Reklama

Reklama

Závan smrti

Trailer

VOD (1)

Emily Blunt (Ďábel nosí Pradu) představuje vysokoškolskou studentku, která se zoufale touží dostat na vánoční svátky domů do Delaware. Jen proto souhlasí s tím, že se sveze se svým podivným spolužákem (Ashton Holmes – Dějiny násilí). Ve chvíli, kdy si začíná uvědomovat, že toho o ní její spolucestující ví až trochu příliš, se řidič rozhoduje vzít to zkratkou po odlehlé venkovské silnici. Tady je přepadá prudká sněhová bouře a navíc je ze silnice vytlačuje tajemný automobil. Opuštěni uprostřed ničeho brzy pochopí, že zimy se nakonec budou obávat nejméně… Výkonní producenti George Clooney, Ben Cosgrove a Steven Soderbergh uvádějí mrazivý horor o zlověstné silnici a jejím hrůzostrašném dědictví, které souvisí s děsivými událostmi, ke kterým tu došlo v 50. letech minulého století. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný film. Je sice pravda, že se ve filmu mnoho neděje a napětí je zde minimální ale oba herci předvadějí slušné výkony a zimní atmosféra filmu také dost pomáhá. Jen závěr mi přišel nějaký divoký a dost nelogický a hudby mohlo být také více, jelikož byla kvalitní (hodně připomínala Fontánu). ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Můj veleoblíbený typ filmu - béčko natočené áčkovým způsobem. I když by na tenhle příběh stačila půlhodinka v duchařských Příbězích ze záhrobí, po formální stránce je to nadprůměrně kvalitní práce (výborná kamera, hudba, i režie všeobecně). A proto, že mě mile překvapila jistá časoprostorově-metafyzická zauzlenost a dobře vypointovaný konec, i proto, že mladá Emilka i její parťák docela slušně zaváleli, dávám zasloužených 75%. A neodpustím si jednu misantropickou doušku - to mně kdyby hned zkraje filmu vlezla do auta takhle namyšlená, arogantní a protivná čůza, u prvního lesíka okamžitě zastavím, vyvleču ji ven, naporcuju sekyrou a naházím divočákům. Nebo ji aspoň umlátím šutrákem. To by byl panečku biják... ()

Reklama

Soweek 

všechny recenze uživatele

Tohle ani není horor, spíš takový film o dvou lidech v autě, aspoň že na Emily Blunt se dá celou dobu koukat:-)) Ovšem pozor, přidal jsem jednu hvězdičku za skvělou muziku, za kterou nemůže nikdo jiný než mistr Clint Mansell!!! Už jenom za Emily Blunt a za hudební doprovod se vyplatí na to koukat:-) ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Mám slabosť pre Emily. Preto som dokázal prejsť riadne béčkový scenár (zbytočný guláš viacerych tém) i kolísanie v atmosfére. Kde mal byť priamy ťah na bránku a gradícia napätia, bol len súbor viac či menej vydarených scénok. Dopozeral som film bez ujmy na zdraví, ale podchvíľou ma napadlo, že pri takto rozdaných kartách, to mohlo byť podstatne lepšie... ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Osobně duchařiny mám rád, protože jsou sestředěné spíše na atmosféru před krví. Wind Chill rozhodně špatným filmem není a z minima se snaží vytěžit maximum, což se alespoň částečně povedlo díky oboum hlavním hercům, kteří se opravdu očividně snaží hrát a docela jim to i jde. Prostředí je však limitováno pouze prakticky na automobil a ke konci tím trpí film stereotypem. Ani úplný závěr mě nijak neoslnil a proto hodnotím jako průměrný film. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo ve městech Peachland, v okolí Manning Park a ve Vancouveru v Britské Kolumbii v Kanadě. (Cheeker)
  • V Pensylvánii Route 606 neexistuje. (..Lucas..)
  • Žiadna postava vo filme nemá meno. Aj v záverečných titulkoch sú pomenované iba ako "chlapec", "dievča", "cudzinec" a podobne. (U_S_O)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno