Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní reality show, ve které několik dvojic závodí po světě. Otevírají obálky s úkoly a nejlepší, nejrychlejší tým vyhraje 1 000 000 $. (maroon93)

Recenze (176)

juta 

všechny recenze uživatele

Amazing race je další alternativa k Survivoru, ale Survivor nepřekoná. Bohužel co tento závod nejvíc shazuje jsou někteří soutěžící, kde mě unavovalo jejich neustálé stěžování, nadávání a sesypávání. Vítězům první série jsem fandil už od začátku, takže s vítězi jsem spokojen. Nejotravnější pár byl tým Kvído, kteří měli neskutečné štěstí po celou dobu, snažili se držet v soutěži zuby nehty i přes podrazy vůči dalším týmům. Dělalo se mi z nich špatně. Jinak týmy co doběhli do cíle jako druzí a čtvrtí byli taky fajn, takže v závěru soutěže to byla docela dobrá podívaná. ()

salamandrr 

všechny recenze uživatele

Sledoval jsem australskou verzy pořadu, ale nemyslím, že se výrazně neliší od US. Jak už je zde napsáno, můžeme jen litovat, že pořad těchto rozměrů si české televize nemohou dovolit, neb sledovanost by jim náklady nevrátila. V podstatě jde o to, že týmy dvou lidí cestují z místa na místo, v rámci jednoho státu nebo i napříč kontinenty, kde plní snadné i velmi těžké úkoly. Zásadním úkolem je však orientace v cizí zemi a štěstí. V australské verzy bylo úkolů na štěstí několik, hlavně v závěru pořadu to považuji za vyloženě nefér část, která kazí jinak úžasnou soutěž. Soutěž mají šanci vyhrát fyzicky a psychicky odolní jedinci, kteří ideálně trochu sportují a nechovají se k soupeřům jako svině, neb ti jim to velmi snadno vrátí prodloužením trasy. ()

Reklama

Lenka_J 

všechny recenze uživatele

Opravdová špička mezi reality show. I když se člověk dívá na sedmnáctou sérii, soutěžící plní stále jedinečné a originální úkoly, navštěvují ty nejzajímavější kouty světa a člověk tak z pohodlí obýváku lítá spolu s nimi po celém světě. Neuvěřitelná záležitost, která se pro mě spolu s reality show Survivor stala jakousi závislostí. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Asi jsem nějaká natvrdlá, ale mám problém rozeznat, kdy běží upoutávky na tuto soutěž a kdy je vysílána soutěž samotná. Neustálý střih, přeskakování od jednoho týmu k druhému, 2 sekundy u manželského páru, 3 sekundy u nejlepších přátel (nebo je to tým buziků, vypadají prakticky stejně), jůůů, dramatický zvrat - kravka zapomněla vzít soutěžní pomůcku, takže celé 4 sekundy strávíme u nemastné hádky se starým, kdo za to vlastně může, pak honem 2 nicneříkající sekundy v autě s bukvicema (nebo s nejlepšíma kamarádama), 2 sekundy běžící manželský pár, 3 vteřinky hysterčící transka, které(mu?) upadl umělý nehtík, sekunda nervózní hoši v autě a tak pořád dokola. Není šance někoho pořádně poznat, trochu se s ním ztotožnit, přát mu úspěch. Z jednotlivých úkolů jsou vidět jen kratičké sestřihy, řešení problémů je kolikrát přeskočeno, napětí veškeré žádné... Ale možná má neúčast pramení z toho, jak zřídka "Amazing Race" vídám a při pravidelném sledování by se dojem vylepšil. Pro soutěžící je to určitě super zážitek, jako divák se moc nebavím. Pro mě teda snesitelný průměr na zabití času při přípravě či konzumaci večeře - přinejmenším se z toho člověku nechce grcat jako u "Fear Factor", nenasere to jako zprávy a neunudí k smrti jako utkání Gambrinus ligy. 51% ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepší reality show, které kdy spatřily světlo světa. V podstatě velmi jednoduchý nápad (ale velice náročný na realizaci), který stojí na výběru týmů. A a zatím se nestalo, že by se sáhlo vedle, protože ani jedna řada nebyla nudná. Samozřejmě, některé byly lepší, některé horší, ale žádná neklesla k průměru. Společně se Survivorem pořad, který u mě vyvolává silnou závilost na kterou jsem, ale pyšný :D ()

Galerie (683)

Zajímavosti (82)

  • Lenny a Karyn se po závodě v první sezoně rozešli. (KucC)
  • Brendon a Rachel Reilly z 20. a 24. All Stars série se dříve účastnili 12. a 13. série pořadu Big Brother (od r. 2000), který Rachel vyhrála. Rachel později závodila ve 32. sérii se svou sestrou Elissou, která se účastnila 15. série Big Brotheru. (Zix.)
  • 33. série se nejdříve natáčela v únoru 2020, kvůli pandemii covid-19 byla ale poprvé v historii přerušena a natáčela se až po 19 měsících  v září a říjnu 2021. (Zix.)

Reklama

Reklama