Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bývalý policista, který se nyní protlouká jako čistič místa činu, se nevědomky podílí na krytí trestného činu ve svém posledním zaměstnání. (Filmbox)

Recenze (179)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Typický mainstreamový hollywoodský film, kdy forma vysoko převyšuje obsah. Kamera, střihové přechody a videoklipová estetika jsou skutečně na vysoké úrovni, oproti tomu dějová linka se postupem času začíná odvíjet tak očekávaně, že se vytrácí i potřebné napětí a moment překvapení. Škoda, že scénář nebyl napsán rafinovaněji. Typická je i postmoderní námětová kontroverze, kvůli níž je nutné šokovat, což vede k usazení příběhu do pokud možno co nejbizarnějších kulis - tentokráte do firmy, která čistí místa trestných činů. Je to pulp, ale s hvězdným obsazením a brilantní obrazovou stránkou... ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Už samotné výborné téma a mladý Samuel L. Jackson dělají z filmu skvělou záležitost, která je sama o sobě poutavá. Dalším plusem je šikovný, spletitý příběh, následný vývoj celého případu a navíc i další známé tváře (Ed Harris, Eva Mendes...) a kdy v první polovině je Cleaner doslova výborný, v druhé půlce mírně sešlápne z plynu, trochu zapomíná na hlavní táhnoucí motiv "čističe vražd" a zůstává "jen" v poli běžné kriminálky. Výsledkem je příjemný, napínavý a neurážející thriller, který by sice mohl mít ambice o kus větší, ale v pohodě se dá spokojit i s touto podobou. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Od desíti k pěti a od pěti... no dejme tomu ke třem. Zkrátka od výborného začátku přes průměrný střed až k podprůměrné zápletce a k ubohému finále ve stylu patnáctého dílu deváté řady jakéhosi spotřebního kriminálního TV seriálu. A je mi to líto, protože začíná to opravdu skvěle, s jemně cynickým a drsným humorem, který mám tolik rád. Vlastně to začalo až příliš skvěle na to, aby se to něčím nepodělalo. A taky že jo, netrvalo dlouho a přišly rodinné scény dédyho a jeho princezny. "No dobře", říkal jsem si, "úlitba diváckému stádu a jen taková vedlejší větev scénáře...". Ale kdepak, ona to byla prosím dost možná ta hlavní větev. Co naplat, že Samuel L. hraje prvoligově a Ed Harris mu zdatně sekunduje, na tuhle banální televizní inscenaci mohli najmout klidně nějaké druhořadé kanadské herce a ušetřit tak fůru prachů na honorářích. Ale aspoň jsem dostal zajímavý tip na fakt nechutnou negerskou fachu, kterou bych docela rád někdy zkusil, třeba až mě přestane bavit lézt po stráních s motorovkou. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Renny Harlin určitě natočil mnohem lepší kousky, než byl tento – s tímto tvrzením musím určitě souhlasit. On Zametač stop rozhodně není zpočátku vůbec špatný kousek a má to zajímavou pointu, nicméně někde v polovině tomu začal postupně docházet dech, překombinovanosti scénáře začala nudit a nepomohlo k tomu ani rádoby dramatické finále. Samuel L. Jackson byl jednoznačně tím nejlepším, co nám tento film nabídnul (nepočítám-li vzhled Evy Mendes). Na víc jak průměr, tak tento kousek nevidím. 50% ()

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Velice slabý scénář a střihač pracující pod vlivem halucinogenů jsou největšími slabinami tohoto snímku, který se tak stává záležitostí na jedno rychlé zkousnutí, spolknutí, vyplivnutí a zapomenutí. Samuel L. Dexter se svým týmem to pak už nezachrání. Ale na průměrný snímek to stačí a v TV z toho ještě bude film týdne. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • Rozpočet: 25 000 000 dolárov. [Zdroj: IMDb] (m.a.t.o.)
  • Natáčalo sa od 29. januára do 15. marca 2007 v Louisiane, USA. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama