Reklama

Reklama

Život podle Dana

  • USA Dan in Real Life (více)
Trailer

Dan zůstal na výchovu pubertálních dcer sám. Až jednoho dne potkal v knihovně Marii... Dan in real life je úsměvná komedie, kterou napsal sám život. Dan (Steve Carell) píše sloupek do novin, ve kterém radí druhým, jak si nejlépe uspořádat rodinný život. Jeho vlastní tři dcery mu dospívají před očima a on se jim snaží být dobrým otcem i matkou zároveň. Jeho osobní život zůstal od smrti jeho ženy unášen v proudu malých i větších starostí. Jednoho dne se však něco změní. V knihkupectví potká Marii (Juliette Binoche) která ho na první pohled něčím zaujme. Sympatie jsou vzájemné a šťastnému happy endu stojí v cestě už jen Danův bratr Mitch, se kterým Marie čerstvě chodí. (TV Barrandov)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (384)

genetique 

všechny recenze uživatele

Ešteže existuje internet. Keď si zrátam, o koľko filmov ma mohli distribútori pripraviť svojou chamtivosťou a nelogickosťou, asi by som na nich musel podať žalobu, uvaliť kliatbu a stále by to nebolo dosť. Keby šlo o film z inej krajiny ako USA, s úplne neznámymi hercami a žiadnymi ambíciami, tak prosím, ale tento maják, ktorý zasvietil v tej najtemnejšej tme filmových sklamaní za posledné obdobie, si bezpodmienečne zaslúži oveľa viac pozornosti. Sympatická a inteligentná komediálna dráma, ktorá zdiaľky pripomínala starší skvost On Golden Pond, samozrejme s aktuálnejšími, ale aj tými tradičnými a klasickými témami bežnej konverzačnej tragikomédie. Obrovskou devízou boli herci, umiernený Steve Carell a jeho herecký prejav je šialene uveriteľný a prirodzený, Juliette kúzelná a Danea Cooka si začínam čoraz viac všímať a obľubovať. Keď k tomu pridáte neskutočne pre uši slastnú hudbu a odmyslíte si trošku jednoduchší záver, budete mať o zážitok postarané. 90%. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Téměř dokonalá pohodovka zvolna se přelévající mezi rodinným dramatem a romantickou komedií, kde občasné sklouznutí do tradičních žánrových klišé vyrovnává sympatický Carrell jako „dobrý otec, ale občas špatný táta“ a dokonale okouzlující Juliette Binoche (je neuvěřitelné s jakou lehkostí krásou, šarmem i herecky strčila do kapsy o dvacet let mladší Emily Bluntovou). Příjemně ubíhající nenáročný příběh o jednom rodinném setkání a komplikacích s láskou na první pohled s několika scénami, které opravdu rozesmějí, několika kouzelnými romantickými chvílemi, několika dojemnými momenty a také řadou míst, ve kterých se pozná nejen nejeden láskou zaskočený muž, ale také nejeden otec. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Čert vem Božského Evana, Carell znovu dokázal, že když mu společnost dělají lidé a né digitální fauna, může se divák kochat jeho širokým a osobitým hereckým projevem. Všech klišé žánrově podobných filmů se vyvarovat nelze (dojemný závěr, procitnutí), rád ale leccos prominu, protože zde je všechno podáno svěže, příjemně, nenásilně, vcelku skutečně a taky odvázaně (líbí se mi, když se hlavní hrdina rozhoupe, pustí si třeba bombovou Nasty Girl od Inaya Day a vysekne odvázaný tanec plný neznámých pohybových prvků). Postavy působí realisticky, Emily Blunt je luxusní! Prostě hezký, příjemný film, tak do toho, jen si to pusťte! 62,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Fiftis odpad!

všechny recenze uživatele

To bolo príšerné. Nepomohla mi ani Emily Blunt, kvôli ktorej som si to pozrel, ale ktorá sa tam len mihla. Horko ťažko som pri filme vydržal cca 40 minút, ale vzdor popisku v tlačenom programe nenašiel nič komického. Zamilovať sa do priateľky brata môže byť zápletkou slušnej komédie i drámy; za tú dobu som nenašiel ani jedinú takú dávku, aby som pri tom vydržal. A keď nevydržím, viac dať nemôžem. Celé to pôsobí tak nejako vykalkulovane, strašne je cítiť ako chcú urobiť ten feelgood film s presahom, až je to proste kŕč. Tá modelovo anglosaská dokonalá rodinka z Rhode Islandu mi miestami až liezla krkom, dialógy rozhodne nevydarené, humor tiež žiadny. Proste nedá sa nájsť žiadne pozitívum. Ale splnil som si cieľ, že musím dopozerať do konca aj ten najhorší film. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Prijemna romanticka rodinna komedia. Chvilkami to bolo trosku zdlhave, ale Steve Carell, ktory si u mna ziskava stale viac sympatii zachranil vsetko, co sa dalo. Neocakavajte blaznivu komediu len kvoli Carellovi, je to skor zo zivota... 02.04.2008 ________ Steve Carell - (Dan) +++ Juliette Binoche - (Marie) +++ Dane Cook - (Mitch) +++ Alison Pill - (Jane) +++ Brittany Robertson - (Cara) +++ Marlene Lawston - (Lilly) +++ Diane Wiest - (Nana) +++ John Mahoney - (Poppy) +++ Amy Ryan - (Eileen) +++ Emily Blunt - (Ruthie Draper) +++ Hudba: Sondre Lerche +++ (Videl v kine 01.04.2008) +++ ()

Galerie (36)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo v New Yorku a na Rhode Islandu (USA). (Tygrys)
  • Ústřední rodina celého filmu se jmenuje Burnsovi, stejně jako v předchozím počinu Petera Hedgese Večeře s April. (c.tucker)
  • Spoluautor scénáře Pierce Gardner se nechal inspirovat osobní zkušeností z každoročního setkání rodiny své ženy na Rhode Islandu. (HellFire)

Reklama

Reklama