Reklama

Reklama

Ajťáci

(seriál)
Ukázka z filmu 4
Velká Británie, (2006–2010), 9 h 29 min (Minutáž: 22–26 min)

Hudba:

Neil Hannon

Hrají:

Chris O'Dowd, Richard Ayoade, Katherine Parkinson, Christopher Morris, Matt Berry, Noel Fielding, Dolly Wells, Alice Lowe, Belinda Stewart-Wilson (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(24)

Obsahy(1)

V kancelářských výškových budovách britské společnosti Reynholm Industries pracuje spousta krásných a šťastných lidí, kteří slaví jeden úspěch za druhým - kromě trojice zaměstnanců ukrývajících se v suterénu v oddělení informačních technologií. Zatímco jejich kolegové pracují ve fantastickém prostředí, Jen, Roy a Moss se musí tísnit v temném a nevzhledném sklepě, neschopní zapadnout do normální společnosti. Jen (Katherine Parkinsonová) je kariéristka, která se snaží vyšplhat po firemním žebříčku. Kvůli tomu, že lhala ve svém životopisu, se však naneštěstí ocitne ve funkci manažerky oddělení IT. Problém tkví v tom, že o technologiích neví zhola nic! Roy (Chris O'Dowd) a Moss (Richard Ayoade), kteří tvoří zbytek oddělení, naopak sdílejí lásku k informačním technologiím, sci-fi i sladkému nicnedělání. Oběma se ale příčí pracovat pod někým, kdo vůbec nerozumí počítačům. Když Jen zjistí, že toho Roy a Moss možná vědí hodně o počítačích, ale o práci s lidmi netuší skoro nic, rozhodne se převzít roli "vztahové manažerky", aby pomohla nejen jim, ale i sobě. Seriál Ajťáci nabízí hravý a poněkud absurdní pohled na to, co skutečně obnáší práce v útrobách každé společnosti - v oddělení informačních technologií. (HBO Europe)

(více)

Videa (10)

Ukázka z filmu 4

Recenze (1 337)

akisha 

všechny recenze uživatele

Druhý nejlepší komediální seriál hned po Red Dwarf, který jsem měla možnost sledovat. Obrovské množství gagů všeho druhu, narážek a slovního humoru, v nemálo případech dovedených do geniality. (Hoří! Hoří! Pomozte mi!) První díl druhé série mě dostal do několika po sobě jdoucích křečí smíchu. ("Postižený" Roy) Pravda, některé scény jsou trochu slabší, ale nijak neohrozí IT Crowd jako celek, čemuž samozřejmě pomáhá perfektní obsazení, které podobně jako u Red Dwarf neodsunuje žádnou z hlavních postav do pozadí ani jinou neupřednostňuje. Nemohu jinak než vřele doporučit. Jen doufám, že kvalita nepůjde dolů s druhou řadou. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Kdesi v hlubokém podzemí se skrývá nejedno tajemství a také duo lehce nepraktických krotitelů jedniček a nul s vedoucí, která nikdy nepochopí, že 1 + 1 = 10 (samozřejmě ve dvojkové soustavě). Svět jim nerozumí, oni odmítají rozumět jemu a ze svého úkrytu se vydávají na dobrodružnou cestu mezi lidi jen ve velmi vyjímečných případech. Jedná se velmi dobrou zábavu, ale rozhodně by mi nedělalo problém vysypat o půlnoci z rukávu deset oblíbenějších seriálů. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Roy zvedá telefon a automaticky se ptá: "Zkusili jste to vypnout a zapnout?". Zní to jako arogance, tento jednoduchý úkon však vyřeší většinu problémů. Kolikrát jsem již byl k počítači zavolán matkou či sestrou s tím, že nejde internet nebo monitor. Stiskl jsem tlačítko Reset a vše zas šlapalo jako hodinky. IT Crowd - dva asociální ajťáci pracující v suterénu fiktivní britské firmy s šéfovou, která vůbec nerozumí počítačům. A máme zaděláno na pěknou řádku humorných situací... První dvě série samy o sobě by s klidem mohly kandidovat na to nejvtipnější, co dosud bylo natočeno. Takto zpětně vnímám nahrazení úžasného Denholma debilním Douglasem (kterému jsem po čase celkem přišel na chuť - 22.1.´14) jako první předzvěst pádu, který však přichází až s třetí sérií, která si již nedokázala udržet úroveň sérií předchozích. I tak je to pořád dost dobré, a to i dílem mé shovívavosti, neb IT Crowd patří k mým nejblíbenějším seriálům. Čtyřka už je alarmující, ale i přes zoufalou absenci invence jsem si ji celkem oblíbil. The Last Byte celý seriál příjemně uzavírá... 90% (1. série - 100%, 2. série - 100%, 3. série - 90%, 4. série - 80%, The Last Byte - 80%) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Velká Británie stále potvrzuje, že dokáže svým humorem pobavit jakéhokoliv diváka v jakémkoliv období. Seriál od tvůrců Black Books, který s ním má překvapivě dost společného. Takže jsou tu dva pošuci, počítačoví fajnšmekři a intošové, kteří pařej hry a tímto práci řádně flákaj na druhé straně je tu jejich čerstvě zvolená šéfka, která se snaží udržet morálku dvou pracantů v chodu a tak se děje řada příjemných i méně příjemných situací, při kterých se rozhodně nejednou zasmějete. Anglický humor je anglickým humorem překvapivě díky hercům, jelikož hlavní hrdina je většinou šílenej magor a svým neotřepaným způsobem a velmi originální rozvahou dokáže onu postavu převést velice vtipně do seriálu, jako je i tento. Díky tomu stále vznikají dobré a ještě lepší britské sitcomy, které se takřka s jinými nedají prakticky srovnat. Pro mě jeden z nejlepších britských seriálů vůbec i když se v podstatě teprve rozjíždí. Po chvíli uvažování jsem musel o jeden stupeň ubrat jelikož Červenému trpaslíku se nevyrovná prakticky nic:) 9/10 Po třetí sérii za deset...10/10 ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

"Zkouseli jste to vypnout a zapnout?" je bomba, ale mne nejak vadi to okolo. Znetvorene nohy, cokoladove hovno na cele, video ze zachoda, uklizeci zachodu, sexualni gesta a narazky, nechutna opice atd... to proste nedavam. Irituje me dokonce i uvodni znelka, o Jenine vresteni nemluve. Je mi to lito, protoze Moss je vazne skvely! ()

Galerie (134)

Zajímavosti (95)

  • V epizodě zazní názvy čtyř anglických fotbalových klubů, a to Arsenalu, Chelsey, Liverpoolu a West Hamu. Kromě toho zazní i dvě jména spojená s fotbalem, konkrétně Arsène Wenger a Theo Walcott, v té době trenér a hráč Arsenalu. (ArsenalEagle)
  • Noel Fielding (Richmond) se ve 3. řadě objevil pouze v jedné epizodě, protože byl zaneprázdněn natáčením seriálu Mighty Boosh (od r. 2004). Jeho absenci ostatní postavy omluvily tak, že údajně dostal kurděje. (Alfréda)

Související novinky

The IT Crowd dostane americký remake

The IT Crowd dostane americký remake

17.12.2017

Ačkoliv se to zdá neuvěřitelné, Američané už stihli předělat desítky britských seriálů. Určitě jste slyšeli minimálně o House of Cards a Kanclu, a nyní je na řadě The IT Crowd. Televizní kanál NBC ho… (více)

Reklama

Reklama