Reklama

Reklama

30 dní dlouhá noc

  • USA 30 Days of Night (více)
Trailer 3

Každý rok se město na severu Aljašky na měsíc ponoří do tmy. Letošní zima však přinese i smrt.. Místní obyvatelé nemůžou zastavit to, co přichází. Krvežízniví upíři se vydávají na šílenou žranici. Je to svět, o němž dosud jen snili. Jenom dva lidé stojí mezi hladovými vetřelci a těmi, kdo přežili první krvavý útok. Šerif Eben (Josh Hartnett) a jeho žena Stella (Melissa George) bojují, aby mohli zase spatřit denní světlo. Dokážou městečko zachránit nebo se setmí navždy? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (1 087)

Arx 

všechny recenze uživatele

Skvělý horor na který se určitě vyplatí zajít do kina. K dokonalosti ale něco prostě chybí. Možná lepší dialogy a scénář. I přes docela originální přběh jsem se občas docela nudil a atmosféra místy pokulhávala. Josh Hartnett opustil hraní v blboučkých komedií pro teenagery a roli šerifa Ebena jsem si v jeho podání celkem užíval. Dávám tedy nakonec 4 hvězdičky, ale je to tak na 70%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nesmírně efektní a krvavá řezničina, avšak dějově nic neříkající a poměrně prázdná. Nedovzíme se vlastně vůbec nic podstatného. Odkud se upíři vzali, jak přežívají, kde se ukrývají, kdo byl jejich vyslanec, kde se vzal najednou z ničeho nic jen kousek od městečka, kolem kterého nebylo živé duše na 100 kilometrů a další a další otázky, na které se těžko hledá odpověď (a mezi řádky určitě není). Monstra jsou bezduché pořvávající obludky, z kterých jde strach jen díky dobrému timingu scén a strhující sněhové atmosféře. Nicméně ocenit se musí tvrdý rating, drsný Hartnett (!) a docela solidní spád. Ale jinak je to především přehlídka krvavých efektů a usekaných končetin. ()

Reklama

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Další hororová celuloidová veteš? Ani ne. Už jen proto, kolik špatných hororů měsíčně vychází – razí si to pochopitelně sofort na DVD. Nepřátelé jsou správný samorosti, mihne se tu i über-actor Foster, Slade kmitá mezi strachem a masakrem... jen by bylo záhodno, aby script popoháněl herce i po zajímavějších končinách, než je půda omšelýho baráku. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

A čakám aj naďalej, kedy už konečne niekto vytiahne dokončený, prepracovaný scenár pre zombie-vampire tematiku. 30 Days of Night patrý medzi obrazovo novodobé, celkom podarené pokusy, lenže má toľko scenárových chýb a hluchých miest, že to priam irituje. (np na začiatku filmu majú upíri ešte superrýchlu pohyblivosť, no potom, keď už ide do tuhého, kráčajú si jak na poobedňajšej prechádzke, a to napriek tomu, že ich kosia s buldozérom na ľad.) Prečo si každí tvorca siahajúci pre tento žáner myslí, že hĺbky postáv a logickosť do nej nepatria? ()

imf 

všechny recenze uživatele

Taková atmosféra se jen tak nevidí. Do poslední vločky využité prostředí, úsporné a přesto uvěřitelné postavy a upíři, co si nepotrpí na slušné vychování. Slade je borec, Hartnett je megaborec a mě leze mráz nejen po zádech. Hned zítra si koupím UV lampu, sekyru a nějaký pořádný kabát. Nejsem blázen do hororů, ale miluju příjemná překvapení. Rozbalovat tenhle dárek byla nekončící radost. Díky za ní. (90%) ()

Galerie (52)

Zajímavosti (22)

  • Pred koncom filmu, keď Jake Oleson (Mark Rendall) pozerá z okna, je možné na zemi stále vidieť krv z prvých dní, a to aj napriek tomu, že ustavične snežilo. (FromHell)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 30 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

17.03.2011

Nebo půjde spíš o pokračování, ale bez Bena Afflecka? Tak nebo tak, studio 20th Century Fox chce, aby se druhé filmové šance slepého superhrdiny ujal David Slade (foto). Ten se prosadil thrillerem V… (více)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (více)

Probuďte mrtvé!

Probuďte mrtvé!

04.06.2008

Včera nám tu dělal bu-bu-bu Tim Burton (ve smyslu vyhrožování dalším filmem ve stejném stylu), dnes probudíme pár dalších strašidel. Především je tady adaptace komiksu Stevea Nilese, autora předlohy… (více)

Wolverine: Spojenci a protivníci

Wolverine: Spojenci a protivníci

21.02.2008

Natáčení X-Men Origins: Wolverine je v plném proudu (štáb pod vedením Gavina Hooda se začátkem tohoto týdne přesunul z divočiny Nového Zélandu do civilizované Austrálie) a tak je načase shrnout si,… (více)

Reklama

Reklama