Reklama

Reklama

Říše hraček

  • USA Mr. Magorium's Wonder Emporium (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Molly Mahoneyová, vedoucí říše hraček pana Magoria, je od malička skvělou klavíristkou, teď by chtěla složit vlastní skladbu, ale nedaří se jí. Hračkářství je kouzelné, všechny hračky se zde hýbou a děti si tu mohou se vším hrát. Molly si chce najít jinou práci, ale o tom pan Magorium nechce ani slyšet. Více než stoletý Magorium vymýšlí hračky a dává jim kouzla, pomáhá tu malý hoch Erik, který zde tráví všechen svůj volný čas, protože nemá žádné kamarády. Magorium přijme účetního Henryho Westena, aby mu zjistil, jak si hračkářství vede po finanční stránce. Henry najde v kanceláři jen hromady neroztříděných účtů, které Magorium odjakživa uchovává. Pan Magorium se totiž rozhodl odejít. Hračkářství však s jeho odchodem nesouhlasí. Zdi začnou ztrácet barvu, a když Magorium řekne Molly, že odchází, s čímž ona nesouhlasí, protože obchod nechce sama vést, tak se začnou dít podivné věci. Vyblednou barvy na malování, zlobí kouzelné dveře, knížky jsou zmatené, hračky přestávají fungovat. V obchodě nastane velký zmatek, některé věci se rozbijí, některé hračky zlobí a všechny děti utíkají pryč. Molly nechá odvézt Magoria do nemocnice, kde zjistí, že je zcela zdravý. Další den si spolu skvěle užijí, ale Magorium je už rozhodnutý, že odejde... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (227)

Falko 

všechny recenze uživatele

Ako som si vsimol v inych komentaroch, mnohi boli prekvapeni, ci to mal byt nejaky pokus o napodobenie KARLIKA A TOVARNE NA COKOLADU (2005) od Tima Burtona alebo nieco podobne, samozrejme, ze Risa hraciek sa vobec nemoze rovnat prave tomu menovanemu filmu od Burtona, ale nasiel som take male pozitiva, ktore ma odhodlali dat tomuto filmu 3 hviezdicky. Predovsetkym je to skor film pre deti, dospeli sa budu urcite nudit, ale ja som to prehltol z mojho detskeho pohladu, ako by som sa na to dival, keby som mal 12 rokov, ale aj na mna to dnes staci na jedno pozretie. Takze nic velke netreba ocakavat, je to len priemerny fantasy film, aj ked ma film bavil vdaka Hoffmana a Portman... 25.06.2009 ___ Natalie Portman - (Molly Mahoney) +++ Dustin Hoffman - (Pán Edward Magorium) +++ Zach Mills - (Eric Applebaum) +++ Jason Bateman - (Henry Weston) +++ Ted Ludzik - (Bellini, knihovník) +++ Rebecca Northan - (Ellie Applebaum, matka) +++ Hudba: Alexandre Desplat, Aaron Zigman +++ ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

První dvě zhlédnutí a nuda, ničím zajímavý nebo neozvláštněný (až na excelentního a excentrického Hoffmana) snímek, jenže pak jsem tomu dal ještě třetí šanci a byl jím jsem naprosto oslněn, pohroužil jsem se do světa bez hranic, bavil se a nemohl uvěřit, že se koukám na film, který jsem dříve odbyl mávnutím ruky. Konec mě, ačkoliv jsem ho viděl potřetí, naprosto dojal... ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Kto uverí, môže vidieť zázraky.Nuž, zo začiatku ma to vôbec nebavilo - bolo to na mňa celé farebne prehnané. Dustin a Natalie však film ťahali a na nich sa pozeralo veľmi dobre. Druhá polovica, keď sa Pán Magorium chystá na odchod je lepšia a bavila ma oveľa viac. Pár zaujímavých nápadov (tanec v parku, vyblednutie obchodu, pohyb prstov a k tomu zvuk klavíra...), hudba skvelá a hlavná hviezdna dvojka veľmi sympatická. Nakoniec to bolo príjemné, ale tak na jedno pozretie. 55% ()

janek85 

všechny recenze uživatele

Velice kouzelný a pohádkový film. Hodně moc oceňuji efekty, ty dělaly tenhle film překrásným. Dále pak musím pochválit Dustina Hoffmana, který ztvárnil, dá se říct, kouzelného dědečka a zahrál to opravdu dobře, je to špičkový herec. I Natalia Portman zahrála dobře, i když ji moc dobře neznám. Opravdu krásný film... 80%... a s Vámi, uživatelé, co jste dali 2* a míň, tak hrubě nesouhlasím. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Je to kouzelné hračkářství…. Hudba se snaží ,,čarovat, a převyšuje děj. Hračky a svět D.Hoffmana jsou (musí být) barevné. Pokud chtěli tvůrci zaujmout, nic jiného se nečeká. Dál se očekávalo, že NÁS to vše bude bavit. Tak nějak se mi nabízí srovnání s Karlíkem. Bohužel. Takže nakonec stejně bude rozhodující, co na to děti. A jestli dokážete být ještě trochu dítětem. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (4)

  • 10 tisíc hraček, her a zábavných vychytávek všeho druhu sháněli rekvizitáři speciálně pro film po celém světě. (Reiniš)
  • Film byl do kin doručen pod falešným názvem "Magic Shop" (Kouzelný obchod). (HappySmile)
  • Dustin Hoffman vymyslel účes, silné obočí i šišlavý hlas pana Magoria. Když tento hlas poprvé předvedl režiséru Zachu Helmovi a 2 producentům, pěkně je vyděsil. (HappySmile)

Reklama

Reklama