Reklama

Reklama

Iluze lásky

Trailer

Obsahy(1)

Největší kouzelnická legenda. Harry Houdini. Konkrétně jeho turné po Velké Británii v roce 1926. V té době se totiž světoznámý kouzelník seznámil se ženou jménem Mary McGregor (Catherine Zeta-Jones) a na první pohled se do ní zamiloval. Netušil však, že jeho čerstvá láska není úplně tím, čím se zdá být. Ve skutečnosti je to podvodnice, která chce Houdiniho (Guy Pearce) podvést a využít k tomu při jedné z kouzelnických seancí „ducha“ jeho matky. Bude se čarovat, podvádět i milovat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Malé, skoro televizní drama o posledních dnech života velkého mága Houdiniho. Režisérka do svého filmu angažovala herecké tváře z pomezí první a druhé ligy britské kinematografie a k nim přibrala mladou Saoirse Ronan která se nakonec ukázala jako nejlepší ze zúčastněných. Příběh má svoji myšlenku, romantika dejme tomu funguje, ale stejně je celý film nevýrazný, a mimo nadané Ronan s roztomilým skotským přízvukem jednoduše zapomenutelný. Třetí hvězdička je za ni. Catherine Zeta-Jones mě vyloženě zklamala, pevně věřím že její herecké kvality neleží jenom v umění dobře vypadat před kamerou. ()

Sjuzn 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděla film, který by mě dokázal tak dokonale uspat, jako tenhle nabubřelý, pravděpodobně romantický film s Catherine Zeta-Jones a Guyem Pearcem. Víc než samotný otřesný příběh s chatrnými hereckýni výkony mě děsil jenom fakt, že tenhle film nebyl bohužel jenom iluzí, ale ve skutečnosti byl až děsivě reálný. * uděluji pouze za celkem slušnou výpravu a kostýmy, které však bohužel celkový dojem nenapraví. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Velký kouzelník Harry Houdini v podání Guy Pearce a protřelá zlodějka a podvodnice z nižší společnosti Catherine Zeta-Jones stojí v popředí sympatického filmu, se kterým sice nenahlédneme pod pokličku jeho neuvěřitelných triků, ale prožijeme jejich milostné vzplanutí. Vypočítavá chudá podvodnice vycítí šanci, jak se dostat k tučné sumičce peněz, kterou Houdini vypsal pro vědecký experiment, který potvrdí existenci posmrtného života. Vetře se do jeho přízně a přesvědčí ho, že ona je dokonalé médium komunikující se záhrobním světem, a jako jediná je schopná podat důkaz o posledních slovech jeho matky před smrtí. Z herecké dvojice překvapivě více zaujme Zeta-Jones, která hraje s větší chutí a vtiskla své postavě nejen neodolatelnou přitažlivost, ale také byla ve svém pojetí uvěřitelnější, než mírně zastíněný Pearce, který střídal super okamžiky se slabšími. Není to tuctová a nezajímavá romance. RAežisér i herci dělají všechno pro to, aby film nesklouzl do ukázkové nudy. Já se rozhodně u této hořké romance se smutným koncem nenudil. ()

len.tilka 

všechny recenze uživatele

Je to celkem nuda. Chybí tam napětí, strach, překvapení, které se v této profesi nedají vynechat. V čele s Guyem a mou nádhernou oblíbenkyní Catherine sem čekala naprostý Houdiniovský úžas, ale dostalo se mi pouze "cože?..." ne v nějakém lichotivém měřítku. Dokoukat jsem to musela jen abych mohla právem hodnotit. Něco tomu chybí. V jiných filmech kouzelníkům věříte, i když víte, že to jsou podvody. Tady sem věřila akorát tomu, že to všichni hrajou za peníze, skončí natáčení a všichni jdou domů. Dvě hvězdy za Saoirse a její neuvěřitelný oči a vyprávění a přece jen i za Catherine. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Bolo to s v skutku utrpenie. Snímku som si pozrel len kvôli obľúbenej Saoirse Ronan. Osobne som nemal veľkú chuť na maďarského klamárskeho kúzelníka. Navyše v hlavnej úlohe Catherine Zeta-Jones, ktorú považujem za najväčší herecký omyl Hollywoodu. Svojím výrazom tváre pri hraní proste dokazuje, že nevie hrať. Už začiatok ponúkol asi jej 6 minútové spevácke a tanečné nudné predstavenie, ktoré som si pretočil. Neskôr to bolo zaujímavé aspoň vyobrazením chudobnej doby 20.a 30.rokov minulého storočia, vozovým parkom a kostýmami. Inak to bolo slabé aj ako romantická snímka. Aspoň záver to u mňa vytiahol na slušný priemer, kedy sme sa dozvedeli, že láska to bola falošná a všetko to bol len veľký švindel v podaní matky a jej dcéry. (O čom svedčí aj český a slovenský názov snímky). ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama