Reklama

Reklama

Iluze lásky

Trailer

Obsahy(1)

Největší kouzelnická legenda. Harry Houdini. Konkrétně jeho turné po Velké Británii v roce 1926. V té době se totiž světoznámý kouzelník seznámil se ženou jménem Mary McGregor (Catherine Zeta-Jones) a na první pohled se do ní zamiloval. Netušil však, že jeho čerstvá láska není úplně tím, čím se zdá být. Ve skutečnosti je to podvodnice, která chce Houdiniho (Guy Pearce) podvést a využít k tomu při jedné z kouzelnických seancí „ducha“ jeho matky. Bude se čarovat, podvádět i milovat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Prostředí 7/10/// +Saoirse Ronan, atmosféra, která se ke konci ještě více stupňuje, příběh -žánrově to není úplně pro mě, pozadí příběhu jsem neznal a ani děj jsem nečetl, takže jsem nevěděl do čeho jdu a měl jsem obavy, nakonec zbytečné/// Film Iluze lásky mě sice úplně nepohltil, přesto mě hodně zaujal. Především po obsahové stránce. Dozvědět se něco o Harry Houdinim je zajímavé a o to víc že je to podáno z pohledu malé (mladé) dívenky jež se svojí matkou přežívá ze dne na den. Díky tomu hlavní hrdinka musí volit mezi penězi a láskou. Co z toho si vybere a jak to dopadne? To se nechte překvapit (pokud jste to ještě neviděli), stojí to za to./// Celkem 74%/// ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Snímok,ktorý ostal v tieni/a právom/ vynikajúceho Dokonalého triku a príjemného Iluzionistu. Kvalitné herecké obsadenie a dobré vykreslená atmosféra, sú veľké,ale asi aj jediné klady tohto filmu. Horšie je to so samotným príbehom, v ktorom sa aj divák stáva účastníkom hry, ktorá nie je až taká zaujímavá, ale ani prehľadná. Viem, možno to bol zámer. Je to jeden z tých filmov, pri ktorých si po zhliadnutí poviete: "O čom to vlastne bolo?" Jediná vec ktorá vyzdvihuje tento film z mrakov podpriemeru, je herecký výkon maličkej Saoirse Ronanovej, známej aj z filmu Pokánie. Na svoj vek, neuveriteľne talentovaná a presvedčivá. Ak ju nepoložia hviezdne maniere, bude z nej veľká hviezda. Film 5/10. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Velký kouzelník Harry Houdini v podání Guy Pearce a protřelá zlodějka a podvodnice z nižší společnosti Catherine Zeta-Jones stojí v popředí sympatického filmu, se kterým sice nenahlédneme pod pokličku jeho neuvěřitelných triků, ale prožijeme jejich milostné vzplanutí. Vypočítavá chudá podvodnice vycítí šanci, jak se dostat k tučné sumičce peněz, kterou Houdini vypsal pro vědecký experiment, který potvrdí existenci posmrtného života. Vetře se do jeho přízně a přesvědčí ho, že ona je dokonalé médium komunikující se záhrobním světem, a jako jediná je schopná podat důkaz o posledních slovech jeho matky před smrtí. Z herecké dvojice překvapivě více zaujme Zeta-Jones, která hraje s větší chutí a vtiskla své postavě nejen neodolatelnou přitažlivost, ale také byla ve svém pojetí uvěřitelnější, než mírně zastíněný Pearce, který střídal super okamžiky se slabšími. Není to tuctová a nezajímavá romance. RAežisér i herci dělají všechno pro to, aby film nesklouzl do ukázkové nudy. Já se rozhodně u této hořké romance se smutným koncem nenudil. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Priklad toho, ako scenar potopi dobrych hercov, v pohode art design a nadpriemernu hudbu. Este prva polovica ujde, no potom nastanu zvraty, kde divak prerodu postav neuveri a kde na konci uz nechape, preco dane vety vychadzaju hlavnym predstavitelom z ust. Skoda, najma pri tej hereckej zostave. Harry Houdini si bude musiet pockat na lepsi snimok. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Bylo to celkem chytlavý, ale Guy Pearce mě zklamal. Vůbec mi do role Houdiniho neseděl, protože na něho byl až moc hezkej. On je to problém většiny hollywoodských filmů, že i do rolí normálních ksichtů dávají krasavce. Další klasickej problém je kombinace skutečných dobových záběrů s namícháním filmových záběrů s herci - vždy je poznat, že je to braný novou kamerou, obraz je ostrý a barvy se pohybují v mnoha odstínech šedi, ne jen v několika málo. Jinak mě to v podstatě bavilo a nějakej větší nedostatek jsem nepozoroval (kromě toho, že mi na začátku filmu uvízl v zubu moudrosti kus loveckýho salámu a já ho až do konce nemohl vydloubnout - ani prstem ani jazykem - a to byly celkem muka). PS spoiler: a ve skutečnosti ta odměna nebyla nikdy vyplacena. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama