Reklama

Reklama

Electroma

Trailer

Electroma od Daft Punk je výprava dvou robotů napříč bájně krásnou americkou krajinou za cílem stát se člověkem. Jejich symbolická pouť, která začíná na nekonečné jednoproudé dálnici, vede přes idylické městečko až do vyprahlé pouště, dokazuje již po několikáté vzdor Daft Punk vůči konformismu. Experimentální celovečerní film jedné z nejslavnějších elektronických kapel. Dechberoucí kamera, inovativní technika snímání a zejména urputné hledání lidskosti v dnešní společnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

Warlukyn 

všechny recenze uživatele

3* jen za to, že je to má nejoblíbenější DJ dvojice. Čekal jsem něco víc než prostě snímek, který sice dává smysl a určitě má svůj náboj a autoři tím chtěli jisto jistě něco ukázat, ale prostě když se člověku z toho ticha zavíraj oči, tak je to hodně špatný. BTW nejsou to housový skladatelé, ale je to electro! ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Zdĺhavé podobenstvo o dvoch robotoch a ich cieľu stať sa ľuďmi. To, že sú Daft Punk silno experimentálna skupina mi bolo od začiatku jasné. No, že vytvoria takýto nezvyklý projekt by ma nenapadlo. Film určený pre trpezlivého diváka so zopár zaujímavými nápadmi a silným filozofickým presahom. Hodinová stopáž je viac než prepálená, viac by sa to hodilo vopchať do pol hodiny, ale statické zábery, to viac menej vykompenzujú. Paradoxom ostáva, že i keď je to film najznámejšej elektronickej dvojice posledných dekád, tak počas celého filmu nezaznie ani jediná nota z ich pera. O snímku ako takom sa toho veľa nedá, čo povedať. Je to dobrý film? Myslím si že nie. Asi skôr pre fanúšikov. Ako artový film je to extravagantný, ale skvelý walking simulátor. Ak ste navyknutí na excentrickosť podobných snímkov, potom by vás film nemal sklamať. Lepší odchod si "roboti" ani nemohli priať... ()

Reklama

iantomasik 

všechny recenze uživatele

Daft punk přispěli filmovému světu svou variací na Blade Runnera/A.I. a v mých očích se jim to zadařilo. Vzhledem k skromnosti tématu a motivů, by sice filmu rozhodně slušela spíš krátkometrážní stopáž a nepochybuji, že by jej to v očích diváků vyhouplo o slušný počet procent výš, (Nakonec co si budeme povídat, od autorů je to vcelku nabubřelost a tak trochu snaha distancovat se od určité sorty diváctva.) na druhou stranu by bez těch ploch relativního prázdna zdaleka tolik nevynikly scény, při nichž se něco děje a nadto mám filmy s tímto tempem velmi rád, takže mému vkusu film štědře vyhověl. Navíc je motiv cesty (resp. způsobu vykonávání cesty) rovněž jedním ze zásadních momentů přerodu roborů a z kratších záběrů by těžko vynikla důležitost těchto scén. Méně odpustitelná je však místy jistě nechtěná komičnost, která zejména v kontrastu s mlčenlivostí celého filmu vyznívá obzvlášť trapně. Přesto je Electroma překvapivě silná a určité její obrazy už asi nedostanu z hlavy. (3,5) P.S.: Celou dobu jsem měl nutkavý dojem, že by film mohl fungovat skvěle jako vizuál ke koncepční desce, později jsem se dočetl, že původním záměrem dvojice, bylo natočit jen videoklip. ()

giblma 

všechny recenze uživatele

Pár metalických robotů v černé kůži se marně snaží přiblížit ideálu lidství, aby je následný neúspěch vrhl do ještě větších depresí. Zabírají je zpomalené hypnotické záběry podkreslené (jen v jednom místě rušivými) písněmi. Působivých scén je hned několik. Hned úvod s kůl týpky v kůl autě za zvuku kůl hudby. Černo-bílá kontrastní scéna z fabriky na lidské tváře. Útěk před lynčujícím davem a následná emotivní scéna ztraceného snu doslova v hajzlu. Putování ústředního páru pouští. Funkce čudlíku na zádech... A hlavně závěrečné vznícení, evokující myšlenku, že jen duševní tíseň je důvod pro ukončení existence. Pánové z Daft Punk, máte můj respekt! ()

Incantator 

všechny recenze uživatele

Artová snímka ťažkého kalibru, čo by samo osebe nevadilo, avšak mňa tento film skutočne nepotešil a ako priaznivca sci-fi ma zanechal skôr rozčúleného v tom, že si nárokuje toto žánrové zaradenie. Hovorené slovo nikde, efekty neefektné a silná myšlienka o hľadaní ľudskosti zanedbaná kdesi v pozadí chaotických obrazov. Ani hudba, ktorá vraj patrí medzi silné stránky Electromy, ma s výnimkou Haydnovej skladby (ktorú však možno vypočuť aj bez pozretia filmu) neupútala. Scéna v laboratóriu síce nesie znaky experimentálneho spôsobu filmovania, ale z pohľadu diváka úplne minula účinkom, nehovoriac o nechutnom oranžovom materiáli, ktorý by sa v tejto podobe hodil skôr do hororu. Jednu hviezdičku dávam iba za záverečnú scénu a, síce nezreteľne vyjadrené, no aspoň prítomné, posolstvo. Zhliadnuté v TV [FILM EUROPE] [originálne znenie] (14.7.2012) ()

Galerie (39)

Zajímavosti (14)

  • Natáčení filmu zabralo 11 dní, většina z nich byla ztrávena v Kalifornii. (melipa)
  • K tomuto filmu nevyšel oficiálně žádný soundtrack. (melipa)
  • Electroma byla natočena na 35 mm film Kodak pod režií Thomase Bangaltera. (melipa)

Reklama

Reklama