Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Abe Dale (Nathan Fillion) má dobrou práci a milující rodinu. Jednoho dne je však před jeho očima rodina zavražděna mužem jménem Henry Caine (Craig Fairbrass). Z výčitek, že se mu nepodařilo své blízké zachránit, se pokusí o sebevraždu. Upadne do klinické smrti, ale přežije. Najednou rozeznává lidi, kteří jsou blízko smrti. Zachrání mnoho životů, ale pozná, že za každého zachráněného se nyní stává odpovědným. Pomalu začíná rozumět vyvraždění své rodiny a svým novým schopnostem, což ho žene na apokalyptickou cestu do pekla, z kterého není úniku. Zajímavost: V Americe zažije každý den průměrně 774 lidí klinickou smrt. 80% lidí uvádí, že vidělo oslnivé bílé světlo předtím než se vrátilo zpět. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Film se táhnul v podobném duchu jako jeho první díl a byl relativně dobrý , nicméně nebyl ani tak napínavý ,ani strašidelný a proč vlastně autoři nechali původní název , když o nějakém hlasu ze záhrobí se tu moc mluvit nedalo jsem úplně nepochopila , co mě iritovalo u obou dílu byli ne příliš povedené konce , v tomto případě mě dost zarazilo , že do sanitky na konci filmu vzali slečnu v šoku a postřeleného nechali ležet v restauraci , to bylo minimálně trochu vtipné a nedomyšlené . ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Nó, jedničku sem ještě neviděl, ale dvojka patří spíš mezi ta příjemnější zjevení na poli hororů, co se aspoň týče mého pohledu. Film je celkem koukatelný, v rámci mezí i překvapí, nejde tu o žádnou moderní vyvražďovačku aneb Zabiju co nejvíc lidí co nejvíc nechutným způsobem, ani tu nejde o něco čistě ve stylu nespokojenýho bubáka, co má chuť zabíjet. Tady se dostáváme spíš do oblasti náboženské, což je trošku škoda, protože čím více vysvětlení typu bůh a ďábel se začíná objevovat, tím víc začíná film béčkovět. Konec je pak kapitola sama o sobě. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Pokračování již tak průměrného snímku dopadlo, tak jak asi každý očekával. Tedy béčkově až to pěkné není. Scénář má sice své světlé momenty, ale to neplatí o režisérovi a střihu. O Lussierových kvalitách nejlépe vypovídá jeho utkvělá představa, že když je nějaká scéna dražší, tak je škoda pustit ji jen jednou. Obvzláště padající piano je "zážitek". Obsazení je děsné a nic na tom nemění ani zoufale se snažící Fillion. Mohl to být solidní průměr, jenže to by tam nesměla být závěrečná čtvrthodina, která je těžce mimo. ()

Simgal 

všechny recenze uživatele

Bohužel jen dvě hvězdy. Jedna za Nathana Filliona a druhá za Katee Sackhoff. Oba jsou mí oblíbenci a Nathana považuji za vůbec nejsympatičtějšího seriálového herce (Firefly, Castle). Ve White Noise 2 jsou ale všichni svazováni nepovedeným scénářem a dějovou linií, která je přinejlepším průměrná. S kvalitnějším zázemím by pro Nathana a Katee nebyl problém utáhnout celý film. Škoda, že to v tomto případě nevyšlo. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Lze smrt ošálit? S takovou myšlenkou už pracovala filmová série pod názvem ´Nezvratný osud´, která měla v době uvedení tohoto druhého snímku o hlasu smrti tři filmové epizody. Tvůrci sice použili stejnou myšlenku, jen původ ze zcela jiného důvodu. Zkrátka a dobře, motiv činů a jejich průběh je zcela jiný. S předchozím snímkem tudíž nemá absolutně nic společného, takže po divácké stránce působí jako naprosto jiný film. Má však všechno, co porovnávaná filmová série o nezvratném osudu. Jednoduchý avšak pevný příběh, okázalý dějový a hlavně takříc znepokojující vývoj, patřičnou atmosféru a vůbec hororové nadšení bez potoků krve a hromady usekaných těl. Nijak náročný hororový thriller hrůzu sice nenavodí a ani nenadchne nějakou emocionální dramatizací či jinak žánrově všudypřítomnými lekačkami, avšak za pozornost určitě stojí. Už kvůli té sérii o nezvratném osudu. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • V čase 21:12 je vidět na zdi plakát k filmu Věc (1982). (Korbitch)
  • Z rozpočtu 10 000 000 amerických dolarů se do roku 2008 tvůrcům podařilo vydělat jen 8 milionů. (Terva)
  • Film soutěžil o cenu Saturn v kategorii nejlepší DVD vydání. (Terva)

Reklama

Reklama