Reklama

Reklama

Půlnoční vlak

  • USA The Midnight Meat Train (více)
Trailer

Nejděsivější jízda vašeho života!
Newyorský fotograf se snaží dopadnout sériového vraha, který stále uniká před spravedlností. Jeho specialitou jsou brutální krvavé útoky v metru, po nichž záhadně mizí... Kdo to je a proč vraždí? (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (538)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Obdivuji, že je film mnohem komplexnější než pouhopouhý vraždící maniak v metru.  Člověk totiž může poměrně snadno dojít k chybnému závěru ještě před sledováním. Nejedná se sice o můj šálek hororu, ale i tak jsem nakonec rád, že jsem se k tomu přecijen po letech dokopal. Jako první mne velice překvapilo hvězdné obsazení v čele s Bradley Cooperem. V takové sestavě totiž selhání nepřipadá v úvahu. Příběh je ucházející, ale v některých chvílích pokulhává a já se poměrně dost nudil. Strašidelné to není téměř vůbec, ale to si alespoň snímek kompenzuje značnou dávkou brutality. Celou dobu jsem měl s hodnocením jasno, čímž výrazně otřásl až závěr. Tam, kdyby to bylo lépe vysvětlené a nevhodili nás do toho jen jako rybu do vody se slovy ,,přeber si to, jak jen chceš", mohly to být krásné 4*. 67% PS: Asi už nikdy nepojedu posledním metrem..... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že sa horror "Polnočný vlak" (The Midnight Meat Train) snaží byť originálny, nijak zvlášť ma neoslovil. Prostredie podzemnej dráhy v americkom veľkomeste ma vôbec nezaujalo. Nedokázal som sa vcítiť do atmosféry. Scenár sa mi zdal pomerne rozpačitý. A ani konečné rozuzlenie mi nevyrazilo dych. Je pravda, že je tam i niekoľko odvážnych krvavých scén a sadistických výjavov. No ani to nie je pre mňa nič šokujúce. Čo však na mňa najviac zapôsobilo, bol charizmatický mlčanlivý zabiják vo vyžehlenej bielej košeli, s kravatou a drahým oblekom. Brutálny bol i jeho vražedný nástroj - ťažké kovové mäsiarske kladivo, ktorým surovo ubíjal svoje obete. Takže najsilnejšou stránkou tohto snímku je herecký výkon Vinnieho Jonesa. ** ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Nechutné! Někdy mi opravdu zůstává rozum stát nad tím, jaké role jsou schopni přijmout tak kvalitní a oblíbení herci. Pravda, Bradley Cooper se tu teprve nadechoval ke vstupu do první herecké ligy a Vinnie Jones má od přírody tak mírumilovný projev, že role psychopatického a mlčenlivého řezníka je pro něj jako stvořená, ale mají tihle dva zapotřebí vrážet kudly do bezvládně visících mrtvých těl a válet se ve vyhřezlých vnitřnostech? Půlnoční vlak je odpudivá podívaná, zpočátku možná pěkně atmosférická a příběhově zajímavá, ale postupně vše zastíní oblak laciných klišé, odporně digitálních a přehnaně krvavých mordů a nezávazných jatek v poslední čtvrthodince, které navíc ústí v jednu z nejvíce debilních, křečovitých a šokujících point, jakou jsem si vzhledem k průběhu vůbec mohl představit. Brutalita mi nevadí, ale to sci-fi si mohli tvůrci skutečně odpustit (byť se jím všechno krásně vysvětlilo).. 50% ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Zádumčivý pán sedí prkenně, jako prvňáček ve školní lavici a na kolenou svírá rukama velikou koženou kabelu. V podobné si nosíval můj strejda řezník krátkou, ale těžkou palici na prase při zabíjačce. Sedí bez hnutí a jen soustředěně zírá před sebe... Nepochopitelný strach a hrozná úzkost mě přinutily vystoupit dřív, poslední zastávku před konečnou. Ve vagonu s ním zůstali jen dva mladíci a fešanda k nakousnutí. Poslední vlak odjel do tmy tunelu a ty tři už nikdy nikdo nespatřil. Zmizeli beze stopy, skoro jako by je dal Kruťák z Podfu(c)k sežrat yorkshirským prasatům. Samozřejmě kvůli lepšímu trávení nejprve musíte oholit vlasy a vytrhat zuby. Klidně uznám, že tenhle horor se asi kultovním nestane a že pár vymazlených fujtabl nechutností doplňuje hodně dějové vaty. Ale já se bavil. Jen v závěru bych místo detailů krmení a detailní vysvětlovačky uvítal spíš ukázku „professional cleaning“ aby se nám v depu nehromadily krví a vnitřnostmi zaflákané vagóny. Ovšem myšlenka „předání poslání“ byla roztomile morbidní vychytávka. Pěkné. Až zase někdy v půlnočním metru potkám svého oblíbence Vinnie Jonese, půjdu si moc rád pro autogram. Vyhrnu si triko a může se mi podepsat třeba na... bůček. Ale hned rychle vystoupím! ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Působivé a mimořádně krvavé. Takových filmů je celá řada, jenže jen na těchto aspektech to dost často nejde ustát. Ale, v Půlnočním vlaku byl i chladnokrevný Vinnie Jones se svým dokonalým kamenným a vražedným výrazem, jemuž po mnoho scén vypomáhala působivá kamera, která byla efektivně použita i ve scénách mimo metro. Ztvárnění jeho postavy a charisma bylo ohromující, takže si možná ani neuvědomíte a možná Vám to bude i jedno, že za celou "jízdu" nepronesl skoro žádná slova. Bradley Cooper se jakožto fotograf nakonec také pěkně vybarvil a s postupujícím dějem je znát změna jeho osobnosti. A to tak, že si spousta z Vás řekne, že to nemůže skončit dobře. Jedno je jisté. Nakonec musí vlak stejně zastavit a ukázat, co je na "konečné stanici." Literární předloha Clivea Barkera je nadmíru originální a děsivá, a tento filmový přepis je jejím věrným ztvárněním. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (10)

  • Do severoamerických kin byl film nasazen ve 102 kopiích. Ty však nešly do standardní kinodistribuce, ale do kin, jejichž ceny jsou hluboko pod cenami klasických multiplexů. Díky tomu také film příliš nevydělal. (Othello)
  • Náhrdelník, který ve filmu nosí policejní důstojník má stejný symbol jako Mahagonův prsten. (Pumiiix)

Reklama

Reklama