Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třináctiletá Adriana je unesena obchodníky, kteří na lidském „zboží“ vydělávají milióny dolarů. Její sedmnáctiletý bratr Jorge se na vlastní pěst vydává po stopě únosců. Potká se s Rayem (Kevin Kline), texaským policajtem, kterého zločinci připravili o celou rodinu. Společně pronikají na nebezpečnou půdu sítě mezinárodních obchodníků se sexem mezi Mexikem a Spojenými státy. Pronásledování Adrianiných únosců je vede ze španělské čtvrti Mexico City až na tajnou internetovou aukci se sexuálními otroky v Americe. Musí vyhrát závod s časem než bude Adriana prodána a navždy zmizí v nelítostném podsvětí. A to je místo, ze kterého se vrací jen málo obětí...

Scénář k filmu (ne)lidský kšeft napsal Jose Rivera, který již má na svém kontě nominaci za scénář k filmu Motocyklové deníky. Příběh unesené dívky je inspirován článkem Petera Landsemana The Girls Next Door, který vyšel v New York Times Magazinu v roce 2004. Roli policajta Raye ztvárnil Kevin Kline, držitel Oscara za nejlepší vedlejší herecký výkon ve filmu Ryba jménem Wanda. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Tématem silná kriminálka zabalená do poněkud fádní režie. Rozhodně se nejedná o špatný film ale z tak silného tématu jako jsou únosy mladých dívek a jejich následný prodej perverzním nadržencům se prostě dalo vytěžit o mnoho více. Výsledný dojem bohužel nezachraňuje ani atypický Kevin Kline a ostatní herecké osazenstvo a pomalé tempo bez jakékoliv gradace také nenadchne. Průměr na jedno podívání. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

"Nenálezáme oběti, které jsou proti své vuli převáděny do USA, protože je ani nehledáme." ( až 1 milión celosvetovo ROČNE!!). Keby to nebolo o tomto, bol by to priemerný film. Ale pre mňa to bola sila, hnus a poučenie zároveň. Nad touto témou som až doteraz nikdy neuvažoval. Takže u mňa film splnil svoj osvetový účel. ()

Reklama

BuryGol 

všechny recenze uživatele

A děje se to furt! Furt se obchoduje s lidma jako s rohlíkama. Úchyláci a pedofilové si vyberou slečnu, holčičku nebo kluka (prostě kdo co má rád) a užijou si. Hodně syrový drama o unesený holce a jejim bráchovi, kterej jí spolu s náhodně potkanym plodou jde zachránit ze spárů rusko-mexický party. Nebejt až moc kladnýho konce a až trapně jednoduchýho útěku přes hranice, bylo by to snad i za plnej. A taky nevim, jestli ta překupnice byla dcera nebo ne, to nám moh rejža vysvětlit. Každopádně je to hodně působivý, kór když se to opravdu děje. A stejně si ty ženský nedaj říct a budou se upisovat různejm pofidérním agenturám. Pak už jen uslyšej tu ohranou větu "Dejte mi Váš pas, prosím". ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Snímok má jedno veľké pozitívum. A síce, že pomerne slušne vystihol odvrátenú tvár obchodovania s bielym mäsom ako i špinavé praktiky tohto hnusného kšeftu. Zaujalo ma aj prostredie, hlavne v Mexiku, chudobné štvrte tejto krajiny priam dýchajú kriminalitou, človeku až z toho behá mráz po chrbte. Nie je sa preto čomu čudovať, že ma pri tom akosi častejšie napadala myšlienka, že vlastne sa mám v živote celkom fajn a nemám na čo reptať. Ale inak ide o priemerný thriller, bez inovatívneho nápadu, s občasnou nudou, slabším napätím a záverom, ktorý sa mi tu nehodil. 70/100 ()

Tomatáš 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, který se snaží o jakýsi filmový realismus dněšního světa..Bohužel to ovšem ke konci sklouzlo k zcela průměrnému, americkému béčku..I přes to hodnotím vysoko, protože nelidský kšeft stále kvete na celém světě a jen málokdo s tím chce něco dělat..věřím, že tvůrci tohoto filmu svým dílem přispěli a upozornili na problém...Mj. krásná hudba a v některých scénách také dechberoucí filmařina (budíky v poli, skok Veroniky,aj..) ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama