Reklama

Reklama

Horský kmen lovců mamutů Jagalové se obává hladovění, protože zvířata, která jsou jejich zdrojem obživy, přicházejí stále později a je jich méně. Když najdou v horách mrtvou ženu a u ní modrooké děvčátko, prorokuje stará šamanka, že dívka, která dostane jméno Evolet, je znamením velkých změn. Současně však slibuje, že ze středu Jagalů vzejde válečník, který se ožení s Evolet a povede Jagaly k novému životu. Do dívky se zamiluje DeLeh. Když je přepadnou bojovníci na koních, mnohé zabijí a další včetně Evolet odvlečou, rozhodou se KaRen, DeLeh a TikTik vydat po stopách nájezdníků a zajatce osvobodit. Po vyčerpávající cestě dorazí k Hoře bohů, kde tisíce otroků stavějí pod dohledem kněží a válečníků pyramidu pro všemohoucího vládce. DeLeh a náčelník Nakuů proniknou na stavbu, aby se pokusili získat podporu otroků v boji proti jejich utiskovatelům, ti však váhají. Dosud se totiž neobjevilo znamení, které by zvěstovalo příchod bojovníka osvoboditele, kterého se i všemohoucí bojí. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (998)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Historikům se u toho musí protočit panenky, protože tohle je vážně něco. Emmerich je pro takový typ filmu vyložně špatný režisér. Chybí mu armáda, chybí mu k ničení velká města. Příběh je navíc prostý a špatně vyrenderovaní mamuti, pštrosi a tygři mu film prostě nezachrání. Jedinné co se snad vyloženě povedlo je obsazení Camilly Belle. 50% ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Po slušném traileru, který mě příjemně navnadil jsem ani v nejmenším nečekal tak nudnou, splachovací a neefektivní akční stránku s nezáživným příběhem. Absence dobrých hlášek o to více zamrzí... přes všechnu šeď a zklamání musím vyzdvihnout aspoň pěkný herecký pár, mé hodnocení 1 hvězdička... čekal jsem od tebe více Emmerichu... ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Tak Emmerich si ze mě dělá fakt mamutí kozy! Při hodinách dějepisu si na lavici kreslíval ufounský talíře, godzilly a obří vlny, a proto je teď schopnej vměstnat do jednoho filmu dredaře s upravenými vousy coby lid honící digitální chobotnatce, pyramidy, barevný vohozy a monstrózní lodě. Ani nějak nehledí na to, že mamuti a pyramidy nemohli koexistovat nebo mu nedochází, že Smilodon neměl svoje 17-ti centimetrový "šavle" jen tak pro prdel a k promenádování se kolem hlavního hrdiny. Jednodušší příběh už vymyslet nešel, naštěstí tuhle ulítlost čas od času přeruší monstrózními záběry významná scéna (úvodní lov, tygr, závěrečné staveniště). Efekty Emmerich zvládá hodně dobře. Postavy jsou nezajímavé, pořád se řeší trapná proroctví, plus si vyslechneme jeden povinnej hrdinův proslov (a nebudící zdaleka tolik, jako např. ten od prezidenta Whitmora). Hudba nám kapánek vykrádá motivy Jablonskyho, že?? No a závěr opravdu wtf. Přátelé, trápení veliký, nebýt těch velkolepých digitálních efektů, zářilo by tu ještě o jednu hvězdu méně. 105 miliónů dolarů(rozpočet)/269 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Kam se poděl ten megalomanský Emmerichův styl? Jakoby to snad ani nebyl on. Rozvleklé a nezáživné. Asi po hodině sledování jsem začala být v obležení svých vlastních myšlenek, a ačkoliv jsem byla schopna upírat zrak na obrazovku, přestávala jsem děj chvílemi vnímat. Takové... nijaké. Ale ten obrovský digitální tygr byl opravdu úchvatný:) ()

Falko 

všechny recenze uživatele

50%. Zo vsetkych Emmerichovych filmov, ktore som videl, sa mi tento pacil najmenej. Nechcem tym povedat, ze by bol vyslovene zly, ale chyba bola hlavne v scenari. Vsetkeho sa mi tam zdalo byt prilis malo. Ci uz lov mamutov, digitalny tiger, celkovo rozne suboje. Prilis sa ten film vlacil a jednoducho ma nudil. Emmerich sa sam v jednom rozhovore vyjadril, ze na skutocnostiach, ako to vtedy asi mohlo byt, su mu ukradnute, on si chcel natocit film podla svojich predstav a podla mojho nazoru mu je zrejme jedno, ci sa to bude ludom pacit, avsak musim pochvalit hudbu Haralda Klosera, aspon ta sa mi pacila. Camillu Belle v ulohe Evolet som takmer ani nespoznal, zahrala si v thrilleri NA LINKE JE VRAH (2006) opatrovatelku v opustenom dome v lese, terorizovanu psychopatom nekonecnym telefonovanim... 21.03.2008 ________ Steven Strait - (D´Leh) +++ Camilla Belle - (Evolet) +++ Cliff Curtis - (Tic´Tic) +++ Joel Virgel - (Nakudu) +++ Affif Ben Badra - (Warlord) +++ Mo Zinal - (Ka´Ren) +++ Omar Sharif - (Vyprávač) +++ Produkcia: Roland Emmerich, Mark Gordon +++ Hudba: Harald Kloser, Thomas Wanker +++ (Videl v kine 18.03.2008) +++ ()

Galerie (79)

Zajímavosti (27)

  • Většina mamutů vymřela na konci doby ledové, nemohli být tedy používáni při obchodech s otroky. Otrokářství se rovněž začalo rozvíjet až přiíbližně 3 000 let př. n. l. (Novalinda)
  • Při natačení filmu procestoval štáb nejrůznější části světa. Natáčení je zavedlo na zimní Nový Zéland, do jihoafrického Kapského města s teplým klimatem a vysokou vlhkostí vzduchu i vyprahlé pouštní krajiny africké Namibie. (Amplifier)
  • Roland Emmerich sa rozhodol do filmu neobsadzovať príliš známych hercov, aby neodpútavali pozornosť od historického ponímania filmu. (Greenpeacak)

Související novinky

Nový zákon jako superhvězdný trhák?

Nový zákon jako superhvězdný trhák?

08.02.2009

Studio MGM si řeklo, že je načase opět přitáhnout do kin věřící masy. Na rozdíl od Mela Gibsona se však nesoustředí na poslední pozemské dny Ježíše, ale na jeho zrození. Držte si klobouky, protože… (více)

Kazisvět Emmerich opět v akci

Kazisvět Emmerich opět v akci

22.02.2008

Pokud jde o jeho novinku 10 000 př. n. l. (stručně shrnuto: pravěcí lovci prohánějí mamuty kolem pyramid), nejsou komerční ani umělecká očekávání nijak vysoká, ale to ještě neznamená, že by byl… (více)

Emmerich bude mikroskopický

Emmerich bude mikroskopický

26.08.2007

Trailer na 10 000 B. C., v němž pralidé a mamuti válčí s prvními staviteli pyramid, a to v bombastickém stylu Krále Škorpiona a Apocalypta ;-), naznačuje, že Roland Emmerich je v staré dobré… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno