Reklama

Reklama

Závan smrti

Trailer

VOD (1)

Emily Blunt (Ďábel nosí Pradu) představuje vysokoškolskou studentku, která se zoufale touží dostat na vánoční svátky domů do Delaware. Jen proto souhlasí s tím, že se sveze se svým podivným spolužákem (Ashton Holmes – Dějiny násilí). Ve chvíli, kdy si začíná uvědomovat, že toho o ní její spolucestující ví až trochu příliš, se řidič rozhoduje vzít to zkratkou po odlehlé venkovské silnici. Tady je přepadá prudká sněhová bouře a navíc je ze silnice vytlačuje tajemný automobil. Opuštěni uprostřed ničeho brzy pochopí, že zimy se nakonec budou obávat nejméně… Výkonní producenti George Clooney, Ben Cosgrove a Steven Soderbergh uvádějí mrazivý horor o zlověstné silnici a jejím hrůzostrašném dědictví, které souvisí s děsivými událostmi, ke kterým tu došlo v 50. letech minulého století. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Uvízl jsem na tom při večerním brouzdání po programech a nemůžu říct, že by mne to nebavilo. Není to nic překvapivého, to ne, ale mladí herci nepatří mezi ty úplně neschopné a sněhem zavátá scenérie má taky něco do sebe. Jednoduché, nenáročné, jako dělané pro potřebu lehkého mrazení v době okolo půlnoci, když se člověk rozhoduje, jestli jít už spát a nebo se ještě nechat trochu postrašit. 60% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Ledová nuda. Od začátku do konce se tam téměř nic neděje. Po celou stopáž se film odehrává v podstatě ve tmě. Námět a scénář velmi nedotažený a stupidní, atmosféra nulová, nejednoznačně podaná pointa. Za zmínku by stál začátek, který se hororový nádech alespoň snažil budovat, bohužel z toho nic nebylo, nezachránili to ani herci. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pro jednou zase musím nesouhlasit. Wind Chill možná neoplývá nadprůměrným scénářem, ale je po čertech atmosferický. Především první polovina je lahůdková a krásně drží diváka v nejistotě. Škoda, že v momentech, kdy začne tlačit explicitně na pilu, je nejslabší. Těch ale naštěstí zas až tolik není, ona už ta zasněžená krajina má sama co do sebe a když se zrovna nedělá bububu, tak je vlastně dost povedený survival thriller. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se film tváří úplně jinak než nakonec dopadne. Což mě celkem překvapilo, jelikož jsem o filmu věděl úplný minimum. Párkrát do filmu nakoukne i temnější atmosféra. I přesto je tenhle kousek víc ukecanej než akční. Ústřední dvojice mi taky nebyla zrovna dvakrát sympatická takže ten nezáživnej, pomalej a ukecanej ( a ve výsledku v podstatě zbytečnej ) rozjezd byl celkem utrpení. Neříkám, že je to úplnej provar, ale film má na můj vkus hodně chabej scénář a moc nezodpovězených - PROČ ? Kouknout se na to určitě dá, ale za sebe bych to určitě nedoporučil. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vánoce, vánoce přicházejí, zemřete přátelé… Kombinace Dead End a Silent Hill, v níž popel nahrazují sněhové vločky. Jinak v podstatě jen lehce mrazivé čekaní na to, proč rozmašírovanému černochovi leze z pusy úhoř a jak fikaná bude pointa. Nutno dodat, že z ani jedné věci se autorům nepodařilo vybruslit se ctí a závěr je už jen tahání nohou z medu.. Je mi líto, ale účinnější závan smrti jsem zažil včera v tom vedru na městských toaletách.. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Žiadna postava vo filme nemá meno. Aj v záverečných titulkoch sú pomenované iba ako "chlapec", "dievča", "cudzinec" a podobne. (U_S_O)
  • Ve scéně, která se má odehrávat v 17:15, je venku stále světlo, přestože je období okolo Vánoc. (..Lucas..)
  • Slova na zrcadle na záchodech na benzinové pumpě, kde dívka uvízla, se během chvíle různě mění. (..Lucas..)

Reklama

Reklama