Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou žen, dvou prostitutek, dvou princezen. Jednou z nich je Caye – necelých třicet let, dělnická třída, načesaná ofina a snad i přitažlivost. Druhá je Zulema, snědá a roztomilá, dennodenně sužovaná zoufalstvím z toho, že musí jíst trpký chléb vyhnanství. Když se potkají, jsou každá v jiné pozici a v podstatě proti sobě. Svět prostituce totiž jen s nelibostí sleduje příliv přistěhovalkyň. Caye a Zulema brzy pochopí, že i přes jisté rozdíly obě kráčí po stejném vratkém laně. Z jejich spiklenectví se rodí tento příběh. Princezny jsou tak citlivé, že vypovězeny ze svého království, umírají žalem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Ano, jsou ženy, které k prostituci nenutí organizovaný zločin, ale nemožnost získat legálně jinou práci, nebo prostě jen nechuť kvůli nevalnému výdělku sedět denně 10 hodin za pokladnou v supermarketu nebo stát u montážní linky. A rozhodně to neznamená, že by to měli tyhle lehké holky lehké :-). "Princezny" nabízejí velice působivý, citlivý pohled do světa dvou z nich. Jejich představitelky jsou pro své role jako stvořené, hrají naprosto přirozeně a obě ve svých postavách dokáží vyváženě skloubit naivitu, křehkost a touhu po lásce s pragmatičností a schopností čelit ranám osudu. Příběh Caye a Zulemy není asi nijak vyjímečný, ale myslím, že nejenom mne si tahle děvčata získala a já jim celou dobu držel palce. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

"Budeš po něm chtít peníze?" "Dneska ne, dneska jsme ze Princezny." Příjemně koukatelný emocionálně-vyděračský kalkul o dvou holkách žijících na dně společnosti. Svou přepálenou vypjatostí a mnoha uslzenými bulvami si Princezny nezadají s kdejakým Íránským trhákem - co na tom, že v našem filmu neustále někdo brečí, hlavně, že cinkne zas nějaký ten fesťákový vavřín, že? A přestože by se obsah vyprávění dal shrnout do jedné věty rozivté, nepřišel mi celý biják jako špatný pokoukání. Zásluhu na tom určitě mají obě hlavní představitelky, který jsou ve svý nekonečný skormoucenosti opravdu přesvědčivý. Ferdnando navíc nepodceňuje diváka a používá zvlátní filmařský tempo, ve kterým jsem se okamžitě zabydlel a ani se mi po těch 113 minutách nechtělo odejít. ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Psychologický útok na city, jen co je pravda. Španělská produkce je mi neznámá, ale Princezny jsou kvalitním dílem téměř ve všech směrech. Děj má hloubku a je výrazně podpořen hereckým koncertem Candely Peñi. Prostituce jako téma může možná vyvolat kontroverzní názory, ale myslím, že právě díky tomu jsou Princezny filmem, který v divákovi něco zanechá. 80% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Látka ako od Almodóvara, ale som rád, že som niečo podobné videl neštylizované a v podstate v štýle dnešnej klasickej nezávislej tvorby. No máme tu znova imigračný problém, ale samozrejme ak pôjdeme bližšie k veci, dostávame sa k reálnym postavám a konkrétnym osudom. No a potom súďte. Tak trochu, ale vážne len trochu remake Cabiriiných nocí, rovnako ako Fellini aj Aranoa dokáže pracovať s prostredím a robí ho nedeliteľnou súčasťou deja. Klasické dejové klišé sú tu podávané decentne, takže ak niečo očakávate a ono to aj príde, nijako vám to prekážať nebude. Aspoň dúfam. ()

zbysik 

všechny recenze uživatele

Divácky atraktivní téma filmu, myslím. Škoda několika méně uvěřitelných momentů či tuctových dějových zvratů. [spoiler] Proč když schází do konce filmu necelá půlhodinka a jedna z hlavních hrdinek filmu, která je mimochodem prostitutka a navíc docela sympatická, se synem v Dominikánské republice, kterému posílá dárky k narozeninám a téměř všechny peníze, které vydělá, si jde udělat testy na pohlavní nemoci, tak už dopředu víme, jak to dopadne? ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Film Princezny byl nominován na 9 cen Goya. Získal nakonec 3: za nejlepší ženskou hlavní roli (Candela Peña), nejlepší herecký objev v ženské kategorii (Micaela Nevárez) a nejlepší píseň (Manu Chao - Me llaman calle). (Estrecha)

Reklama

Reklama