Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Audrey (Halle Berryová) se vzpamatovává z šoku způsobeného tragickou zprávou, kterou jí přišla domů sdělit místní policie – její vřelý a milující manžel Brian, otec jejích dvou dětí, byl zavražděn při náhodném násilném činu. Audrey, jíž její láskyplné jedenáctileté manželství skýtalo pocit jistoty a bezpečí, náhle ztrácí pevnou půdu pod nohama. Bez rozmyslu se proto obrátí na Jerryho (Benicio Del Toro), zkrachovance závislého na drogách, který byl manželovým nejlepším přítelem už od dětství. Audrey, která se zoufale snaží vyplnit bolestnou prázdnotu způsobenou smrtí manžela, navrhne Jerrymu, aby se nastěhoval do volného pokoje sousedícího s jejich garáží v naději, že pomůže jí i jejím dětem překonat náhlou ztrátu. Jerry svádí svůj každodenní boj s drogami, ale nečekaná role náhradního rodiče a přítele Audreyina syna a dcery mu dodá vnitřní sílu. Zatímco se Jerry a Audrey potýkají se zármutkem a odpíráním, jejich křehké pouto je neustále podrobováno zkoušce. Společně ale nakonec najdou sílu jít dál. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Opravdu dobrý drama. Halle Berry opět v kvalitní roli, kde hraje opět skvěle. Vyzdvihnul bych příběh, díky kterému stojí za to film vidět. Halle si prožívá drsné časy se ztrátou manžela a k tomu začne pomáhat známému z drogové závislosti. Nevím kolik žen by tohle zvládlo, ale Halle to ve filmu zvládla téměř na jedničku. Hodnocení: 70% ()

k212 

všechny recenze uživatele

Nadějné scénaristické okamžiky brutálně strhavá směsa banalitek, čímž filmu způsobuje hlavní újmu a-lá vysokorozpočtová růžově-rodinná knihovnička. Ač herecky podařené, režijně pevné v kramflecích, hudebně příjemné a v několika málo okažicích i emocionálně silné, příběh je nevyvážený a sdělení jsou rozporuplná (to mě obvykle příliš nevadí, ale sic) až rozplizlá vniveč, nicméně výsledek je pouze lehkým průměrem… 65%. ()

Reklama

berusche 

všechny recenze uživatele

Susanne Bier mě začíná hodně bavit. Navzdory tomu, že je žena, troufám si tvrdit, že dokáže zaujmout opačné pohlaví. Benicio Del Toro zaujal zase mě. Jak obřadně předané, jak trefné a jak důvěryhodné. Vůbec si neuvědomuji, že bych ho někde někdy viděla, ale tady mi zůstane v hlavě jeho obrázek hodně dlouho. Halle mě trochu zklamala, její výraz je hodně podobný výrazu psychiatrovy manželky z Gothiky (než se to tam zvrtlo). Tím se její autenticita, pozice matky v trýznivé situaci, v tomhle filmu v mých očích snižuje, a to rasantně. Oproti tomu dva výše zmínění to napravují skoro k dokonalosti. Komorní drama na téma vyrovnání se se ztrátami, ať už jsou jakékoli, a i s obvyklými nálezy, je pro mě zas jednou konečně pořádným dramatem. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

"Acceet the good". Ano, pozitivně smutný příběh plný emocí, které se mně ale tentokrát opravdu jen lehce dotkly. Celou dobu jsem měla stále pocit, že na něco čekám, tolik tam toho bylo nevysloveného a tolik jsem se chtěla něčeho chytit, ale nebylo čeho. Ale když pominu svoje pocity, tak Spálené vzpomínky demonstrují, jak by měly fungovat mezilidské vztahy ve vyhrocených životních situacích. Opravdu silné momenty se střídaly s těmi slabšími, ale rozhodně se nejedná o nic průměrného a bravurní roli Jerryho v podání Benicia Del Tora jsem si vysloveně vychutnávala, jak byl přesvědčivý. V každém případě se jedná o snímek, který stojí za zhlédnutí. ()

zipexx 

všechny recenze uživatele

Emoce až na krev... Jistá podobnost s filmem "21 gramů"... Ta podobnost, přestrojená za utrpení, má jméno "BENICIO DEL TORO"... Halle Berry? Naomi Watts? Která z nich zahrála lépe truchlící vdovu? Podle mě to byla blonďatá angličanka a to je právě ta hvezdička, která chybí k plnému hodnocení jinak povedeného dramatu. Ten si pak pro sebe zcela ukrad fenomenální DEL TORO ! ()

Galerie (42)

Zajímavosti (2)

  • Scénář k filmu byl v roce 2005 nejlepší, resp. nejvíce zmiňovaný scénář dle „černé listiny“ Franklina Leonarda (seznamu scénářů zamítnutých filmovými studii). Film se své realizace nakonec paradoxně dočkal právě kvůli své rekordní úvodní smůle. (kriplozoik)
  • Film bol do niektorých kín dopravený pod fiktívnym názvom "Water". (matt6)

Reklama

Reklama