Reklama

Reklama

Závan smrti

Trailer

VOD (1)

Emily Blunt (Ďábel nosí Pradu) představuje vysokoškolskou studentku, která se zoufale touží dostat na vánoční svátky domů do Delaware. Jen proto souhlasí s tím, že se sveze se svým podivným spolužákem (Ashton Holmes – Dějiny násilí). Ve chvíli, kdy si začíná uvědomovat, že toho o ní její spolucestující ví až trochu příliš, se řidič rozhoduje vzít to zkratkou po odlehlé venkovské silnici. Tady je přepadá prudká sněhová bouře a navíc je ze silnice vytlačuje tajemný automobil. Opuštěni uprostřed ničeho brzy pochopí, že zimy se nakonec budou obávat nejméně… Výkonní producenti George Clooney, Ben Cosgrove a Steven Soderbergh uvádějí mrazivý horor o zlověstné silnici a jejím hrůzostrašném dědictví, které souvisí s děsivými událostmi, ke kterým tu došlo v 50. letech minulého století. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

javaznenevim 

všechny recenze uživatele

Dva vzájemně neznámí lidé uzavření v jednom autě, v zasněženém lese plném mrtvol. Kolem mrzne, nikdo nikde a do rána daleko. Tma, zima, hutná atmosféra a perfektně obsazené hlavní role. Co tomu ubírá na kvalitě je posledních cca 30 minut a dost odbyté finále, ale celá výstavba k němu je dobře vypracovaná. Je to film, který potřeboval strávit nějakou chvíli navíc na papíře při přípravě scénáře a bylo by to na výrazně vyšší hodnocení. Takhle zůstane na konci pocit, že už bylo potřeba film rychle dokončit a tak se nikdo s výsledkem moc nepáral. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pro jednou zase musím nesouhlasit. Wind Chill možná neoplývá nadprůměrným scénářem, ale je po čertech atmosferický. Především první polovina je lahůdková a krásně drží diváka v nejistotě. Škoda, že v momentech, kdy začne tlačit explicitně na pilu, je nejslabší. Těch ale naštěstí zas až tolik není, ona už ta zasněžená krajina má sama co do sebe a když se zrovna nedělá bububu, tak je vlastně dost povedený survival thriller. ()

Reklama

adam9 

všechny recenze uživatele

Škoda, škoda...potenciál byl větší. První polovina jako z partesu: napětí, hudba, vývoj. Druhá polovina však jednoduše hrozná. S dějem si nikdo nedal tu práci, což je škoda, rozjeté to bylo velice dobře. Vývoj postav se jaksi zasekl a konec je prostě strašně odfláklý. Emily Blunt byla perfektní jako vždy, Ashton Holmes ji zdárně sekundoval, ale bohužel ani tak nedokázali nemožné, a to udělat z filmu kvalitní thriller / horor, jelikož ho páni vedoucí totálně zmrvili. 3* s odřenýma ušima, faktor Emily prostě dělá svoje. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Mám slabosť pre Emily. Preto som dokázal prejsť riadne béčkový scenár (zbytočný guláš viacerych tém) i kolísanie v atmosfére. Kde mal byť priamy ťah na bránku a gradícia napätia, bol len súbor viac či menej vydarených scénok. Dopozeral som film bez ujmy na zdraví, ale podchvíľou ma napadlo, že pri takto rozdaných kartách, to mohlo byť podstatne lepšie... ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Tohle ani není horor, spíš takový film o dvou lidech v autě, aspoň že na Emily Blunt se dá celou dobu koukat:-)) Ovšem pozor, přidal jsem jednu hvězdičku za skvělou muziku, za kterou nemůže nikdo jiný než mistr Clint Mansell!!! Už jenom za Emily Blunt a za hudební doprovod se vyplatí na to koukat:-) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • V Pensylvánii Route 606 neexistuje. (..Lucas..)
  • Ve scéně, která se má odehrávat v 17:15, je venku stále světlo, přestože je období okolo Vánoc. (..Lucas..)
  • Žiadna postava vo filme nemá meno. Aj v záverečných titulkoch sú pomenované iba ako "chlapec", "dievča", "cudzinec" a podobne. (U_S_O)

Reklama

Reklama