Reklama

Reklama

Dva reportéři ze Seattlu vyšetřují smrt žoldáků na ostrově u pobřeží pacifického severozápadu. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (328)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jsem docela velkým fandou Far Cry herní série – zvláště pak prvního dílu, na který nedám dopustit. I z toho důvodu jsem se tomuto filmu dost dlouho vyhýbal, protože vím, co je Uwe Boll zač. natočil spoustu braků a svého času patřil mezi moje nejhorší režiséry (hlavně co se hororové scény týče). Nicméně jak plynul čas, viděl jsem od něj i pár vcelku slušných kousků. Souhlasím s tím, že s hrou tenhle film nemá skoro vůbec nic společného – což je jeho největší zhoubou v očích fanoušků, kteří si od toho ledasco slibovali (v době vzniku). Kdyby se ovšem film jmenoval jinak, nikdo by si jej s ní asi ani nespojil a možná by měl i větší hodnocení. Ona to totiž není úplně katastrofa. Jsem dost velký filmový kritik, ale tady jsem dokázal narazit na pár dobrých scén a ani herecké obsazení nebyla vyložená katastrofa. Til Schweiger i Udo Kier podali slušné výkony, Emmanuelle Vaugier je celkem pohledná ženská – no za to  Natalia Avelon je možná dobrá zpěvačka – a v jednom nejmenovaném filmu ukázala i své ženské přednosti, ale jako herečka je spíš podprůměrná. To ale nic nemění na tom, že dokážu souhlasit s těmi, kteří tomu dali kvůli zklamání malé hodnocení, stejně jako s těmi kterým se film líbil. Jeho největší slabinou je scénář a dialogy, ale Uwe Boll už natočil mnohem větší sračky. 50% ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Filmařsky Uweho nejmenší průser. Til Schweiger má charisma, které se mu daří prodat i v opravdu tupém filmu, dámy jsou šukézní dle "amerických žánrových norem" a Udo Kier si svého blazeovaného záporáka viditelně vychutnává. Co je ovšem nepřekvapivější, finální akční půlhodinovka docela táhne. Úvodní akce v džungli je příšerná a je důkazem toho, že se Uwe nikdy nenaučí nasvítit scénu a nepochopí rozdíl mezi natáčením denních scén a noček. Finále má ale docela tempo (taková naháněčka přes plošiny je dokonce velmi slušná!). Poprvé nemám z Uweho filmu pocit, že se musím před všemi stydět za to, že jsem ho viděl… P.S. Když nad tím tak přemýšlím, v duelu Hitman vs. Max Payne vs. Far Cry vede v ratingu zábavnosti Uwe. Takže ve výsledku 2,5 (zaokrouhleno nahoru, abych vyvážil "odpady, co to ani neviděly"). ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Skvělá zábava. Boll má štěstí že ví, že točí sračky. Dokáže si totiž sám ze sebe neskutečně utahovat. Far Cry je v tomhle silně nadprůměrný. Jenomže to není zdaleka všechno. Til Schweiger je charizmatický až to není hezké, Udo Kier je záporák k zulíbání a akce je překvapivě dobrá. Když se tohle všechno zmixuje, dostaneme zajímavou exotickou pachuť, které nevadí ani absence vyššího rozpočtu, monstrózních efektů a kamerových filtrů. Klidně bych se podíval znova, bavil jsem se královsky. S hrou to sice moc společného nemá, ovšem jehličnaté lesy ještě nikdy nebyly tak cool. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Na Uwe Bolla to nieje až tak zlý film. Sem tam ubehne nejaký celkom dobrý choreografický prvok kamery alebo kaskadéra a vznikne z toho zárodok naozaj dobrého akčného nápadu. Problém je samozrejme v tom, že ani tieto dobré nápady Boll nedokáže zrealizovať a tak sa človek musí uspokojiť iba s náznakmi. Aspoň že ten Til Schweiger občas vyzerá, akoby v sebe niekde hlboko dusil charizmu. Človek z neho cíti, že by mohol byť celkom prima akčným hrdinom. Čo samozrejme o pár rokov dokázal v Nehanebných bastardoch. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Chuť přijít už konečně o režijní panictví s neumětelem Uwe Bollem byla velká, nic sexy to ale nebylo, spíš jen prachmizerné osahávání v místech, kde mě to nevzrušovalo, takže se budu raději příště ukájet sám nad něčím smysluplnějším. Ale je dost možné, že Uwe trochu toho více vzrušení investoval do nějaké větší sra*ky, tak si přece jen v nějakém delíriu dám možná ještě říct.. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy je Jack (Til Schweiger) pronásledován a jeho parťák spadne do vody, je možné v několika střizích vidět, že parťák vůbec ve vodě není. (necisty)
  • Film je inspirován úspěšnou akční hrou Far Cry. (Dines)

Související novinky

Uwe masakruje zombíky... opět

Uwe masakruje zombíky... opět

28.09.2007

V historii lidstva se objevilo několik jmen, které šířily smrtelnou hrůzu, jen jste je vyslovili Atila bič boží, Vlad Narážeč, Adolf Hitler, Usáma bin Ládin. Dnes obdobné pocity vzbuzuje jméno...… (více)

Trošku sám v temnotě

Trošku sám v temnotě

26.07.2007

Na pokračování úspěšných filmů jsme si tak nějak zvykli, ale točit pokračování filmu, který se stal opravdovým propadákem, který má auru jednoho z nejhorších filmů desetiletí a který natočil režisér… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno