Reklama

Reklama

Iluze lásky

Trailer

Obsahy(1)

Největší kouzelnická legenda. Harry Houdini. Konkrétně jeho turné po Velké Británii v roce 1926. V té době se totiž světoznámý kouzelník seznámil se ženou jménem Mary McGregor (Catherine Zeta-Jones) a na první pohled se do ní zamiloval. Netušil však, že jeho čerstvá láska není úplně tím, čím se zdá být. Ve skutečnosti je to podvodnice, která chce Houdiniho (Guy Pearce) podvést a využít k tomu při jedné z kouzelnických seancí „ducha“ jeho matky. Bude se čarovat, podvádět i milovat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Mno.. ehm... co tím kdo chtěl říct? Že láska je prokletá falešnice, které bychom neměli věřit? Anebo že ať už je důvod k milování jakýkoli, je dobrý, neboť milujeme... Catherine Zeta je sice kočka, ale tyhle postavy a lá ta holka od Zorra jí nebaštím. Iluze lásky není špatný film, ale přebývá mu magie a to samé zároveň postrádá. Láska je tu obnažená na kost, a to lásce nesvědčí. Pokud máte z mého komentáře pocit, že je zmatený, tak vězte, že je stejně zmatený, jako mé pocity z tohohle filmu. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Malé, skoro televizní drama o posledních dnech života velkého mága Houdiniho. Režisérka do svého filmu angažovala herecké tváře z pomezí první a druhé ligy britské kinematografie a k nim přibrala mladou Saoirse Ronan která se nakonec ukázala jako nejlepší ze zúčastněných. Příběh má svoji myšlenku, romantika dejme tomu funguje, ale stejně je celý film nevýrazný, a mimo nadané Ronan s roztomilým skotským přízvukem jednoduše zapomenutelný. Třetí hvězdička je za ni. Catherine Zeta-Jones mě vyloženě zklamala, pevně věřím že její herecké kvality neleží jenom v umění dobře vypadat před kamerou. ()

Reklama

Kotsour 

všechny recenze uživatele

Takový slabší odvar Dokonalého triku a Iluzionisty, který i přes velkou snahu ústředního dua nedosahuje podobných kvalit. Navíc mi trochu vadilo představení Houdiniho, ale to už je spíše otázka scénáře a sám toho o něm moc nevím a potom i samotné poselství filmu. To jako, že láska je kurva? Kurvy jsou lidi. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Bolo to s v skutku utrpenie. Snímku som si pozrel len kvôli obľúbenej Saoirse Ronan. Osobne som nemal veľkú chuť na maďarského klamárskeho kúzelníka. Navyše v hlavnej úlohe Catherine Zeta-Jones, ktorú považujem za najväčší herecký omyl Hollywoodu. Svojím výrazom tváre pri hraní proste dokazuje, že nevie hrať. Už začiatok ponúkol asi jej 6 minútové spevácke a tanečné nudné predstavenie, ktoré som si pretočil. Neskôr to bolo zaujímavé aspoň vyobrazením chudobnej doby 20.a 30.rokov minulého storočia, vozovým parkom a kostýmami. Inak to bolo slabé aj ako romantická snímka. Aspoň záver to u mňa vytiahol na slušný priemer, kedy sme sa dozvedeli, že láska to bola falošná a všetko to bol len veľký švindel v podaní matky a jej dcéry. (O čom svedčí aj český a slovenský názov snímky). ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Snímok,ktorý ostal v tieni/a právom/ vynikajúceho Dokonalého triku a príjemného Iluzionistu. Kvalitné herecké obsadenie a dobré vykreslená atmosféra, sú veľké,ale asi aj jediné klady tohto filmu. Horšie je to so samotným príbehom, v ktorom sa aj divák stáva účastníkom hry, ktorá nie je až taká zaujímavá, ale ani prehľadná. Viem, možno to bol zámer. Je to jeden z tých filmov, pri ktorých si po zhliadnutí poviete: "O čom to vlastne bolo?" Jediná vec ktorá vyzdvihuje tento film z mrakov podpriemeru, je herecký výkon maličkej Saoirse Ronanovej, známej aj z filmu Pokánie. Na svoj vek, neuveriteľne talentovaná a presvedčivá. Ak ju nepoložia hviezdne maniere, bude z nej veľká hviezda. Film 5/10. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama