Reklama

Reklama

Bleach

(seriál)
Trailer 7
Japonsko, (2004–2024), 167 h 12 min (Minutáž: 24 min)

Režie:

Norijuki Abe, Akira Iwanaga, Čiaki Kon, Keizó Kusakawa, Rjó Mijata (více)

Předloha:

Tite Kubo (komiks)

Hudba:

Širó Sagisu

Hrají:

Fumiko Orikasa, Akio Ócuka, Daisuke Namikawa, Džun'iči Suwabe, Hóko Kuwašima, Masaja Onosaka, Noriaki Sugijama, Romi Paku, Šin'ičiró Miki, Juki Macuoka (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(418)

Obsahy(1)

Kurosaki Ichigo je obyčejný středoškolák. Tedy pomineme-li jeho schopnost vidět různé nadpřirozené bytosti. Jeho osud se záhy proplete s životem dívky - šinigami (anděl smrti v japonském podání) jménem Kuchiki Rukia. Ta je během souboje s bytostí Hollow (jedna z běžných povinností šinigami) nucena převést své schopnosti na Ichiga. Jenomže už si je nedokáže vzít zpět. Kurosaki tak musí skloubit studia se službou šinigami. Rukiin čin je však mezi šinigami považován za zločin a tak jí unesou do jejich světa Seireitei, kde Rukia čeká na rozsudek, kterým může být i smrt. Ichigo je pevně rozhodnut jí navzdory všem šinigami zachránit.

Bleach je zástupce žánru shounen, je plný soubojů na meče, magie, nadpřirozených bytostí a mnohé díly i humoru. Seriál střídá epizodický charakter s delšími příběhovými celky. Nyní (22.10.2006) má 103 dílů a zdá se, že toto číslo zdaleka není konečné. K témuž datu se nachází na pěkném 32. místě v žebříčku animenewsnetwork. (Subjektiv)

(více)

Videa (36)

Trailer 7

Recenze (104)

WildevilCZ 

všechny recenze uživatele

Naruto vs Bleach? Nerozhodně, oba seriály mají své mušky..... No filery mi tak moc nevadí, ale díky nim se ztrácí originalita v některých soubojích, protože zúčastněné postavy už namají co nabídnout, např Abarai Renji, který používá jen pár technik, přičemž většina z nich má na napřítele nulový efekt.... prostě nudí. Dále musím pochválit rozmanitost postav, některé mi sice lezou na nervy (Renji), ale většina je cool četně hlavního hrdiny, ale Zaraki Kenpachi (správný satan) s Shihouin Yoruichi (nestyda jedna:) ) to owní :D ()

balone 

všechny recenze uživatele

Nevim, jesli 40 epizod stačí na hodnocení, ale slibuji, že budu sledovat dál a podle toho eventuelně měnit hodnocení. Možná to neni až tolik vtipné jako Naruto, ale občas se řádně zasměji. Má to hezké boje, i když od dob Yu-Yu Hakusho už celkem předvídatelné. Ale stále mě to nějakým způsobem baví a soul society je zajímavé místo na táborák. Hlavní hrdinové jsou osobnosti, ale nejsem si jistej, že každému se dává stejná měra pozornosti, což je občas škoda. ()

Reklama

prome 

všechny recenze uživatele

Nesnáším tenhle typ anime. Rychlá navykovost zaručena. Dopadl jsem tady úplně stejně jako u Naruta. Jel jsem jeden díl za druhým, skvěle se bavil a teď musím na další díly čekat. EDIT: Hodnotím asi jenom do nějakého 200 dílu. Pak jsem přestal sledovat, protože úroveň šla rapidně dolů. Jen už asi z povinnosti čtu mangu. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Bleach je bezesporu vynikající anime, které se zavděčí všem milovníkům fantasy. A určitě i ostatním, kteří fantasy zrovna moc nemusí....řekl bych, že hlavně díky perfektně vyprofilovaným postavám...třeba Ichigo je takový sympatický hajzlík (jeho "HA!" si každý zamiluje)....pokud si neoblíbíte Ichiga, tak se přinejmenším určitě najdete v některém ze 13 kapitánů...to je prostě osobnost vedle osobnosti. Animace a kresba je prostě parádní...ovšem jen do 65.dílu, kdy nastupují fillery, kde kvalita kresby a animace kolísala až moc často...například 104.díl je přehlídka hnusu a odflánutosti nejtěžšího kalibru...no, ale vypadá to, že fillerům je zatnut tipec, navíc se v kinech už promítá Bleach: Memories of nobody, takže nás snad už čekají jen samé kvalitně nakreslené a rozanimované díly...přesně jak to bylo, než nasadili fillery... UPDATE: po 238. dílu, kdy jedou fillery v plné parádě a kdy mám načtenou mangu až po aktuální díl jdu s hvězdičkou dolů z jednoho prostého důvodu, jelikož Bleach je co se vývoje týče horší než Venezuelská telenovela, bo i v té se postavy nějakým způsobem vyvíjejí a některé dokonce i umírají...celý vývoj postav v Bleachi funguje na následujícím principu: Ty postavy tam prostě jsou... ty kladné tam jsou, protože jsou kladné a máte jistotu, že se jim nic nestane, protože jsou kladné... a ty záporné tam jsou, aby je nakonec ty kladné sejmuli, nebo aby se obrátily na dobrou stranu... a mezitim to musí alespoň 2x vypadat, že ty kladné sejmuli.. pak se Ichigo nějak namaká a objeví se další postavy... a tak je to pořád dokola. Každý ať si z toho vyvodí jestli sledování tohoto anime pro něj má nějakou hodnotu nebo ne... ()

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

U mně jednoznačně nejlepší anime, kam se hrabe Naruto se svým rozvleklým dějem a pořád dokola opakovanýma flashbackama. Je pravda, že všechny díly nemůžou být zábavné, dobře nakreslené a podle mangy, když má každý týden vyjít jeden. Ale stejně si víc vážím dlouhotrvajících anime - tam už je opravdu potřeba děj propracovat, ne jako v anime, které nemají sice nudné díly a jsou celé perfektně nakreslené, ale zmůžou se sotva na 30 dílů. Navíc se po fillerech kvalita vrátila na původní nedostižnou úroveň... Tak oprava 4.11.2007: Na původní úroveň se Bleach vrátil na pár dílů (zato fakt dobrejch), ale pak zas nastoupily fillery a co se děje teď je ještě horší než fillery - míchání děje z mangy s filleroidním. Bleach u mně pořád zůstává top anime, protože anime řadím podle nejlepších dílů, které obsahují, ovšem už bych se ochotně znova na všechny díly nepodíval (btw: na vybrané díly bych se pořád klidně díval dokola)... ()

Galerie (438)

Zajímavosti (18)

  • Seriál je dělen celkem do 17 kapitol: 1. Agent of the Shinigami Arc (epizody 1–20), 2. Soul Society: The Sneak Entry Arc (epizody 21–41), 3. Soul Society: The Rescue Arc (epizody 42–63), 3.1 The Bount Arc (epjizody 64–91), 3.2 Bount Assault on Soul Society Arc (epizody 92–109), 4. Arrancar: The Arrival Arc (epizody 110–131), 5. Arrancar: The Hueco Mundo Sneak Entry Arc (epizody 132–151), 6. Arrancar: The Fierce Fight Arc (epizody 152–167), 6.1 The New Captain Shūsuke Amagai Arc (epizody 168–189), 7. Arrancar vs. Shinigami Arc (epizody 190–205), 8. The Past Arc (epizody 206–212), 9. Arrancar: Decisive Battle of Karakura Arc (epizody 213–229), 9.1 Zanpakutō Unknown Tales Arc (epizody 230-265), 10. Arrancar: Downfall Arc (epizody 266–316), 10.1 Gotei 13 Invading Army Arc (epizody 317–342), 11. The Lost Substitute Shinigami Arc (epizody 343–366), 12. The Thousand-Year Blood War Arc (epizody 366–417). Přičemž kapitoly označené X.1 slouží jen jako fillery, které v originální manze nejsou. Odkazují na události hlavní dějové linie, nicméně hlavní dějová linie dělá, že tyto fillery nezná. (Aporol)
  • Když se autor Kubo Tite rozhodl psát mangu o Shinigami, původně ji pojmenoval "Snipe" a postavy namísto mečů měly zbraně a kosy (nositelkou kosy měla být Kuchiki Rukia). Nakonec si to vše ale rozmyslel a vytvořil Bleach takový, jaký je teď. Původní manga vyšla také v českém jazyce. (Zumongar)
  • Jméno Ichigo znamená japonsky „jahoda“. (Monoxid)

Reklama

Reklama