foto

Matt Berry

  • nar. 2.5.1974 (45 let)
    Bromham, Bedfordshire, Anglie, Velká Británie

Biografie

Matt Berry se narodil 2. Dubna 1974 v Bromhamu v Anglie. Jeho rodiče jsou Pauline a Charles Berryovi. Má starší sestru Johannu. Vystudoval Nottingham Trent University. V současnosti se věnuje herectví, hudbě a psaní.

Svou kariéru začal v televizním magazínu o výpočetní technice – GAME OVER. Zde ovšem nepůsobil jako moderátor, ale měl za úkol vytvářet krátké skeče. Opravdová role přišla až s komediálním seriálem GARTH MARENGHI´S DARKPLACE, ve kterém ztvárnil postavu Todda Riverse. Za zmínku také stojí role Dixona Bainbridge ve filmu THE MIGHTY BOOSH.

Významnějším počinem byla jeho vlastní komediální show SNUFF BOX a hlavně role v seriálu AJŤÁCI. Zde od druhé série seriálu hrál sexistického bosse Douglase Reynholma. Podílel se na mnoha dalších filmech jako THE DEVIL´S CHAIR, MOON, ONE DAY nebo FIVE DOUGHTERS.

Propůjčil svůj hlas mnoha reklamám a věnuje se dabingu animovaných filmů. Aktivně se věnuje muzice, napsal veškerou hudbu pro výše zmiňovaný seriál SNUFF BOX, s Richardem Ayoadem vytvořili AD/BC: A Rock Opera, což je parodie na starší rockovou operu Jesus Christ Superstar. Vydal již tři studiová alba s názvy: Jackpot, Opium a Witchazel. Mezi své úspěchy může počítat nominaci British Comedy Award v kategorii Nejlepší nováček-komik.

Jackson "Dekovnik" Splendid

Herecká filmografie

Filmy

2019 The Road to Brexit (TV film)
2018 An Evening with Beverly Luff Linn
Kryštůfek Robin
2017 Vic & Bob's Big Night Out (TV film)
2016 Jennifer, poslední drakobijec (TV film)
2015 Hinterland
Professor Branestawm Returns (TV film)
SpongeBob ve filmu: Houba na suchu
2013 Ajťáci: Přichází internet (TV film)
Svengali
2012 The Secret Policeman's Ball (divadelní záznam)
2011 Angry White Man
2010 Braincell
Huge
2009 Bit of Tom Jones?, A
Moon
2007 Ďáblova cesta
2006 Darkplace Illuminatum
Horrificata Illuminata
Mighty Boosh Live, The
2004 AD/BC: A Rock Opera (TV film)

TV seriály

2020 What We Do in the Shadows (TV seriál)
Episode 10 (S02E10)
Episode 9 (S02E09)
Episode 8 (S02E08)
další epizody (10)
2019 Muumilaakso (TV seriál)
Taikatalvi (E13)
Näkymätön lapsi (E12)
Kummitustarina (E11)
další epizody (13)
What We Do in the Shadows (TV seriál)
Ancestry (S01E10)
The Orgy (S01E09)
Citizenship (S01E08)
další epizody (10)
Year of the Rabbit (TV seriál)
Episode 6 (E06)
Episode 5 (E05)
Episode 4 (E04)
další epizody (6)
2018 Disenchantment (TV seriál)
Dreamland Falls (S01E10)
Love's Tender Rampage (S01E07)
For Whom the Pig Oinks (S01E02)
další epizody (4)
2015 Zpátky do školy (TV seriál)
Základy šejdířství (S06E09)
2014 House of Fools (TV seriál)
Major Lazer (TV seriál)
2013 Lucas Bros Moving Co (TV seriál)
Portlandia (TV seriál)
Squiggleman (S03E05)
2012 Toast of London (TV seriál)
2010 The Sarah Silverman Program. (TV seriál)
A Fairly Attractive Mind (S03E06)
Ajťáci (TV seriál)
Reynholmová vs. Reynholm (S04E06)
Zlobiví hoši (S04E05)
Italština pro začátečníky (S04E04)
další epizody (6)
2009 Svengali (TV seriál)
2008 The Wrong Door (TV seriál)
The Sarah Silverman Program. (TV seriál)
Kangamangus (S02E15)
Ajťáci (TV seriál)
Ulítli na kalendáři (S03E06)
Friendface (S03E05)
Projev (S03E04)
další epizody (6)
2007 Golf War, The (TV seriál)
Ajťáci (TV seriál)
Muži bez žen (S02E06)
Kouř a zrcadla (S02E05)
Moss a Němčour (S02E03)
další epizody (4)
2006 Man to Man with Dean Learner (TV seriál)
Saxondale (TV seriál)
Snuff Box (TV seriál)
2004 Garth Marenghi: Nemocnice na kraji světa (TV seriál)
Plíživý brčál z pobřeží Shuggothu (E06)
Skotská mlha (E05)
Primát Sova (E04)
další epizody (6)
Mighty Boosh (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

2004 AD/BC: A Rock Opera (TV film)

TV seriály

2012 Toast of London (TV seriál)
2006 Snuff Box (TV seriál)
1986 Casualty (TV seriál)

Skladatelská filmografie

Filmy

2004 AD/BC: A Rock Opera (TV film)

TV seriály

2006 Snuff Box (TV seriál)

Host

TV pořady

2006 Screenwipe (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(25)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace