Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladá studentka se dvěma kamarády se rozhodla natočit dokument o masovém vrahovi Lesliem Vernonovi, který byl údajně jako malý vhozen do vodopádu, kde ale přežil. Vrah si s nimi domluví schůzku a začíná natáčení. Je vybraná oběť, která musí přežít, je vybrané místo, kde většina nepřežije a divák zjišťuje (a nejen on), jak to vlastně v těch slasherech už desítky let chodí. Když už má natáčení dokumentu skončit, ve studentech se přece jenom hne svědomí… (MareT.)

(více)

Recenze (150)

liuk 

všechny recenze uživatele

Masakr. Když jsem si ho pouštěl, nevěděl jsem o něm kromě účasti Roberta Englunda (pravda) a faktem, že vrah je jakýmsi mixem Freddyho, Jasona a Michaela (blbost, jsou tam jen párkrát zmíněni), nevěděl jsem vůbec nic. A radím Vám, udělejte to samé, aspoň dokud se tohle dílo neprovaří a nebude jeho námět znát každý, protože taková originalita se snad nenechá zadupat. Já neřeknu o námětu také nic. Jen zmíním pár odlišováků od žánrově spřízněných vyvražďovaček. Těžko jste někdy viděli filmového vraha, který toho nakecá o tolik víc než jeho oběti, stejně tak filmového vraha, který se na scéně objevuje víc než "jeho" teenageři. Těžko jste potkali nějakého, který si zajde za kamarádem a jeho ženou, aby mu poradili, jak vraždit tentokrát. Prostě opravdu jen málokterý slasher se soustředí na vraha tak moc jako tento, protože to opravdu nemůže jen tak fungovat. A snad žádný komediální horor si takhle umě nehrál s žánrovými klišé. U Leslieho vše funguje excelentně, a to prostě kvůli jednoduchému, ale úžasně jinému náhledu na příběh než jsme zvyklí, který si fakt před puštěním nezjišťujte, ať vás překvapí. No a stejně jako každého při sledováním Truman Show napadlo, jestli sám není hlavní rolí podobného pořadu, divil bych se, kdyby při sledování Lesliho nenapadlo jeho diváky, jestli se v pozadí příběhů všech těch 80s slasherů a jejich pokračování nedělo to samé co zde. Chceme další díly, udělat z Vernona sérii! ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo fakt originálně a občas mě to i bavilo. Ale ten konec už nebyl vůbec zajímavej a všechno mi na tom přišlo nezajímavé a nudné. Tím chci říct, že sympatického a charismatického vraha vystřídal děj, kterej i přes to, že měl být předvídatelnej podle jeho plánu a neměl být předvídatelnej pro diváka, stejně předvídatelnej byl. Jinak ten jeho plán byl až trochu moc naplánovanej. Role R. Englunda byla tak malá a nevýrazná, že ji mohl hrát kdokoliv jinej... Jinak souhlasim s Klayem, že je to dost inspirovaný filmem Man Bites Dog. ()

Reklama

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Lesliemu prostě nešlo nefandit :-D Chlápek, co doma tejrá své dvě želvy, má dokonale nabiflovanou veškerou látku ohledně toho, jak se stát legendárním killerem a udržuje se v kondici, se nám v první hodině filmu představí v dokumentu tří studentů (2x on 1x ona) a provede nás pravidlama slashere. Dozvíme se tak, jak si zabiják vybírá své oběti, že první setkání není zdaleka náhodné, co všechno si killer musí připravit - dějovou linku, místo, pasti, nalákání do nich, předvídat co kdo udělá...jako to by bylo těžší než vystudovat vysokou a Leslie to všechno dává a ještě počítá s plány v plánech plánů jiných plánů...chápete ne? Zbylá půlhodinka brilantně přepne do klasického slasheru se všema chybama obětí, na které Leslie poukazoval a úplný závěr (titulky) tomu nasazuje pomyslnou tečku. I když tu možná nasazuje dokonalá písnička Psycho killer, to nechám na Vás. Dal bych plnou palbu, ale bohužel první hodinka má pár nudnějších částí a vraždám se nedopřálo pozornosti, kterou si zasloužili. I tak silné 4* PS: Englund a Hodder mohli (a měli) být využitější, už vzhledem k tomu, že Leslie měl kámoše, starého vrahouna v důchodu, od kterého bral rady. No a jelikož v tomto filmu byli vrazi Freddy, Jason a Michael skuteční, tak kdo jiný by mu měl radit než odpočívající Jason či Freddy, když je oba ve filmu máme? Opravdu škoda a celkem se divím, že to tvůrce nenapadlo :-) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

K smrti nudný a nezaujímavý postmoderný slasher, ak teda tá jeho neoriginalita a nuda nebola meta-rovina odkazujúca na úpadok prvej generácie slasherov. Nie, na dobrý film mi nestačí, že sa tam odcitujú známi filmoví vrahovia, že sa tam v cameo role objaví nejaká hororová legenda, nestačia mi odkazy na klasiky a ani citovanie pravidiel žánru už nie je originálne, ako bolo v roku 1996. Je to presne ako úpadkové slashery z konca 80s a začiatku 90s, ktoré nevedeli nič, len replikovať postupy predošlých filmov - tak isto Leslie Vernon neprináša nič iné len sebavedomé verklikovanie pravidiel a prvoplánové odkazy na žánrové klasiky, teda to v čom bol taký originálny Kevin Williamson v roku 1996. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No mazec-takhle dobře jsem se u slasheru bavil naposledy..no, snad ještě jako děcko u nějákého vřískotu.. Nejen, že to má ve své jednoduchosti naprosto brilantní nápad ale celé je to natočené a zahrané hrozně přirozeně, lehce a s radostí.. Nathan Baesel je tady hrozně sympatický psychouš a nadšení pro řemeslo z jeho postavy stříká jak krev z prořízlé aorty. Já teda nevím co kdo očekával, ale já slashery neberu moc jako nosiče strachu, takže mi ten uvolněný a vtipný nadhled absolutně nevadil... V posledních minutách to trošku ztrácí drajv ale to je jen drobná šmouha, která nemá vliv na fakt, že je to nejchytlavější subžánrová hra široko daleko. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Meno postavy, ktorú stvárňuje Robert Englund (Doc Halloran), vzniklo spojením mien dvoch postáv z filmu Osvietenie (1980) - malého Dannyho, ktorého prezývali Doc a černošského kuchára v hoteli Overlook, Dicka Hallorana. Obaja mali dar "osvietenia". (BlackTom)

Reklama

Reklama