Reklama

Reklama

Závan smrti

Trailer

VOD (1)

Emily Blunt (Ďábel nosí Pradu) představuje vysokoškolskou studentku, která se zoufale touží dostat na vánoční svátky domů do Delaware. Jen proto souhlasí s tím, že se sveze se svým podivným spolužákem (Ashton Holmes – Dějiny násilí). Ve chvíli, kdy si začíná uvědomovat, že toho o ní její spolucestující ví až trochu příliš, se řidič rozhoduje vzít to zkratkou po odlehlé venkovské silnici. Tady je přepadá prudká sněhová bouře a navíc je ze silnice vytlačuje tajemný automobil. Opuštěni uprostřed ničeho brzy pochopí, že zimy se nakonec budou obávat nejméně… Výkonní producenti George Clooney, Ben Cosgrove a Steven Soderbergh uvádějí mrazivý horor o zlověstné silnici a jejím hrůzostrašném dědictví, které souvisí s děsivými událostmi, ke kterým tu došlo v 50. letech minulého století. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Na cestách zřejmě prostě existují jistá místa, v nichž čas a prostor plynou trošku jinak. O tom již bylo vymyšleno mnoho příběhů, takže v tomhle ohledu nic nového. Líbila se mi ale dobře budovaná atmosféra, to hodně pozvolné tempo odhalování a fakt, že film v podstatě nic nevysvětlil, respektive, že se o to za každou cenu nesnažil a nechal taky něco na divácích a divačkách. Plusem rozhodně je zajímavě pojatá postava Emily Blunt. Průměr s několika výraznými nadprůměrnými chvilkami a okamžiky. ()

Krabak 

všechny recenze uživatele

První hodina filmu je vcelku povedená. Napjatá atmosféra je ještě podtržena úžasným prostředím. A to odlehlou silnicí kdesi v lese, po které bych se bál jít i v létě v poledne. Tady tu máme ještě navrh noc a zimu... A teď k filmu. Ze začátku jsem si nebyl jistý ani tím, jestli náhodou nebude sám Holmes nějákým vrahem, nebo něčím takovým, okolo kterého se bude děj točit. Tím chci říct, že svou roli tajuplného podivína zahrál vcelku povedeně (což se bohužel o E. Blunt říct nedá). Škoda že tento film nemá o trochu líp zpracovanej příběh. Když už to začíná nabírat obrátky, tak scénárista si usmyslel, že to nebude prodlužovat a rázně to ukončí. Bohužel se mu to i povedlo. Během posledních 20 minut se tam setkáte s nespočtem duchů a jakýmsi přitroublým vysvětlením, proč se to tam děje. Opět mi tu chybělo nějáké vysvětlení toho, proč tam ty duchové jsou, jestli se tedy dají něják zprovodit ze světa atp. A toto ještě podtrhuje připitomělý románek mezi hl. postavami. Zde se opět ukáže přeamerizovanost a holka, který se samozřejmě celej film její protějšek nelíbil, ba se ho i bála, se do něj více méně na smrtelné posteli zamiluje. Kdyby si toto odpustili, tak bych film hodnotil o hvězdu líp. bohužel to tam je a film spadá do průměrné kategorie. --->60% ()

Reklama

mahler 

všechny recenze uživatele

Možné lehké spoilery : Film se od začátku do konce neuvěřitelně vlekl, přetrpěl jsem ho ale kvůli těm dvěma - Emily Blunt a Ashton Holmes mi byli od první chvíle až prapodivně sympatičtí a po pravdě jsem čekal že zápletka bude taká že druhý jmenovaný bude šílenec který tu prvou bude chtít zamordovat (nebo alespoň unést a znásilnit). Chyba lávky. Když auto sjíždí z dálnice a mine tři hroby, v podstatě už víme která bije - kolem nabořeného auta začne kumulovat množství duchů ale očekávané finále vlastně nepřinese vůbec nic - a v podstatě se v něm také vůbec nic nestane. Každopádně osud dvou hlavních aktérů mi lhostejný nebyl, a v závěru jsem nad koncem jejich setkání cítil notnou dávku lítosti. Zvláštní ... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mrazivý horor...tedy atmosféra ani ne, ale pocit chladu z toho přeci jen čiší. Sledovat v nevytopené místnosti dva mladé lidi, jak pomalu umrzají v autě, je určitě mrazivý horor. Motiv psychopatického policajta je vždycky fajn, škoda, že Martin Donovan dostal jen malý prostor. Štědrovečerní noc je dle pověstí magická, a tak přechody mezi světy živých a mrtvých nejsou nic divného. V tom mohl být film daleko strašidelnější a napínavější. Jedna z nejlepších scén je se stožárem. Konec mi i tak přišel dvojznačný, což byl nejspíše záměr. Místo klasické pohádky na štědrý večer...proč ne. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Co pohřbívá především je velmi dlouhá předehra, kde se nic neděje, dialogy jsou nudné a atmosféra je ta tam. Ani při objevování "duchů" se nic nezlepší. Ze všeho čiší amatérismus a místo toho, aby se člověk bál, tak se nudí a to je špatně. Nejdříve by se měl udělat pořádný scénář, nedělat nic ve spěchu a až poté točit film, i když ani to není v mnohých případech záruka kvality. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo ve městech Peachland, v okolí Manning Park a ve Vancouveru v Britské Kolumbii v Kanadě. (Cheeker)
  • Ve scéně, která se má odehrávat v 17:15, je venku stále světlo, přestože je období okolo Vánoc. (..Lucas..)
  • Žiadna postava vo filme nemá meno. Aj v záverečných titulkoch sú pomenované iba ako "chlapec", "dievča", "cudzinec" a podobne. (U_S_O)

Reklama

Reklama