Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jim a Grace jsou kamarádi ze stejné školy. O prázdninách se rozhodnou podniknout výlet autem napříč Spojenými státy. Jejich dobrodružství se během jedné tmavé deštivé noci změní v horor. U silnice spatří muže v dlouhém plášti, promočeného na kost. Vezmou ho do auta a záhy zjistí, že je nezastavil proto, aby je požádal o svezení. Pro Johna Rydera (Sean Bean) je stopování velmi krvavým koníčkem. Všichni dobrosrdeční řidiči a spolucestující, kteří ho pozvou do svého auta, končí s proříznutým hrdlem. To však neplatí pro Jima a Grace. Pro ně má tajemný stopař připraven daleko pikantnější a ďábelsky zábavný plán... Stopař je remakem slavného kultovního hororu z roku 1986. Producentem filmu není nikdo menší než Michael Bay, jehož filmografie v roli producenta a režiséra zahrnuje takové divácké hity jako Armageddon, Pearl Harbor, Mizerové I a Mizerové II, Skála nebo Texaský masakr motorovou pilou. Do hlavní role šíleného stopaře obsadil jedinečného Seana Beana (Ostrov, Troja, Pán prstenů: Společenstvo prstenu), který jako chameleon dokáže stejně přesvědčivě zahrát něžného milence jako mrazivě nelítostného vraha. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Není o nic horší než původní Hitcher a liší se to akorát v detailech jakože nenabere náhodou servírku někde ale jede s tou holkou hned od začátku :). Sean Bean je dobrej stopař, možná ne tak hustej jak Rutger Hauer, ale jinak je dobrej, ale co tenhle film hlavně má je nová policejní honička s Nine inch nails :). To se prostě musí vidět :). A ty obličeje co u toho Sean Bean hází jsou fakt pecka :). Jinak prostě normálka a produkce Michaela Baye se projevila především ve větším bourání a těžce zestupidnělé poslední scéně, takže tenhle film si určitě nezaslouží nějak výrazně horší kritiku oproti originálu, protože ten se taky zasekával a neměl tam Seana Beana v pontiacu a do toho NIN :). ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $16,472,961Tržby Celosvetovo $25,399,945Tržby za predaj DVD v USA $8,899,469 //počet predaných kusov 533,927║ Michael Bay pod jeho producentskou záštitou Platinum Dune, to trošku z tými prerábkami starých či už lepších či o niečo poslabších horrorov preháňa. Hlavne čo sa týka tohto Stopára, ktorý v originálnom prevedení je takmer dokonalosť sama. Určite nápad oživiť túto možno mierne zabudnutú krvavú jazdu nebol zlý, hlavne keď záporáka si tu strihol dosť skúsený Sean Bean, len škoda že ani jeho výkon nenapomáha k tomu aby to bolo aspoň slušná thrillerová jazda naprieč takmer bezľudnatou diaľnicou. Prvá tretina filmu ešte ako tak obstojí ale potom sa to vezie len na peknej tváričke Sophie Bush a potom ani závan o nejakú lepšiu dusivejšiu atmosféru tu proste nenájdeme, všetko čo dej v týchto intervaloch ponúka je len suché odrapkávanie podľa predchodzej kostry príbehu, bez štipky režisérskej invencie a pútavosti. /40%/ ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No sláva. A já si začínal myslet, že se toho už nedočkám. Stopař je hodně povedený remake staršího snímku s Rutgerem Hauerem. Samozřejmě mu chybí pár psychologicky napjatějších scén či efektů (např. výbuch benzínky), ale za to je svižnější. Musím říct, že jsem si jeho koukání užil více, než u původního snímku a Bean se mi líbil více než Hauer. Prostě se mi to líbilo o malinko více. Ale přesto, původní snímek nabízí něco, co tomuto snímku chybí a tenhle zase něco, co mi chybělo u toho původního. Takže, jak říkám, originál dobrý, remake taky dobrý. Budu-li se chtít k tomuto tématu někdy vrátit, vrátím se k oběma filmům. A teď na chvilku popustím uzdu mé chlapské prasáckosti (což dělám nerad a ne moc často) - ženským v kozačkách a riflových minisukýnkách to s bouchačkama náramně sekne. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Průměrná předělávka hororu z roku 1986, která umí párkrát překvapit, ale zamrzí, že není prozrazeno všechno na co by se divák rád zeptal. Je to velká škoda, protože film vytváří minimálně tři jasné otázky, které také plynou z konce a nikdo vám o nich nic neřekne. Sean Bean je výborný psychopat, co si vás rád stopne a pak vám ukáže nůž a vy víte, že je něco špatně. Sophia Bush je nádherná a doufám, že se brzo její krása a snad i talent prodají v nějakém áčkovějším filmu. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Hodně slušněj akční thriller, z kterého je hodně cítit spolupráce s Michaelem Bayem. Výborná akční kamera a úchvatné záběry při jízdě krajinou. Výborně tu hraje Sean Bean v roli totálního psychopata a do toho nádherná sexy herečka Sophie Bush. Film má něco kolem 80 minutách, takže se u něj rozhodně nudit nebudete. Budete se bavit ale druhej den už na Stopaře ani nevzpomenete. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Častý predstaviteľ záporných postáv, americký herec Neal McDonough (Kráčajúca skala) stelesnil po dlhom čase kladnú postavu – poručíka Esteridgea, jediného muža zákona presvedčeného, že za vraždami v kraji nestojí zamilovaný párik, ale tajomný cudzinec (Sean Bean). (tron)

Související novinky

Kdo s kým a za kolik

Kdo s kým a za kolik

16.01.2007

Staré pořeklo říká, že méně je někdy více. Ano, je to pravda, někdy je skutečně lepší se krotit, vážit každé slovo a dělat vše se zdravou mírou. Na druhé straně... v každém z nás je kousek megalomana… (více)

Reklama

Reklama