrovni amatérských ochotníků hrajících na malých městech. Bohužél tento film nezachraňuje ani stěžejní píseň,která tento film víceméně proslavila. Když se zamyslím co je na té písni tak báječného,že oslovila tolik lidí, opět mě napadá jen jedno slovo a to jednoduchost. Takových písní jsem již slyšel moc a moc. Tak proč najednou takový ohlas? Je to dáno asi těžkou dobou v které žijeme a společnost chce aspoň na chvíli vypustit starosti všedního dne a oddávat se utopické pohádce o dvou zamilovaných,kteří si pro radost zpívají. Ale fakt je,že píseň se k tomuto filmu hodí dokonale. Takže abych mé hodnocení uzavřel. Mě osobně se film nelíbil. Raději kouknu na něco z čeho si budu moc něco odnést nebo se nad daným tématem zamyslet. Ale nedivím se,že si tolik lidí tento film oblíbilo. Většina lidí kouká na filmy aby si odpočinuli a myslet na nic nemuseli. Každopádně mi film nepřišel ani nijak dojemný ... a to jsem poměrně citlivý člověk. A jsou filmy které mě dojmou vždy .... třeba Poslední Mohykán či Schindlerův seznam u těch si připravuji papírové kapesníky vždy předem. Tak to bude asi vše co jsem chtěl říci. Je to první film na tomto webu,který hodnotím. Tak omluvte mojí stylistiku a formu. Nejsem moc dobrý pisatel,ale pracuji na tom. A kdo to dočetl až sem tomu děkuji za pozornost.

Thomy

Thomy (hodnocení, recenze)

Podle mě je Once jendím z rádoby moc přeceňovaných snímků. Na druhou stranu je vidět, že film má duši, nese se jím romantika a něha, v tomto ohledu je to bezpochyb velice kvalitní film. Ovšem až mnohokrát mě do očí bila amatérsky provedená kamera, střih atd., což na jednu stranu dodává na atmosféře celého snínku, ale někdy je to tak okaté, že se to nedá přehlednout. Soundtrack samozřejmě špičkový, co víc dodat? I přesto vše si Once zaslouží ****

 (hodnocení, recenze)

Nuda, nuda, nuda! Fillm mne vůbec nezaujal, nevím za co Irglová dostala oscara. Falling Slowly je nudná píseň, která se numúže srovnávat s jakoukoliv písní z Dreamgirls nebo Hairspray.

Renton

Renton (hodnocení, recenze)

Ta píseň je v daném filmu naprosto boží. Za to také ta plešatá cena. Hodnotit její kvality mimo tento kontext je zavádějící..

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

Mě ta písnička také nijak neuchvátila, ale Oscarová kategorie "Nejlepší původní píseň" podle mě celkově neoplývá nějakými sofistikovanými skladbami. Nejsou to žádné Grammy a jde tam asi i o něco jiného, než jen o samotou píseň. Úspěch tvůrcům samozřejmě přeju.

Radek99

Radek99 (hodnocení, recenze)

gombarix: Žádná píseň se nemůže líbit všem...o to ani nejde... Hledal jsem jen jeden z možných úhlů vysvětlující, čím zaujala akademiky a čím je v muzikálovém světě výjimečná...

Související novinky

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2008

Více překvapení než filmoví kritici od Zlatých globů nám letos se svými nominacemi přinesli Akademici, tedy filmoví tvůrci působící v USA. Přehled filmů nominovaných na Oscara nicméně odpovídá jejich… (více)

Reklama

Reklama