Reklama

Reklama

Závan smrti

Trailer

VOD (1)

Emily Blunt (Ďábel nosí Pradu) představuje vysokoškolskou studentku, která se zoufale touží dostat na vánoční svátky domů do Delaware. Jen proto souhlasí s tím, že se sveze se svým podivným spolužákem (Ashton Holmes – Dějiny násilí). Ve chvíli, kdy si začíná uvědomovat, že toho o ní její spolucestující ví až trochu příliš, se řidič rozhoduje vzít to zkratkou po odlehlé venkovské silnici. Tady je přepadá prudká sněhová bouře a navíc je ze silnice vytlačuje tajemný automobil. Opuštěni uprostřed ničeho brzy pochopí, že zimy se nakonec budou obávat nejméně… Výkonní producenti George Clooney, Ben Cosgrove a Steven Soderbergh uvádějí mrazivý horor o zlověstné silnici a jejím hrůzostrašném dědictví, které souvisí s děsivými událostmi, ke kterým tu došlo v 50. letech minulého století. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

Aljak 

všechny recenze uživatele

A preto sa neoplatí chodiť skratkami... To "čaro" hororov som ešte stále neobjavil, tak som myslel, že možno Emily Blunt zmení môj názor na tento žáner. Prvá polovica sa niesla v znamení thrilleru, a to ma ešte ako tak bavilo. No ako náhle sa zase začali vo filme objavovať nejaké pofidérne bytosti, duchovia a neviem čo ešte ďalšie, tak klesol aj môj záujem. Doteraz nechápem ako niekto môže tak žrať tie horory, veď to je úplne absurdný filmový žáner... A niekedy by strašidelný príbeh mohol byť aj celkom fajn, len keby tam nasilu nemuseli natlačiť kadejaké strašidlá a pod. 2* - jedna za prvú polovicu a druhú za Emily. ()

adam9 

všechny recenze uživatele

Škoda, škoda...potenciál byl větší. První polovina jako z partesu: napětí, hudba, vývoj. Druhá polovina však jednoduše hrozná. S dějem si nikdo nedal tu práci, což je škoda, rozjeté to bylo velice dobře. Vývoj postav se jaksi zasekl a konec je prostě strašně odfláklý. Emily Blunt byla perfektní jako vždy, Ashton Holmes ji zdárně sekundoval, ale bohužel ani tak nedokázali nemožné, a to udělat z filmu kvalitní thriller / horor, jelikož ho páni vedoucí totálně zmrvili. 3* s odřenýma ušima, faktor Emily prostě dělá svoje. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

No tak se musím na rovinu přiznat,že jsem zas po dlouhé době viděl film,díky němuž jsem měl po celou dobu pořádně stažené půlky :).Sakra,já se vážně při Závanu smrti nefalšovaně bál.Skvělá atmosfericky napínavá podívaná.Určitě to tedy nebylo způsobeno samotným příběhem,neboť ten byl vážně jednoduchý a laciný,ale na prostoru jednoho místa,dvou lidí a především hlubokého,zasněženého,nočního lesa se autorům podařilo vytvořit skutečně napínavou podívanou.To prostředí zkrátka dokázalo vytvořit tak děsivou a nervydrásající atmosféru,že i přes zmiňovaný slaboučký děj mě dokázalo udržet neustále v napětí a očekávání,co přijde dál.Myslím,že se zde dá právem použít věta o málo penězích a hodně muziky.Prostě skvělý atmosférický thriller,kterému sice pomohlo i sympatické obsazení(především Emily Blunt byla fajn),ale hlavním tahákem a nejvýraznější rolí tu je zima a temný les. ()

Raven0 

všechny recenze uživatele

Téda! To je nuda jako hrom. V první půlce filmu se vlastně nic neděje a v druhé to bohužel platí také. Až na to, že se zjevý strašlivý zloduch se superschopností dělat z lidí rampouchy alá děda mrazík. Sem tam někde v pozadí projdou "děsivé" stíny, přimícháme časový paradox, nebo co to vlastně bylo, a tím to končí. Téměř celý děj se odehrává v autě (což samo o sobě nemusí být tragédie, vzpomeňme na Dead End) ale místo tíživé atmosféry uzavřeného prostoru, vyvolává toto prostředí jen trapné keci hlavních hrdinů... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Co pohřbívá především je velmi dlouhá předehra, kde se nic neděje, dialogy jsou nudné a atmosféra je ta tam. Ani při objevování "duchů" se nic nezlepší. Ze všeho čiší amatérismus a místo toho, aby se člověk bál, tak se nudí a to je špatně. Nejdříve by se měl udělat pořádný scénář, nedělat nic ve spěchu a až poté točit film, i když ani to není v mnohých případech záruka kvality. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo ve městech Peachland, v okolí Manning Park a ve Vancouveru v Britské Kolumbii v Kanadě. (Cheeker)
  • Žiadna postava vo filme nemá meno. Aj v záverečných titulkoch sú pomenované iba ako "chlapec", "dievča", "cudzinec" a podobne. (U_S_O)
  • V Pensylvánii Route 606 neexistuje. (..Lucas..)

Reklama

Reklama