Reklama

Reklama

Závan smrti

Trailer

VOD (1)

Emily Blunt (Ďábel nosí Pradu) představuje vysokoškolskou studentku, která se zoufale touží dostat na vánoční svátky domů do Delaware. Jen proto souhlasí s tím, že se sveze se svým podivným spolužákem (Ashton Holmes – Dějiny násilí). Ve chvíli, kdy si začíná uvědomovat, že toho o ní její spolucestující ví až trochu příliš, se řidič rozhoduje vzít to zkratkou po odlehlé venkovské silnici. Tady je přepadá prudká sněhová bouře a navíc je ze silnice vytlačuje tajemný automobil. Opuštěni uprostřed ničeho brzy pochopí, že zimy se nakonec budou obávat nejméně… Výkonní producenti George Clooney, Ben Cosgrove a Steven Soderbergh uvádějí mrazivý horor o zlověstné silnici a jejím hrůzostrašném dědictví, které souvisí s děsivými událostmi, ke kterým tu došlo v 50. letech minulého století. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

pavcas 

všechny recenze uživatele

Problém s tímhle filmem je, že se chvílema tváří jako celkem seriozní a napínavej thriler a chvílema jde do duchařskýho extrému a je úplně mimo až směšnej. Emily Blunt je herečka, která hrát umí a tady v roli vyděšené spolujezdkyně na cestě domů na Vánoce ze sebe vymáčkla asi maximum. Její sparing partner taky nebyl špatnej, i když mně trápí, že jsme se vlastně za celej film nedobrali k tomu co je zač. Nejhorší ale bylo, že film nemá pořádnou pointu, jak tady už někdo trefně poznamenal, vypadá to jakože to natočili na první dobrou a při konečným výsledku už se nikdo moc nestaral, jestli to dává vůbec smysl, to vysvětlení je prostě takový trapný a odfláklý. No ale protože jsem to čekala horší, musím konstatovat, že se na to dalo koukat a děj celkem rychle uběh, škoda jen, že si někdo nedal větší práci to líp promyslet nebo na to dohlídnout. No myslím tebe Clooney a Soderberghu! Nicméně pokud se někdy ztratím v lese, budu doufat, že mám sebou telefonní sluchátko! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem nějaké příšerné béčko, ale byl jsem příjemně překvapen jak atmosférou, tak i sympatickými výkony obou hlavních představitelů. Je sice pravda, že by si to zasloužilo trošičku upravit formu, protože občas to působilo poněkud zmateně, ale i tak to patí na hororové scéně k tomu lepšímu průměru. 65% ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pro jednou zase musím nesouhlasit. Wind Chill možná neoplývá nadprůměrným scénářem, ale je po čertech atmosferický. Především první polovina je lahůdková a krásně drží diváka v nejistotě. Škoda, že v momentech, kdy začne tlačit explicitně na pilu, je nejslabší. Těch ale naštěstí zas až tolik není, ona už ta zasněžená krajina má sama co do sebe a když se zrovna nedělá bububu, tak je vlastně dost povedený survival thriller. ()

adam9 

všechny recenze uživatele

Škoda, škoda...potenciál byl větší. První polovina jako z partesu: napětí, hudba, vývoj. Druhá polovina však jednoduše hrozná. S dějem si nikdo nedal tu práci, což je škoda, rozjeté to bylo velice dobře. Vývoj postav se jaksi zasekl a konec je prostě strašně odfláklý. Emily Blunt byla perfektní jako vždy, Ashton Holmes ji zdárně sekundoval, ale bohužel ani tak nedokázali nemožné, a to udělat z filmu kvalitní thriller / horor, jelikož ho páni vedoucí totálně zmrvili. 3* s odřenýma ušima, faktor Emily prostě dělá svoje. ()

Krabak 

všechny recenze uživatele

První hodina filmu je vcelku povedená. Napjatá atmosféra je ještě podtržena úžasným prostředím. A to odlehlou silnicí kdesi v lese, po které bych se bál jít i v létě v poledne. Tady tu máme ještě navrh noc a zimu... A teď k filmu. Ze začátku jsem si nebyl jistý ani tím, jestli náhodou nebude sám Holmes nějákým vrahem, nebo něčím takovým, okolo kterého se bude děj točit. Tím chci říct, že svou roli tajuplného podivína zahrál vcelku povedeně (což se bohužel o E. Blunt říct nedá). Škoda že tento film nemá o trochu líp zpracovanej příběh. Když už to začíná nabírat obrátky, tak scénárista si usmyslel, že to nebude prodlužovat a rázně to ukončí. Bohužel se mu to i povedlo. Během posledních 20 minut se tam setkáte s nespočtem duchů a jakýmsi přitroublým vysvětlením, proč se to tam děje. Opět mi tu chybělo nějáké vysvětlení toho, proč tam ty duchové jsou, jestli se tedy dají něják zprovodit ze světa atp. A toto ještě podtrhuje připitomělý románek mezi hl. postavami. Zde se opět ukáže přeamerizovanost a holka, který se samozřejmě celej film její protějšek nelíbil, ba se ho i bála, se do něj více méně na smrtelné posteli zamiluje. Kdyby si toto odpustili, tak bych film hodnotil o hvězdu líp. bohužel to tam je a film spadá do průměrné kategorie. --->60% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo ve městech Peachland, v okolí Manning Park a ve Vancouveru v Britské Kolumbii v Kanadě. (Cheeker)
  • Ve scéně, která se má odehrávat v 17:15, je venku stále světlo, přestože je období okolo Vánoc. (..Lucas..)
  • Slova na zrcadle na záchodech na benzinové pumpě, kde dívka uvízla, se během chvíle různě mění. (..Lucas..)

Reklama

Reklama