Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mumie se musí zbavit svého prokletí! Při rekonstrukci Louvru je objeven sarkofág se vzácně zachovanou mumií. Odborníci, pod vedením Gleny Spencerové, začnou mumií okamžitě zkoumat a pomohou tak uvolnit fantoma, který se začne v noci procházet po Louvru… cosi hledá. Při stavebních pracích provalí stavbaři díru do domu v těsné blízkosti paláce. Právě v něm zemřela babička Lisy, její jediný blízký člověk. Lisa se dírou dostává v noci do Louvru a setkává se s Belphegorem – Fantomem Louvru, o kterém kolují nejrůznější zvěsti již od roku 1935. Tehdy profesor Desfontaines přivezl z Egypta mumii, která ho stála život. Skeptický ředitel Louvru zprvu odmítá věřit báchorkám očividných svědků – nočních hlídačů, z nichž někteří „na příkaz“ Belphegora zemřou, ale nakonec povolá bývalého policejního inspektora Verlaca, který již před lety vyšetřoval řádění Fantoma Louvru. On, na rozdíl, od ředitele ví, že Fantom Louvru existuje a že o cosi usiluje. Dokud to nezíská, nebude v chodbách Louvru bezpečno... Francouzský film Bélphegor: Fantom Louvru byl inspirován němým filmem režiséra Henriho Desfontainese Belphégor z roku 1925 a slavným stejnojmenným seriálem z roku 1965. Režisér Jean-Paul Salomé obsadil do hlavní role Lisy, do níž se Fantom Louvru vtěluje, krásnou Sophii Marceauovou, a do role jejího partnera Frédérica Diefenthala, známého ze série komedií Taxi. V úloze penzionovaného komisaře se setkáme s charismatickým Michelem Serraultem. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Hm...faraon nespravodlivo pochovany ako obycajny uradnik,ktory je nespokojny a rozhodne sa kadetade (teda predovsetkym ako distributor vystizne poznamenal v Louvri:)) strasit. Napad hodny hollywoodskych scenaristov;) sa podarilo francuzom tak zmrvit,ze vysledok je na zaplakanie viac nez by som cakal.Je to otrasna stupidna kravina,ktora cloveka bud unudi alebo nastve.Urcite vsak nepobavi. 0,5/5. ()

Jirkacek 

všechny recenze uživatele

Francouzské filmy jsem vždy měl rád, i když je pravda, že spíše ty ze sedmdesátých a osmdesátých let. Zejména tehdejší komedie či snímky s legendární Belmondem u mne vystřelily vždy k nejvyšším příčkám. Novější počin z roku 2001 s názvem Belphegor: Fantom Louvru jsem si doma pustil zejména kvůli herečce, která obsadila hlavní roli. Tou byla rozkošná Sophie Marceau, i když v tomto filmu mi připadal nějaká vyzáblá. Daleko větším průšvihem byl ale děj snímku, který neměl hlavu ani patu. Střihači asi nasávali ve studiu hodně silné francouzské víno, scénárista se držel pouze otřepaného klišé a nic zajímavého nevymyslel, triky na mne vůbec nepůsobily, takže mi fantom nepřipadal strašidelný ale spíše jako maminka, která mi přišla dát do postele dobrou noc a celkově mne kromě krásné Sofie nic nezaujalo. Vše začalo roku 1932, kdy byla v Egyptě objevena mumie vysokého starověkého hodnostáře - pokolikáté už - a její objevitel ji dovezl do Evropy a sám při cestě lodí zemřel, stejně jako její posádka. Střih a přenesli jsme se do přelomu tisíciletí a do pařížského muzea v Louvru. Zde po letech mumie ožila, když se muzeum rekonstruovalo a duch mrtvého se přesunul do těla Lisy, kterou si zahrála Sofie. Kráska tak získala nadpřirozené schopnosti a po nocích se toulala po Louvru, přičemž zabila několik strážných, kteří se fantoma neúspěšně snažili chytit. Mrtvý egypťan sbíral různé artefakty, potřebné k tajnému rituálu, díky němuž se měl odebrat v pokoji konečně do říše mrtvých. Byl jsem tedy zvědav, jestli se podaří fantomovi v klidu odejít, nebo zda to někdo odskáče - ať už Lisa nebo mladík Martin, kterého si zahrál také známý francouzský herec Fréderic Diefenthal, nebo hlavní vyšetřující policista Michel Serrault nebo třeba ředitel muzea Jean-François Balmer, kterého jsem si pamatoval zejména z filmu Policajt nebo rošťák s Belmondem. Bohužel ani slušné herecké obsazení nezachránilo úplně špatný scénář, laciné efekty působily směšně a děj skomíral tak dlouho až umřel. Vlastně se mi kromě Sofie líbily jen ukázky z výstavby Louvru s typickou pyramidou a jinak nic. Zkrátka Belphegor: Fantom Louvru je ztracených 93 minut vašeho života a ode mne získal jen jednu belphegorovu hvězdu *. ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Nechápu je tento film vydáván za horror, spíše mi připadne jako dobrodružný film pro děti s prvky komiky. Ale snad právě tohle jediné film zachraňuje - nadlehčenost a nadhled, s nímž jsou nazírány postavy a děj (komisař poslouchající Jimi Hendrixe, francouz k tomu?) . Možná také fakt, že se jedná o evropský film, protože natočit ho USA dopadlo by to daleko hůř, bral by se vážně a vzbuzoval by ještě větší salvy smíchu, než tento kousek. V podstatě tu není žádná pointa, dramatické vyústění, vše plyne ve stejném pohodovém (zdlouhavém) tempu. Vše je jasné už od začátku. Lehký a nenáročný film, který z velké části zachraňuje moc zajímavá hudební složka. Nic víc. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Kráska a netvor. Jedno tělo jsou. Bloudivý zloun, bloudivý rozpor. Roztáčí ruletu s černou kuličkou. Otáčí vzhůru nohama všechny urny. Uvádí v život záhrobí. Kdo se lekne, poklekne. Kdo zaklekne smrtonosnou masku, hody divé? Dychtivý duch egyptský tajně chodby minulosti navštěvuje. Hoří pro noci pařížské. Fanfarón tmářství. Ohnivě se vlní při luně bledé. Vamp s tváří benátských vran, havraním okem. Prameny nelidské, plameny nilské "prská" do Seiny marcipánové. ()

Ripley odpad!

všechny recenze uživatele

Sophie Marceau se buď zbláznila,nebo nemá na nájem.Že to bude až tak strašné jsem nečekal.Z počátku jsem si pokládal otázku,jaký je to žánr?Dobrodružný,horor,komedie?Asi všechno dohromady,ale nic z toho nefunguje jak má.Co všechno dělá tento film špatným?Scénář je příšerný,ale je to hlavně totální neschopnost režiséra natočit cokoliv dobře.Scény,které mají být děsivé působí spíše směšně.Chybí napětí,chybí všechno!Herecké výkony jsou nepřesvědčivé a taktéž působí směšně.Stejně tak jsou na tom dialogy.Rejža tohoto filmu doufám dlouho nic na natočení nedostane,protože se obávám,že by to byl pro studio krach. Kdo neviděl filmy jako např. Mumie,Krotitelé duchů,Šifra mistra Leonarda,Noc v muzeu a něco od Eda Wooda,tomu tento film doporučuji;-). ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo ve francouzském městě Paříž. (GASTON73)

Reklama

Reklama