Reklama

Reklama

Metro

Trailer

Londýn. Půlnoc. Chladný zimní večer. Kate (Franka Potente) nemůže sehnat taxi, a proto zamíří na metro. Když mírně opilá čeká na poslední vlak, na chviličku jí spadne hlava... a když se probudí, zjistí, že není sama. V panice se pokusí utéct, ale metro mezitím zamkli. V tu chvíli přijede vlak a Kate, stále ještě nervózní, nastoupí. V soupravě je zdá se jediným cestujícím. Její úleva se však změní v děs, když uprostřed tunelu vlak zastaví a její vagon se ponoří do tmy. To, co číhá v černočerném bludišti metra, je něco nepředstavitelného. Něco, co nazývá skrytou laboratoř domovem... Něco, co nechce nechat Kate na pokoji. Metro je děsivým seskokem do temného podzemí Londýna, noční můrou ukazující krajní meze holého přežití. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

applause 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekla, čekala jsem to mnohem horší. Dokonce to mělo i trochu děj. Že bych se bála, to určitě ne, spíš to bylo místy nechutný. Ale co chcete po zdegenerovaném vraždícím skřetovi. :D Film jsem si pustila, protože jsem ho našla v počítači stažený od kamaráda a chtěla jsem něco krátkého na odreagování. :D Řekla bych, že to byl lehký podprůměr, ale že bych se bála jít do metra, to zase ne. :D ()

Scrytcher 

všechny recenze uživatele

Tenhle horror mě strašně zklamal a na to, co se tu s námi rozehrává za rošádu nejsem ochoten přistoupit. Ze začátku to spíš vypadá na britskou grotesku, kde nás v kanalizaci baví dvojice herců a atmosféra nikde. Jakmile se objeví Franka, nestačil jsem se divit, co se stalo s tou tvrdou Lolou. Místo ní je to lítostivý trdlo (ovšem běhat tu bude taky). Scénárista měl asi Parkinsona když psal Creep, jelikož i přes velice malou stopáž (85 minut - a to je dost málo, i na horor) nedokázal scénář sesmolit do nějakého přijatelného stavu. Po napětí a strachu nejsou ani stopy, místo toho pár lekaček, hloupých postav a hrozného záporáka. Záporák je sám o sobě případ, protože místo, aby vás měl vyděsit pokaždé kdy se objeví, je vám spíš do smíchu. Než masový vrah jakoby vypadl z oka Glumovi z LOTRa o jehož minulosti není nikde nic vysvětelno, takže nám asi režisér naznačuje, aby jsme zapojili vlastní představivost. Tohle doopravdy ne. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

V londýnském metru žije "cosi", co si libuje ve vraždění bezdomovců, řidičů a blbů, kteří v metru usnou a nechají se tam zamknout. Příběhově nic extra, ale je to právě ten zloduch, který má hlásek jako kastrovaný konipásek po rakovině hlasivek, ruce si myje i když neteče voda a anestetika používá jen tak, aby se neřeklo ... takže abych se neztratil ve dlouhý větě, tenhle hnusnej týpek dodává tomuhle filmu správný grády. ()

jajinka 

všechny recenze uživatele

Strašná slátanina.. Děj, oběti a vrah známý již v prvé polovině filmu.. Zcela nelogické jednání postav a až velká dokonalost, nebo spíše rychlost pohybujícího se vraha ve spletenci chodeb metra.. Když už ho tak "krásně" Kate uhodí podpatkem, proč ho nepřetáhne párkrát ještě tyčí? Místo logického jednání jen rádoby zběsilý útěk.. Horor dělaný spíše jen na efekt krve a brutálností.. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý horor z európskej produkcie. Má dosť dobrý príbeh o mladej žene, ktorá zaspí počas čakania na metro a následne zistí, že je na stanici zamknutá a tak začne hľadať cestu von. Ale niekto ju začne prenasleduje, zanechávať za sebou mŕtvoly a v tomto rozsiahlom systéme podzemných chodieb má svoj domov. Spracovanie je celkom slušné, celý film je prakticky jedna dlhá naháňačka s pár statistickejšími scénami na určitom mieste, v prvej polovici ešte v kľudnejšom tempe, kedy hlavná postava len hľadá cestu von a občas na niekoho narazí, pričom ju prenasleduje len nejaké neznáme zlo, ktoré až také problémy nerobí, ale keď sa už v polovici filmu stretne s predstaviteľom zla zoči voči a to teda skutočne doslova, tak zase pokračuje dlhá naháňačka už v dynamickejšom a krvavejšom štýle. Síce dejovo to až tak výnimočne nepôsobí, ale o úroveň ho povyšuje výborne zvolené prostredie, metro, kanalizácia, uzavreté priestory kliniky a podobne majú niečo do seba a z filmu to robí relatívne originálne pôsobiaci horor. Samotných krvavých scén tu až tak moc nie je, ale som s nimi celkom spokojný. Zabitých je tu len pár, ale celé to pôsobí tak správne surovo a reálne, niektoré úmrtia sú výborné a obzvlášť to posledné. O atmosfére sa tu vôbec hovoriť nedá a ani napätie nie je moc výrazné, ale v tomto filme to ani moc neprekáža, dobre funguje aj bez toho. Veľkú pochvalu si zaslúži samotný zabijak, síce nie je originálny, podobný typ sa už objavil vo viacerých filmoch, ale tento typ mi v takomto filme sedí asi najviac. A čo sa týka hereckého obsadenia, tak väčšinu času tu vidno prakticky len hlavnú hrdinku a Franka Potente mi tu sadla, ale ani tých pár menej dôležitých postáv nie je zlých. Réžia a technická stránka sú bez problémov. Metro by som normálne označil za mierne nadpriemerný horor, ale dobrý výber prostredia, záporáka a aj ten surový štýl ho v mojich očiach povyšujú o úroveň vyššie. Objektívna kvalita filmu- 62%, film sa páči mne na 72%. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Původním záměrem tvůrců bylo na začátku filmu objasnit, jak se zabiják dostal do podzemí. Od nápadu však bylo upuštěno mimo jiné proto, aby diváci necítili k zabijákovi větši sympatie než k hlavní hrdince. (L_O_U_S)
  • Franka měla celkem šest žlutých šatů s různým stupňem zašpiněnosti. (Chatterer)
  • Franka Potente v německé verzi dabovala sama sebe. (Chatterer)

Reklama

Reklama