Reklama

Reklama

Ajťáci

(seriál)
Ukázka z filmu 6
Velká Británie, (2006–2010), 9 h 29 min (Minutáž: 22–26 min)

Hudba:

Neil Hannon

Hrají:

Chris O'Dowd, Richard Ayoade, Katherine Parkinson, Christopher Morris, Matt Berry, Noel Fielding, Dolly Wells, Alice Lowe, Belinda Stewart-Wilson (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(24)

Obsahy(1)

V kancelářských výškových budovách britské společnosti Reynholm Industries pracuje spousta krásných a šťastných lidí, kteří slaví jeden úspěch za druhým - kromě trojice zaměstnanců ukrývajících se v suterénu v oddělení informačních technologií. Zatímco jejich kolegové pracují ve fantastickém prostředí, Jen, Roy a Moss se musí tísnit v temném a nevzhledném sklepě, neschopní zapadnout do normální společnosti. Jen (Katherine Parkinsonová) je kariéristka, která se snaží vyšplhat po firemním žebříčku. Kvůli tomu, že lhala ve svém životopisu, se však naneštěstí ocitne ve funkci manažerky oddělení IT. Problém tkví v tom, že o technologiích neví zhola nic! Roy (Chris O'Dowd) a Moss (Richard Ayoade), kteří tvoří zbytek oddělení, naopak sdílejí lásku k informačním technologiím, sci-fi i sladkému nicnedělání. Oběma se ale příčí pracovat pod někým, kdo vůbec nerozumí počítačům. Když Jen zjistí, že toho Roy a Moss možná vědí hodně o počítačích, ale o práci s lidmi netuší skoro nic, rozhodne se převzít roli "vztahové manažerky", aby pomohla nejen jim, ale i sobě. Seriál Ajťáci nabízí hravý a poněkud absurdní pohled na to, co skutečně obnáší práce v útrobách každé společnosti - v oddělení informačních technologií. (HBO Europe)

(více)

Videa (10)

Ukázka z filmu 6

Recenze (1 337)

Davies182 

všechny recenze uživatele

First: skvělá znělka! A jinak? Viděl jsem jeden díl z mnoha - smutné na tom je, že nemám zvláštní potřebu pídit se po dalších... NEJVÍC mě irituje opětovný divácký smích v pozadí: jsem snad jediný, komu tahle věc v mnoha amerických/anglických komediálních seriálech vadí? Hrané, nucené, nevhodné, otravné! Snad jsem natolik inteligentní (píši za masy), abych poznal, kdy se smát, ne? Prostě mě to uráží... Ajťáci mě pobavili a rozesmáli, to je ale bohužel vše. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Nad tímhle seriálem občas kroutím hlavou, jakobych se snažil proniknout do tajů IT. Tři společenští looseři v podzemí velké firmy, jo něco podobného si Linehan vyzkoušel už v malém knihkupectví (Black Books), ale jeho vlastní počin dopadl dle mě hůř. Ač britský humor mám velmi rád, tohle mě k srdci nepřirostlo. Co mně nesedí? Téma (nejsem PC maniak), herci (líbí se mě snad jen Roy) + místy až primitivní a očekávatelné vtípky. Nalezl jsem tu jen minimum výborných vtipů a to je největší problém. Podobné vtipy by vymyslel kdejaký pobuda z vesnice. A Richmond je tu jako střevní chřipka po dobrém obědě. Sorry, ty vtipy fakt nemají moc velkou úroveň. ()

Reklama

sepp 

všechny recenze uživatele

Vyborny "ajtacky" serial se dvema luzry muzskeho, jednim zenskeho pohlavi, jednim Gothem za dvermi a excentrickym sefem v poslednim patre londynskeho vezaku. Spousta eskapad, vyborneho situacniho i absurdniho humoru, ale take hlucha a nevtipna mista a leckdy mozna malo "opravdoveho IT" humoru. I tak ale nadstandard a prijemna zmena do zabehlych sitcomu. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Když přijede tetička Irma, vznikne z toho webovka dámsképroblémy.com, když dojde na stres, na který je šéf pes, je z toho boj o stresoměr a menší požár (golf), když kolega z pátého pozve celou trojku na gay muzikál, je z toho big coming-out, ... Dalo by se pokračovat dál a dál, jelikož, co minuta ve sklepení Ajťáků, to hláška a zákonitý výbuch smíchu. Velmi zábavné -realitě ne až zas tak vzdálené- vyprávění o computer freaks mě prostě nadchlo. 80%. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Britský humor je mým hodně oblíbeným, ale nic se nesmí přehánět. Tahle směsice Beana, Red Dwarfu a Pythonů mi zachutnala hodně hořce, takže drogová záležitost se z toho nestane. Už jenom šest dílů a prý jsou o hodně horší, takže půjdu s hodnocením trošku níže. Možná. Chris Morris je trochu trapný, Parkinson sama o sobě dost fekální a nechutná, když ještě začne řvát, beru si sáček. O'Dowd je borec a všechno kolem něj má šlehu, ale jinak přečovitě vyvolané rádoby směsné scény tomuhle vůbec nesluší, příběhově utopické a určitě s enebudu připojovat k tomu, že chci poznat nějaký "ajťáky", protože takhle se nechová ani to největší hovado. Shrnuto, hvězdičku za Mosse, hvězdičku za znělku a ta poslední je proto, abych ji mohl po druhé serii ubrat. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (95)

  • Seriál byl, jak už to u sitcomů bývá, natáčen před živým publikem (s výjimkou exteriérových scén, které byly divákům promítnuty, aby mohl být zaznamenán jejich smích). 1. série se natáčela v Teddington Studios a 2. série v Pinewood Studios. (endoskop)

Související novinky

The IT Crowd dostane americký remake

The IT Crowd dostane americký remake

17.12.2017

Ačkoliv se to zdá neuvěřitelné, Američané už stihli předělat desítky britských seriálů. Určitě jste slyšeli minimálně o House of Cards a Kanclu, a nyní je na řadě The IT Crowd. Televizní kanál NBC ho… (více)

Reklama

Reklama