Reklama

Reklama

Půlnoční vlak

  • USA The Midnight Meat Train (více)
Trailer

Nejděsivější jízda vašeho života!
Newyorský fotograf se snaží dopadnout sériového vraha, který stále uniká před spravedlností. Jeho specialitou jsou brutální krvavé útoky v metru, po nichž záhadně mizí... Kdo to je a proč vraždí? (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (537)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Na tento horor jsem se docela těšil, ale dočkal jsem se filmu, který se mi celkově moc nelíbil. Atmosféra je občas dobrá, napívaných scén je dost, ale film na mě celkově nezapůsobil. Takový brutál jsem ve filmu zažil jen málokrát a opravdu nedoporučuji u toho večeřet. U trhání zubů radím aspoň vypnout zvuk. A taková scéna jak vyřídí ty dva chlapy a ženský upálí palici je na jednu stranu hodně dobrá a pouštěl jsem si ji asi 5x, ale nadruhou stranu to je něco tak extrémně zvráceného, že by se tomu měl člověk, který nezvládá takové SAW, raději velkým obloukem vyhnout, protože SAW je jen slabý odvar této řezničiny. Celý ten masakr by mi snad ani tak nevadil, i když byl hnaný do megaextrému, ale je velká škoda toho doslova (jak to říct slušně) dementního konce. To finále poslalo celý film do sraček. Někomu se pointa bude líbit, ale mě rozhodně ne. Ve filmu je taky pár divných nereálných momentů, které by se normálně v reálném životě nestaly. Náhody. Vinnie je teda vychytaný zabiják, ale jak ho znáte z jiných filmů, tak vám až tak megadobrý nepříjde. 45% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Atmosfericky zaujímavý, plýživý vražedný thriller, okorenený krvou a brutalitou. Ale čo ho absolútne pochováva, sú nevhodné akčné kamerové vizualizmy a hlavne okato lacné digitálne efekty mordov. Film, ktorý by som akceptoval ako béčkový výplod experimentujúcich študentov, ktorí si neuvedomujú svoj talent a žáner v ktorom operujú a zbytočne sa znižujú k povrchnej popkultúrnej efektnosti, iba aby boli "in". ()

Reklama

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Clive Barker je výborný spisovatel a Vinnie Jones je prostě bůh a ikona. Když je dal Ryuhei Kitamura, který se explicitního násilí a umělé krve rozhodně nebojí, dal dohromady, tušil jsem pecku. A měl jsem pravdu. Něco mi zde sice na plný počet chybělo, ale jinak nemám takřka co vytknout. Sympatické herecké obsazení, dobrá hudba, jednoduchý, leč originální příběh a hlavně VINNIE JONES JAKO ŘEZNÍK (Upřímně, umíte si dle jeho vizáže představit pro něj lepší řemeslo?) Takže dávám lepší čtyři s náběhem na plný počet... P.S.: A narážka na Forresta Gumpa byla špičková: "Life is like a box of chocolates" :-) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

To je jak muj splněnej sen, nejenže je Vinnie Jones naprosto nemilosrdnej vrahoun, v takový roli sem si ho přál vidět už delší dobu, ale ještě tam likviduje pasažéry metra parádním kladivem a nebo hákem jak pučeným od Candymana, jedině škoda, že tam taky nesundal nějakýho revizora, to by mi udělalo radost jak nic jinýho, ale nevadí, aspoň Tedovi Raimimu tam s tim kladivem vyklepne oči. Nicméně se ale zhruba od poloviny začne do děje cpát nereálná složka a začíná to být celkem kravina a konec to jen celý završí, ale jelikož to jsou i v tu dobu fakt děsný jatka, tak se to dá překousnout ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Takovéhle koktejly atmosférického a krvavého hororu zároveň mi prostě chutnaj. The Midnight Meat Train je jednoznačně lepší ve své druhé polovině, kdy při souboji s řezníkem Vinniem Jonesem krev stříká z obrazovky a Barkerovská atmosféra se line okolím, ale nenudí ani v polovině první, kdy se dočkáme několika velmi napínavých scén. Z již zmíněného Jonese jde strach už od pohledu, zvlášť když pak svírá v rukou řeznické kladivo a sekáček. Film je velice zajímavě stylizovaný (kamera, barvy), což ho činí dobře zapamatovatelným, avšak je tu i nebezpečí, že se poměrně velké části diváctva nedokáže dostat pod kůži - ne každému jeho chladný (sterilně kovový) styl musí sednout. Hodně lidí tu vytýká závěrečný zvrat, který se mně osobně líbil úplně nejvíc. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (10)

  • Stejnojmenná předloha k filmu (krátká povídka) od Clive Barkera s česky přeloženým názvem Půlnoční vlak smrti vyšla i u nás v povídkové sbírce První kniha krve u nakladatelství Laser. (Puol)
  • Původně měl režírovat Patrick Tatapoulos. (M.B)
  • Do severoamerických kin byl film nasazen ve 102 kopiích. Ty však nešly do standardní kinodistribuce, ale do kin, jejichž ceny jsou hluboko pod cenami klasických multiplexů. Díky tomu také film příliš nevydělal. (Othello)

Reklama

Reklama