Reklama

Reklama

David Rice jako patnáctiletý žije v Ann Arboru v Michiganu, kde se zamiluje do své spolužačky Millie a dá jí skleněnou sněhovou kouli jako dar. Jejich spolužák, Mark Kobold, Davida šikanuje, vezme mu skleněnou kouli a hodí ji na zamrzlou řeku. David jde na řeku, ale propadne se pod ním led. Proud ho táhne pod ledem, ale najednou se ocitá v místní knihovně, a objeví tak svou schopnost „skákat“ neboli přemísťovat se v prostoru z jednoho místa na druhé během okamžiku. Ohromen svou novou schopností opouští svého násilnického otce a uteče z domova. O osm let později již dospělý David žije na vysoké noze díky tomu, že „skočil“ do bankovního trezoru a ukradl velké peníze. Jednoho dne ho v jeho bytě přepadne Roland Cox, což je velitel Paladinů, tajné společnosti náboženských fanatiků. Ti si slíbili, že vystopují a zabijí všechny „skokany“ (jumpery), protože jejich chování berou jako rouhání. Takové schopnosti, jaké mají jumpeři, má mít pouze bůh... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (838)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nesmyslnost nejtěžšího kalibru. Ne že bych se u toho nebavil, ale když to byla taková kravina, že nevím čím začít dřív. Fakt je, že jedna scéna byla hodně povedená a že na ní asi jen tak nezapomenu (ta v Kolosseu) a jak tam rubali ty starodávné sochy :) No ale jinak frajírek Hayden Christensen, o kterém nevím, jestli mu fandit nebo ho nakopat do prdele, jen u mě dokazuje, že stále nevím co si o něm myslet a tenhle film to určitě nezachrání. Já už při traileru si řikal, že to bude kravina, na druhou stranu, proč bych se na to nepodíval, když mám čas a ono to zas tak dlouhé není. Chvílemi mi příjde, že autoři do pár minut nahustí pomalu půlku děje a pak zase půl hodiny vysedávají v havajských košilích a pijou Sex on the Beach s tím, že se to nějak natočí, a že diváky stejnak bude zajímat jenom akční stránka filmu, která teda relativně povedená je, i když jak se to všechno vezme. I tak na to jak je to špatné, vydělalo to opravdu dost, takže ne vždycky dobrý film dokáže být rentabilní. A tady je dobře vidět, co udělá reklama a všechno kolem toho. Na Jumpera se ale už nikdy nepodívám, protože takovou nesmyslnost jsem dlouho neviděl. Skoro mi to přišlo jako by to točili jenom kvůli těm akčním scénám a aby v kině padaly hlavy omdlením z těch efektivních záběrů. Ještě, že je to tak krátké... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto zabita prilezitost. Napad na jumpery a paladiny mel fakt solidni potencial, jenze tvurci to dokonale sprasily. Prvni problem je, ze pri vsem tom skakani z mista na misto bez hlubsiho vyznamu tvurci tak nejak zapomneli na pribeh. Druhej problem je, ze se tu nenachazi nejaka vylozene kulervouci scena, jen par zajimavejch. Treti problem je, ze ma film debilni konec. A ctvrtej problem je, ze i kdyz se v podstate furt neco deje, tak to nema zadnou gradaci napeti, zadnej smrnc a film se tak spis jen tahne, misty nudi a jediny stesti, ze ma jen 80 minut. Navic Hayden, ackoliv nehraje nejhur, ma fakt debilne napsanou postavu. Aspon, ze to zachranuje Jamie Bell, kterej si roli viditelne uziva a je naprosto perfektni. No a co se tyce Samuela, je drsnej a predvede slusnou akci, ale predstava tvurcu o jeho postave zacinala a koncila s bilym harem, protoze tu skutecne funguje jen aby se objevil, udelal bububu a zas na chvily zmizel. Ne, ze bych se nejak zvlast nudil, navic triky a hudba jsou fajn a furt se neco deje, jen sem proste cekal daleko vic, nez jen blbost delanou na efekt, kde ani nakonec ten vyslednej efekt neni nic moc. ()

Reklama

Lavran 

všechny recenze uživatele

Sledovat tolik strašlivých hereckých výkonů, klišoidních dějů a pokoušet se naladit na frekvenci příběhu velké nijakosti se ukázalo jako docela dobrá zábava v plenkách. Alespoň, že se bylo na co koukat po efektové a akční stránce, která měla skutečně stylový říz. Ale pár set skoků navíc k dokonalosti by nebylo na škodu... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nebýt efektivní vychytávky, která vyplývá z názvu filmu, tak by šlo o nudnou snahu vytvořit nový mýtus, který je brakem všech braků. Hayden Christensen je poleno, které se snaží a naopak Jamie Bell je borec, který si každou společnou scénu ukradne pro sebe. A to ani nepotřebuje černý dýchací přístroj a laserový meč. Samuel L. Jacksson dovádí svůj standard, který odvádí vždy s nadhledem ať jsou jeho vlasy jakékoliv barvy či délky. Docela mě zklamala Rachel Bilson, která stejně jako v trailerech není tou nádhernou slečnou, kterou znám např. ze seriálu Chuck. Doug Liman dokázal své rutinérství, které slaví alespoň občas úspěch a efektivní skákačka z místa na místo má díky efektům pár momentů, které bych si moc rád zkusil. Původní plán vytvořit trilogii možná nevyjde, potenciál je a byl, ale nestačí jen efektivně skákat po světě a doufat, že vás nikdo nechytí ... V to doufali i tvůrci a proto nechali mozek doma a příběh je snad nejjednodušší, jak je v Hollywoodu možné. Tímhle tempem se každý dobrý a efektivní nápad zabije hned v prvním díle... Přesto chci být Jumper... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Sice hloupé a neskutečně jednoduché, ale spontánní výlet do Říma, luxusni Rachel Bilson, executive suite v hotelu Boscolo Exedra s úchvatným výhledem na město a first class na cestě tam i zpět jsou atributy, které si mne velmi získaly. Jde jen o to jak se k tomuhle přistupuje. Jumper je na jedno vidění. Tématika je zajímavá, ale děj nemá hloubku. Technicky brilantní a tempo struhjící. Kvalitní střih je u Limana samozřejmost. Tolik bych to zase nehanil. Bavil jsem se. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (30)

Související novinky

Youtube chystá vlastní seriálový obsah

Youtube chystá vlastní seriálový obsah

18.10.2016

V Česku Youtube Red ještě nemáme, v Americe, Austrálii, Mexiku a na Novém Zélandě už si ale vylepšenou verzi Youtube užívají skoro dva roky. Správně tušíte, že se jedná o placenou službu bez reklam a… (více)

Karlík a továrna na mrtvoly

Karlík a továrna na mrtvoly

17.09.2012

Rozhodnutí čím dál úspěšnější kabelové stanice A&E (letos masivně zabodovala westernovou detektivkou Longmire) natočit seriálový prequel k slavnému Hitchcockovu Psychu zpočátku neznělo jako… (více)

Carrie Bradshaw: První nákupy

Carrie Bradshaw: První nákupy

04.03.2012

Hrdinka Sexu ve městě se vrací. Bude však o něco hezčí a o hodně mladší. Sarah Jessicu Parker totiž nahradí osmnáctiletá AnnaSophia Robb, kterou si pamatujeme hlavně z Mostu do země Terabithia,… (více)

Další Tři mušketýři

Další Tři mušketýři

05.04.2010

Úspěch Sherlocka Holmese přinutil studio Warner Bros. pátrat po dalších klasických námětech, které by bylo možné zpracovat podobně osvěžujícím způsobem a přiblížit je současnému publiku. Jedním z… (více)

Reklama

Reklama