Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý pár je během své romantické cesty motorovou loďkou zaskočen bouří. A ke všemu se jim pokazil motor. Jsou tedy nuceni strávit noc na odlehlém bezlidném nemile vypadajícím místě. Když najdou opuštěný dům, ve kterém se můžou schovat před deštěm, zjistí že přece jen tu nejsou sami. Skupina brutálních vrahů se rozhodla pobavit na jejich účet. Ale mladý pár se nehodlá vzdát bez boje. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (296)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Samoúčelná brutalita ke konci trochu zarazí, jinak se jedná o perfektní thriller tak trochu v duchu Funny Games USA. Schéma je dobře známé: scénáristická berlička vyřadí silnější kladnou postavu ze hry, a o slovo se tak hlásí ponižovaná slabší polovička, aby se pokusila oplzlým venkovanům vyprášit kožichy. Atmosféra napětí je budována pečlivě, takže je to i docela zábava... Poklona patří Blanksovi za umně nastrčené sebeparodické vtípky. Na páteční večer vhodné odreagování - silné tři hvězdy. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Storm Warning přináší v rámci žánru další z řady variací na střet dvou skupin lidí – domácích a cizích na půdě jednoho pozemku, mezi nimiž začne od první společné chvíle panovat napětí s hrozbou násilí a smrti. Podobné schéma lze sledovat v celé řadě snímků od tradičních home invasion horrorů / thrillerů, klidně i toho nejbéčkovějšího ražení, až po třeba společensky hlouběji zasazená dramata typu Stínů horkého léta... Storm Warning se však od mnoha filmů s tímto schématem odlišuje tím, že spouštěčem nežádoucí hrozby během střetu se nestávají zvenčí příchozí „vetřelci“, nýbrž slizcí domácí obyvatelé, do jejichž chatrče v jednom ostrovním australském zapadákově zabloudí dva turisté. Úvodní poetický styl střídaný s předtuchou temného přízraku v holé přírodě se mi v prvních 15ti minutách zamlouval hodně, stejně tak efektně pojatý začátek střetu i servírování jednotlivých zvratů. Ani by mi tolik nevadilo, že se film od jisté chvíle začne ubírat nejtradičnější a málo objevnou žánrovou cestou, když na mě po dlouhou dobu svým napětím fungoval. Dlouhodobě se mi jevil jako hodně nepříjemný, ale zároveň sugestivní. V poslední třetině na mě svou extrémní drsností a nepříjemností začal působit až nesnesitelně, včetně místy rozklepané kamery a hlavně šílené kadence neustále sílících blesků ve tmě. V těchto finálních scénách jsem to sledování už moc nedával, až jsem se otráven od extrémně nepříjemných pocitů a místy již pocitově natahovaného děje rozhodl utéct ve své mysli k pozitivnějším myšlenkám. A jelikož si mě tedy v zcela nejvypjatějším ději neudržel film plně při sobě, víc než 3 hvězdičky ani za vše dlouhodobě skvělé nemohu dát. [65%] ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Manželský pár, který zabloudil uprostřed pustiny, rozhodně neudělal dobře, když se před průtrží mračen skryl do zanedbaného a zdánlivě opuštěného domu kdesi na venkově. Farma patří třem vidláckým zvrhlíkům, kteří se svými hosty zrovna nezacházejí v rukavičkách. Zvláště nemají v oblibě městské zbohatlíky. Od ponižování a slovního napadání páru, mají tatínek a jeho dva synové v plánu uchýlit se k daleko horším praktikám, ale ještě, že je Nadia Farés tak silná a statečná žena, která se hrdinně postaví šílencům na odpor ve stylu ženy-kutilky. Její manžel je totiž bačkora a se zlomenou nohou by v kůlně, kam je zavřeli, jen těžko narychlo dokázal vyrobit likvidační prostředek na maniaky utržené ze řetězu. Jamie Blanks umí brilantně navodit zlověstnou hororovou atmosféru a plusové body sbírá rovněž za bezchybné herecké obsazení. V závěru se však i on tak trochu utrhl ze řetězu, a když se filmem začalo ozývat ryzí rozpustilé country v jedné z nejnapínavějších scén, tak jsem měl pocit, že tady to přepálil a krok do žánru parodie byl celkem neuvážený, ale je fakt, že občas balancoval na této tenké žánrové hranici. I z logického hlediska to nebylo nejčistší, a to především ve chvíli, kdy dvojice zjistí, jaká individua to mají před sebou a jen těžko bych s nimi zamířil zpět do jejich barabizny, když mě uvítali tak nechutně urážlivým stylem. Jako celek je to však horor, který pohltí svojí až strašidelnou atmosférou, spádem a na divákovi si smlsne dost zvrhlým způsobem. A dobře mu tak. 100% ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Film, který začíná tak příšerně béčkově, má šíleně pomalý rozjezd a nesympatickou hlavní dvojici se zprvu zdá jako naprostá ztráta času. Jenže pak to příjde a na scéně se objevuje trio totálně umaštěných, nechutných a perverzně zajímavých hovad, které diváka přinutí k naprosté kázni a čumění s otevřenou hubou, co se vlastně bude dít dál. Závěrečnou patnáctiminutovku považuju za naprostou lahůdku, něco tak skvěle ujetého a kvalitně sestříhaného jsem snad ještě neviděl. Dost zbytečných keců, tohle stojí za to vidět! 95% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Manželský pár sa vyberie s malým člnom na rybársky výlet. Potom ako ich zastihne búrka a uviaznu na plytčine, rozhodnú sa prespať v opustenom dome na malom ostrove. To čo sa v prvom momente zdalo ako správna voľba sa po chvíli zmení na nočnú moru spojenú s bojom o holé životy. Po dlhej dobe napínavý hixploitation so správnou dávkou krvi, ktorý môžem len odporučiť. Na dnešné pomery pomerne krátka stopáž vďaka ktorej má horor ten správny spád. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (12)

  • Při natáčení snímku bylo v Austrálii zrovna období sucha, tak ve většině scén bylo později deštivé počasí doděláno počítačem. (Chatterer)
  • Úvodná sekvencia s titulkami bola jednou z posledných vecí nakrútených pre film. (Arsenal83)

Reklama

Reklama