Reklama

Reklama

Dva reportéři ze Seattlu vyšetřují smrt žoldáků na ostrově u pobřeží pacifického severozápadu. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (328)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Uwe konečně přestal být zásadní překážkou při nucené konzumaci jeho děl a z děcka, které muselo mít ve filmu všechno, na co si zrovna vzpomnělo, se tak konečně vyklubal rošťácký puberťák, který si chvíle downloadů nejnovějších herních fláků zpestřuje koukáním na béčkové akčňárny. Sice asi nikdy neodpustím Cryteku, že prodali práva zrovna jemu, ale během sledování jsem se posměšně pochechtával myšlenkám na to, jak je musely v určitých momentech brát mdloby. Boll to vzal za docela netradiční konec a vykřesal svižnou akční komedii, ve které to naplno válí Til Schweiger. Jeho Jack Carver je doslova jukeboxem hlášek, který má zrovna ‚free play‘, takže mu huba nelení a i v akci dává na prdel kdejakým zámořským borcům, kteří si povolání ‚action hero‘ píší na vizitky. Všechno ostatní tak nějak dodatečně vlaje za jeho charismatem, ale budiž. Jako herní adaptace stěží za jednu, ale vzhledem k očekávání a překvapivému výsledku nakonec ty tři upustím. PS: Doufám, že i tohle ve Valve berou jako dostatečné memento. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Hehe, stal sa zázrak a pri Uwe Bollovi sa mi nechcelo kontinuálne blinkať :-) Dokonca som sa cez triezvu hodinku a pol dostala celkom oddychovo a pobavene. Nakoľko tomu napomohol ešte stále veľmi sexi Til Schweiger, neviem. Asi dosť. Samozrejme, logika tu dostáva husto na frak, na nejaké vysvetľovačky konania postáv nie je čas (chvalabohu, neviem si predstaviť, že by tam Uwe práskol ešte psychologický aspekt a natiahol to na dvojhodinovú grcku), čo sa bude diať je vám jasné skôr než filmovému štábu, a tú krasotinku by som ťažko nazvala herečkou, ale... vzhľadom na obsah a žáner to celkom ušlo! Najviac sa čudujem asi ja sama :-) P.S.: O jednu verziu hry Far Cry som "zavadila", ale inak ju veľmi nepoznám a jej mytológiu tiež nie. Takže tento aspekt filmu nehodnotím. ()

Reklama

DaliX 

všechny recenze uživatele

No tak toto má od parádnej predlohy PC hry asi hodne ďaleko, skôr by som povedal, že to má len spoločný názov a to je celé. Čo sa mi však páčilo bol skvelý Til Schweiger ako Jack Carver, rozhodne mi pripadal lepšie ako Daniel Craig v roli Jamesa Bonda, radšej by som v tejto úlohe videl Schweigera. Udo Kier je ako šialený Krieger celkom slušný, dokonca sa podobá ako na toho v hre, a aj keď je tento snímok zrejme urážkou tak parádnej FPS akou je bezpochyby Far Cry, páčil sa mi a aspoň je vtipný, svieži, zábavný:) Hru som hral a čo sa týka prevedenia, nie je to bohviečo, dokázal by som si to predstaviť milión krát lepšie, ale keďže sa jedná o Uwe Bolla, je to výkvet medzi jeho filmami. p.s.Far Cry považujem za jednú z najlepších hier, ktoré ma neomrzeli a sám sa čudujem aké vysoké hodnotenie som tomuto filmu udelil:D ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Guilty pleasure těch nejtužších kvalit. Jako herní adaptace to nefunguje vůbec. Jako parodie na hollywoodské akční filmy 80. let to funguje dokonale. Pokud se Uwe v Postalu postaral o sebereflexi, zde se postaral o tu nejvrchovatější dávku nadhledu. A jako komedie to i funguje. Kdyby se to jmenovalo Fucking Island a nepáchlo to němčinou, jdu i výš. [Přesná stopáž: 91 min] ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Uwe Boll přešel ze sraček do guilty pleasure záležitostí. Teda aspoň v tomhle případě. První půlhodinku to vypadá celý ještě docela normálně a slibně, pak na nás ale Uwe začne posílat jednu směšnou akční scénu za druhou a já se většinou fakt docela smál. Při takovým počtu wtf momentů se už tomu ani nedá nesmát. Til Schweiger si tady hraje na megadrsňáka, záporačka vypadá jak kdyby se zrovna naučila mluvit a bílí nadopovaní vojáci v čele s obřím Ralfem Moeller už jsou fakt moc. Celý to korunuje scéna v chatce, u který jsem se válel smíchy ("Můžu si k tobě lehnout?Budu si ale muset sundat kalhoty."). No ale teď to zkusim trochu vážněji. Příběh je jak je vidno úplně blbej, ale svým způsobem béčkově přijatelnej. Akční a vážný scény vyznívaj vtipně, rádoby vtipný scény s tlusťochem vyznívaj trapně. A kamera poprvý vypadá fakt profesionálně a ne jako by jí vytáhnul z nějaký půdy. Nejvtipnější Boll, na kalby ideální 30% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy je Jack (Til Schweiger) pronásledován a jeho parťák spadne do vody, je možné v několika střizích vidět, že parťák vůbec ve vodě není. (necisty)
  • Film je inspirován úspěšnou akční hrou Far Cry. (Dines)

Související novinky

Uwe masakruje zombíky... opět

Uwe masakruje zombíky... opět

28.09.2007

V historii lidstva se objevilo několik jmen, které šířily smrtelnou hrůzu, jen jste je vyslovili Atila bič boží, Vlad Narážeč, Adolf Hitler, Usáma bin Ládin. Dnes obdobné pocity vzbuzuje jméno...… (více)

Trošku sám v temnotě

Trošku sám v temnotě

26.07.2007

Na pokračování úspěšných filmů jsme si tak nějak zvykli, ale točit pokračování filmu, který se stal opravdovým propadákem, který má auru jednoho z nejhorších filmů desetiletí a který natočil režisér… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno