Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Britský režisér John Maybury (LÁSKA PROKLETÁ, SVĚRACÍ KAZAJKA) do svého nového snímku obsadil hereckou hvězdu Keiru Knightley, jejíž matka, Sharman MacDonald, je autorkou původní divadelní hry i scénáře. Příběh popisuje vztah známého waleského básníka Dylana Thomase (Matthew Rhys) se dvěma ženami - jeho maželkou Caitlin (Sienna Miller) a přítelkyní z dětství Verou Phillips (Keira Knightley), jejíž osud se však pojí s jiným mužem, Williamem Killickem (Cillian Murphy). Obě ženy jsou nespoutané, obě jsou okouzlující a obě po něm touží. Pro kterou z nich se rozhodne? (jjituska)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (132)

farmnf 

všechny recenze uživatele

Zajímavá kamera a nějak do toho přitlačili barvu, aby to bylo hodně cool history. Jinak celkem zpackaný životopis Dylana Thomase, který na diváka působí dojmem: Na frontě jsem nebyl, válku jsem probásnil a ještě dost nezodpovědně a hlavně jsem ji prošukal. Tákle krásnou promrdanou válku, co já prožil...chlapci od Montgomeryho u Tobruku se tím chlubit nemůžou. No a tak jsem to vypnul. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem sice daleko více, ale rozhodně se jedná o kvalitní drama, které vůbec neuškodí. Film je postaven především na hereckých výkonech - Knightley - Miller - Murphy. Paradoxně postava básníka Dylana Thomase, o kterém to všechno mělo být, je tady spíše postavou vedlejší. Film nepřináší nic nového, protože všechno už tady bylo, ale vůbec mi film nevadil, příjemný na některý z nudných večerů. ()

Reklama

ifa 

všechny recenze uživatele

Ukáže vám kouty básníkovy mysli, pohnutky zhrzené ženy, psychiku vojáka a srdce ženy, která neví koho milovat. Příběh na mě přesto všechno působil chladně a někdy jsem nechápala chování postav. Věcí druhou je však to, že hudba a obraz dělá víc než slova vyslaná do větru. Fouká na vás svěží anglický poryv. Opravdu mi přišlo, že kdyby jsme zastavili film v jakékoliv minutě, dostaneme neskutečně propracovanou obrazovou scénu, ze které by byla nádherná fotografie. Příběh má moje téměř nulové sympatie, avšak provedení roznáší pochyby na kopytech. Srovnání s Pokáním je na místě, Wrightův příběh má srdce v krásném dárkovém balení. Na hraně lásky je prázdná krabice,přesto s krásným balícím papírem, díky kterému zbystří vaše oční buňky. 80% ()

castor 

všechny recenze uživatele

První polovina byla docela utrpením. Dlouho jsem se do příběhu nemohl položit. Vše se zaplétalo utahaně, děj nikam neplynul, jen se pohupoval v rytmu náznaků a roztahaných veršů. Jen snad nápaditá vizuální stránka (která je ostatně výborná po celou stopáž) dokázala zaměstnat moje smysly. Prostě dobrý režisér zvládne napumpovat napětím i čekání ve frontě na banány. Jenže takovým John Maybury tak úplně není. Zadek zvedl až po dlouhých desítkách minut. Se změnou klimatu (chladný Wales) se ale leccos rozhýbalo, verše, pohledy i tužby získávaly smysluplnější obrysy. Keira Knightley je ozdobou celého vyprávění, nicméně po všech těch dobových výletech (Doktor Živago, trilogie Pirátů z Karibiku, Král Artuš, Pýcha a předsudek, Pokání, Hedvábná cesta, Vévodkyně) bych už od ní konečně uvítal i současnější látku.. zřejmě se brzy dočkám. Tady jsem se dočkal jejího roztomilého kukuče, který se tak moc hodí do podobných projektů a opět nejednou nechá vzpomenout na eleganci starého Hollywoodu. Knightley prostě roste každým filmem a ačkoliv si mnohé scény krade pro sebe, ani ostatní se stydět nemusí. Nekomplikovaný a intimní pohled na lásku, kterému ubližuje až moc vlažný začátek. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Filmová adaptace divadelní hry Sharman Macdonaldové, matky Keiry Knightley... s Keirou v hlavní roli. Mno, mohlo to být mnohem horší, na to, že jde o fiktivní příběh vsazený do životopisu velšského básníka Dylana Thomase. Ale mnohem víc, než o reálie, jde o lidské osudy. Pozadí tvoří drama 2. světové od náletů na Londýn až po život na velšském venkově. Zřejmě šlo o zachycení povahy lidí v extrémních situacích (a milostné víceúhelníky), ale výsledek není ničím výjimečný. Celkově je to jen další melodram v kostýmech... s Keirou v hlavní roli. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (7)

  • Keira Knightley má ve filmu pěvěcká vystoupení, která si i přes počáteční ostych sama odzpívala. (Parlay)
  • Do role Caitlin byla původně obsazena Lindsay Lohan, ale krátce před natáčením projekt opustila. (Morien)

Reklama

Reklama