Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jim a Grace jsou kamarádi ze stejné školy. O prázdninách se rozhodnou podniknout výlet autem napříč Spojenými státy. Jejich dobrodružství se během jedné tmavé deštivé noci změní v horor. U silnice spatří muže v dlouhém plášti, promočeného na kost. Vezmou ho do auta a záhy zjistí, že je nezastavil proto, aby je požádal o svezení. Pro Johna Rydera (Sean Bean) je stopování velmi krvavým koníčkem. Všichni dobrosrdeční řidiči a spolucestující, kteří ho pozvou do svého auta, končí s proříznutým hrdlem. To však neplatí pro Jima a Grace. Pro ně má tajemný stopař připraven daleko pikantnější a ďábelsky zábavný plán... Stopař je remakem slavného kultovního hororu z roku 1986. Producentem filmu není nikdo menší než Michael Bay, jehož filmografie v roli producenta a režiséra zahrnuje takové divácké hity jako Armageddon, Pearl Harbor, Mizerové I a Mizerové II, Skála nebo Texaský masakr motorovou pilou. Do hlavní role šíleného stopaře obsadil jedinečného Seana Beana (Ostrov, Troja, Pán prstenů: Společenstvo prstenu), který jako chameleon dokáže stejně přesvědčivě zahrát něžného milence jako mrazivě nelítostného vraha. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jelikož původní Stopař patří mezi moje nejoblíbenější filmy, tak jsem samozřejmě celou dobu srovnával a musím říct, že jsem byl trochu zklamán. Děj byl sice obohacen o dvě hlavní postavy, které pronásleduje šílenec, ale tahle dvojka mi moc neseděla. Zatímco v původním snímku jsem si psychologickou hru kočky s myší užíval, tak tady mě rušila až zbytečně moc protlačovaná akčnost, která mi moc neseděla. Herečka pěkná, ale spíš se hodí do nějakých komedií, než psychothrilleru. A záporák neměl takové kouzlo jako Hauer, byl o třídu horší. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

K originálu Harmona si přidejte krátkou sukni Grace, vlastně vůbec její (velmi pěknou) postavu a otevřenou brutalitu, která opět potvrdí, že méně bývá v naprosté většině filmových případů více. Ta perverzní zábavnost a amorální atmosféra původního snímku je však pryč jako pevné držení těla jednoho z hrdinů na kamionovém skřipci.. Až zas jednoho krásného dne pojedu přes Nové Mexiko ve svém dvoumístném kabrioletu, vedle sebe usazeného sympatického blonďatého stopaře ze země tulipánů a na krajnici uvidím se zvednutým palcem a cedulí "Bohnice" S.Beana, sešlápnu plyn a pojedu dál. Nehledejte za tím nic osobního, jen se prostě raději nechám podříznout Rutgerem.. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý thriller, ktorý je remakom slávnej klasiky. Má veľmi dobrý príbeh o mladom páre, ktorých okolnosti prinútia k sebe zobrať stopára, ale zistia, že to je mimoriadne nebezpečný vrah a tak sa ho zbavia, ale to ešte netušia, že sa s nimi začne zahrávať a hádzať na nich svoje vraždy, aby išla polícia práve po nich. Zo spracovania mám ale dosť rozporuplné pocity, na jednej strane je film až mimoriadne svižný, na krátkej dĺžke sa tu toho udeje viac než dosť, takže nudiť sa tu nedá, ale zároveň je to prakticky len prekopírovaný originál s pár mierne odlišnými scénami, nič viac, takže z neho mám len úplný pocit zbytočnosti. A navyše ho zhadzuje tá až prehnaná modernosť, je mi jasné, že film už nemôže pôsobiť tak osemdesiatkovsky ako originál, ale to zameranie na amerického teenagerského diváka, čo predstavuje hlavne mladú zamilovanú dvojicu, z ktorej je samozrejme práve dievča to schopnejšie a navyše stále len naľahko oblečené filmu skôr ubližuje, originál pôsobil prirodzenejšie. Akčná stránka pôsobí dobrým dojmom, je dobre natočená so slušným množstvom zabitých, kde umierajú hlavne policajti a potešia aj skvelo zvládnuté automobilové scény, ale opäť o tom platí len to isté, akcia je takmer totožná s originálom, pribudne iba pár zanedbateľných maličkostí a pár scén je trochu upravených, aby bolo vidieť viac, ako napríklad spôsob zneškodnenia osadenstva dodávky, takže nič výnimočné, čo by mohlo prekvapiť. Herecké obsadenie je iba priemerné, Sean Bean síce na Rutgera Hauera nemá, ale som s ním spokojný, poteší aj Neal McDonough v úlohe policajného veliteľa, ale hlavná dvojica nestojí takmer za nič. Réžia je len priemerná, ale technická stránka na čele s vydarenými efektami je výborne zvládnutá. Tento remake nie je zlý film, pozerať sa na neho dá, ale na originál nemá a navyše kvôli jeho takmer úplnej totožnosti je len zbytočný. Objektívna kvalita filmu- 55%, film sa páči mne na 60%. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Znalost originálu dělá z tohoto remaku jen ubohý a rozmazaný stín. Sean Bean se možná snaží, ale nikdy nenahradí a ani se nepřiblíží k parádnímu výkonu Rutgera Hauera z původního film. To, že je na jedné z producentských židlí napsáno jméno Michael Bay, znamená sice lepší technické zázemí, ale ve filmu se to projeví pouze několika automobilovými karamboly (nutno dodat působivými). Oproti o 20 let staršímu bráškovi, kde šlo skoro na každém kroku zakopnout o hořící objekt, to ale není moc výrazný technický skok kupředu. Výbuch je tu pouze jeden a to ještě takový divný. Co dál?? Pár lekaček, který lze předvídat (kromě jedné výrazně samoúčelné) a rozmáznutý digitální zajíc a letící vážka, toť vše. No dobře, několika prostřelených lebek se dočkáte a pak je tu taky kamión plus tělo mínus utržený nohy na parkovišti... 50% 18,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Neštvalo mě to ani neohromilo stejně, jako většina těhle nízkorozpočtových thriller/horor předělávek. Jako obvykle je tu atraktivní mladý pár hezkých lidí (i když mužský part zas tak "fine" nebyl) a "cool" svižná hudba na počáteční rozjezd. Nedá se říct, že je to film vyloženě blbý, ale rozhodně není ničím nápaditý ani originální. Škoda, že jsem neviděla originál a dovedu si lehce představit, jak moc musela film pozvednout už jen účast Rudgera Hauera, neexistuje snad lepší herec pro roli úchylnýho psychopata. Teda nic proti Seanu Beanovi. Je asi to nejlepší v tomhle filmu a zřejmě trumfnul i svou roli v Black Death. Narozdíl od ní se mi tady bůh ví proč nezprotivil. Naštěstí je to celý dost krátký a ani to moc nenudí. 55% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Častý predstaviteľ záporných postáv, americký herec Neal McDonough (Kráčajúca skala) stelesnil po dlhom čase kladnú postavu – poručíka Esteridgea, jediného muža zákona presvedčeného, že za vraždami v kraji nestojí zamilovaný párik, ale tajomný cudzinec (Sean Bean). (tron)

Související novinky

Kdo s kým a za kolik

Kdo s kým a za kolik

16.01.2007

Staré pořeklo říká, že méně je někdy více. Ano, je to pravda, někdy je skutečně lepší se krotit, vážit každé slovo a dělat vše se zdravou mírou. Na druhé straně... v každém z nás je kousek megalomana… (více)

Reklama

Reklama