Reklama

Reklama

Za rozbřesku

(seriál)
USA, (2006–2007), 9 h 45 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Paul Zbyszewski

Kamera:

Bill Roe

Hrají:

Taye Diggs, Moon Bloodgood, Victoria Pratt, Meta Golding, Ramon Rodriguez, Adam Baldwin, Michael McGrady, Joe Nieves, Mitch Pileggi, Ian Anthony Dale (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Detektiv Brett Hopper prožívá jeden den stále dokola. Pokaždé se probudí vedle své krásné přítelkyně Rity. Za oknem sedí holub a v televizi hlásí, že se na dálnici převrátil nákladní vůz s plínkami. Vždy je také neprávem obviněn z vraždy Alberta Garzy. Kyž se znovu probouzí do tohoto opakujícího se dne, vše si pamatuje. Díky tomu má o všem, co se stane, přehled a může tak zachránit mnoho lidí. Pokud chce, aby konečně nastal zítřek, musí najít pravého vraha zástupce státního nadvládního Alberta Garzy. (fray)

(více)

Recenze (107)

Colonist 

všechny recenze uživatele

"For every decision, there's a consequence." Day Break v žádném případě není špatný seriál. Je to sice jiná liga než ta, do které patří LOST, jehož pauzu měl v USA na několik týdnů vyplnit, ale přesto si divácký propad a stáhnutí z obrazovky rozhodně nezasloužil. Těch 13 epizod je pro tento příběh akorát, a tak se v seriálu prakticky neobjevuje žádná vata, každý díl má pořádný spád a děj se posouvá stále kupředu. Epizody jsou plné akce a honiček a jak už to u těchto novějších seriálů bývá, vše je natočeno takovým stylem, že by se za něj nemusel stydět leckterý film. Zápletka s časovou smyčkou je zde dobře zpracována, některé logické boty typu "proč se to a to stalo/nestalo, když tohle tentokrát udělal/neudělal" se sice občas objeví a chvílemi je děj až moc překombinovaný, ale jinak si s příběhem scénáristé skutečně pohráli. Seriál nemá ve svém hereckém obsazení žádná zvučná jména, ale Taye Diggs je v hlavní roli výtečný a i ostatní herci ke svým postavám sedí (zejména Adam Baldwin je parchant, jak má být). Za sebe tedy musím říct, že je Day Break velmi dobrý seriál a při jeho sledování jsem se bavil. Škoda, že měl holt v USA smůlu. Velice pěkné 4 hvězdičky. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"DECISION - CONSEQUENCE" ------------ Zaujímavý seriál, ktorý si pamätám ešte z roku 2011 vďaka hláške z televíznej upútavky - "Ráno sa zobudím a je ten istý prašivý deň.". Day Break okrem svojho základného námetu časových hrátok a pomerne kreatívneho scenára nemá čo iné ponúknuť. Navyše, to spiknutie bolo až moc veľké na to, aby bolo aspoň trochu uveriteľné, ale čo tam po uveriteľnosti, keď sa nachádzame v časovej slučke, všakže? Aj keď to nostalgia chce podržať na štyroch hviezdach, nedá sa. Veľmi slabá produkcia. Tri hviezdičky budú akurát. ()

Reklama

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Vedle Firefly dalsi krasna ukazka jak serial pouze s par dily dokaze navodit atmosferu a uz nepusti. Serial je zapletkou podobny filmu Na Hromnice O Den Vice a tedy i velice originalni. A zpracovani vice nez bravurni herecke vykony velice verohodne a i zapletka je dosti chytra. Proste na dlouhy vikend jak stvorene. ()

Masrii 

všechny recenze uživatele

Jelikož Edge of Tomorrow patří mezi mé nejoblíbenější filmy vůbec, byl jsem velmi překvapen, když jsem našel tento seriál, o kterém jsem do letoška ani jednou neslyšel. Jde sice více o běžný život, princip je ale naprosto stejný, probudit se každý den do stejného dne a mít další šanci napravit své chyby z předchozího "pokusu" a posunout se dál. Ikdyž tenhle motiv už se vyskytl v několika filmech, tak mi přijde, že pokud je takto dobře promyšlená zápletka, nejde se ho přejíst. 90% ()

chamba 

všechny recenze uživatele

Veľkou výhodou "Day Breaku" je, že má len jednu sériu a tak na pohľad jednoduchú zápletku autori nekombinujú do nekonečna ako to u týchto typov serálov býva zvykom. Každým dielom sa divák dostáva k novým dôležitým informáciam a tak sa nám všetko pekne postupne rozuzluje a ja nevidím dôvod prečo nedať tomuto seriálu za 5. ()

Galerie (82)

Reklama

Reklama