Reklama

Reklama

Jedné noci v jednom městě

  • USA One Night in City
Trailer

Obsahy(1)

Víte, co se stane, když si člověk přišije cizí ucho? Můžete v noci na Žižkově potkat džina, který splní všemožná přání? Myslíte si, že jsou ještě místa, kde se zastaví čas? Víte, co může narušit vystoupení hmyzího cirkusu, jaké má cíle městský myslivec a co vzrušuje jeho sousedy? Může se přátelit kapr se stromem? Může! (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Povídka o Ploutvičkovi a Větvičkovi je velmi dobrá a na rozdíl od ostatních má víc dobrých nápadů než jeden základní. To je sice případ i epizodky s přišitým uchem, ale i přes předvídatelnost zpracovává téma důstojně a lze si tak užít i pointu, která je vám jasná už od prvních záběrů. Ostatní je jen balast a skvadra nápadů, náhodně poskládaných do celku bez pointy. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Tomuto loutkovému filmu nemůžu upřít, že se v něm dalo najít pár zajímavých momentů, nicméně s plynoucím časem v průběhu filmu jsem se víc a víc nudil a ztrácel jsem chuť na tento vcelku nepůvodní slepenec povídek, který vyloženě těží z úspěchu Fimfára. Má zaujatost ke konci snímku už byla taková, že jsem v něm v jistých chvílích viděl zkopírovanou Geriho hru od Pinkavy a dokonce - myšleno s jistou dávkou nadsázky - jsem v jedné postavě viděl okopírovaný vzhled záporňáka z animovaného seriálu Byl jednou jeden život... Možná jednotlivé povídky, ale jako celek mi Jedné noci v jednom městě nedávalo žádný smysl. Stačí vidět jednou... ()

Reklama

KosiR_ksr 

všechny recenze uživatele

Stylem tento soubor povídek připomíná tvorbu Adama Elliota (Mary a Max či Harvie Krumpet) se špetkou "něžné morbidity" typické pro Tima Burtona, ale jejich úrovně bohužel nedosahuje (na české poměry by se snad o nadprůměrném dílku dalo hovořit). Jinak hravým a nápaditým myšlenkám většinou chybělo nějaké větší dotažení. Samotná animace byla skvělá, jako jediné mi trochu vadily strnulé obličeje s jediným výrazem, ačkoliv musím uznat, že pomocí dalších gest a hudby byly emoce celkem umě vyjádřeny. 60%. ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Loutkové filmy mám velmi rád, ale kde nejsou příběhy promyšleny a navíc postrádají i pointu, tam já nejsem a ani nemohu být spokojen. A když mě jednotlivé příběhy až na jednu světlou vyjímku začnou nudit... Ta vyjímka je povídka o Větvičkovi a Ploutvičkovi. Roztomilý příběh, kde nehrají vůbec žádní lidé a Větvička kalí velmi stromovým způsobem :) bych jako jediný pustil i dětem. Loutky jsou skvělé, ale je škoda, že nemluví a jen huhlají (snaha ušetřit ?). P.S. : U první povídky Ulity jsem si vzpoměl na Knoflíkáře. ()

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že první povídku jsem ABSOLUTNĚ nepochopila a neměla jsem nejmenší chuť nad ní dumat nebo si ji pouštět znovu...upřímně mě to nudilo. S ostatními je to pravda trochu veselejší, no a jasným číslem jedna je u mě povídka o panu Ploutvičkovi a panu Větvičkovi-to vyvolává nostalgické vzpomínky na Kvak a Žbluňk. Čili u mě je to normální, obyčejný průměr na tři hvězdy. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Některé loutky dosahovaly výšky až 75 cm, oproti běžným 25 cm. Animátoři pro ně proto mohli používat reálné předměty. Nakupovali pro ně oblečení po second handech a ručičky postav byly odlitky dětských rukou. (Cherish)
  • Janu Balejovi film Jedné noci v jednom městě vysloužil Českého lva za nejlepší výtvarný počin. (Rodriguez)

Reklama

Reklama