Reklama

Reklama

Dva reportéři ze Seattlu vyšetřují smrt žoldáků na ostrově u pobřeží pacifického severozápadu. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (328)

prsvl 

všechny recenze uživatele

Uwe Boll se naučil točit. Samozřejmě v úvozovkách, ale rozhodně je tenhle film posun k lepšímu. Divák už se neztrací a věci dokonce tak nějak dávají smysl (odvážim se tvrdit, že kdyby nějakej jeho film měl dobrej scénář, nemuselo by to dopadnout tak tragicky). Je to poctivý béčko o nic míň zábavný než třeba Soudný den. Co mi vrtá hlavou je to, jestli to jako béčko zamejšlel nebo ne a hlavně jestli si Uwe náhodou se svojí "vážnou" image nedělá z diváků jen legraci a ve skrytu duše neni správnej a poctivej trasher. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Hra Far Cry patrí medzi mnou najviac rešpektované a na poli fps sa dokonca jednalo (a stále jedná) o jednu z najlepších hier (kvalitou rozhodne podobná Half-Life2 či Doom3). Keď som sa dočítal o záujme Uweho o toto dielo, nasralo ma to. Všetci poznáme kvalitu jeho filmov, ale ani to neodradilo moju zvedavosť. Výsledok? Najlepší Uweho film. Dokonca je to lepšie od veľkej väčšiny béčok z nedávnej doby (Hitman, nový Punisher, AvP2...). Je tu charizmatický hlavný hrdina, pekná baba po jeho boku, humor (funguje), pozerateľná akcia a kvalitný zlosyn. Inšpiráciu hrou pravdaže cítiť (základ príbehu, hlavný hrdina a jeho košeľa, výbuch lode a scéna pod vodou, pohľad na ostrov, naháňačka na vode...) a aj keď by som si filmové spracovanie vedel predstaviť veľkolepejšie a vernejšie predlohe - som spokojný. Cítiť tu totiž potrebný nadhľad. Bavil som sa a nemá to čo robiť medzi 200 najhoršími filmami. Pekných 50% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Především jsem neorázně naštvanej, protože asi 60 hodnocení tady bylo v období, kdy se tenhle film ani nedal sehnat a hádejte, jaké hodnocení převládalo a co ho uvrhlo do odpadových bažin a na 160. nejhorší film, který tu na databázy je. (nebo tedy v době, kdy píšu tento komentář měl takové ohodnocení). Ten film si to vůbec nezaslouží. Sice se hrou nemá společného skoro nic, až na hlavního hrdinu, vzhledově, výbuchu lodi a podstatu příběhu, což je na tom všem asi nejdůležitější. On příběh samotný hry Far Cry by se asi dal těžko zfilmovat, i když je pravda, že Uwe to mohl točit alespoň v Karibiku a ne někde v jehličnatejch lesech, ale popravdě i to všecko mi na tom filmu nevadí. Ten film je sám o sobě parádní. Uwe to pojal jako legrácku a legrácka to taky je, o tom není pochyb. Til Schweiger je ve své roli výbornej a pomatený šílený ale geniální věděc alias Udo Kier mu s tím jeho hraním bez problémů sekunduje. Tenhle film je hlavně zábavný a to je zásadní !!!!!! Většina to tady hodnotí jenom proto, že to je Uwe Boll, a to se mi nelíbí, ten film si to nezaslouží, vždyť většina co dala odpad ten film ani neviděla, a nějací jedinci se k tomu zde i přiznávají, což je fakt hnus a nejradši bych z toho blil, protože existujou fakt daleko horší filmy. Jestli někomu vadí, že se film jmenuje Far Cry, tak ať na to nemyslí a jestli je někdo kloudnej a fakt ví, že film je hlavně zábava, tak tohle musí pochopit. Efekty sice nejsou nic extra, spíš je to hrůza, ale zase jich tam není tolik, no a jestli někdo bude tvrdit, že tím Uwe zkazil herní adaptaci, tak bych chtěl vidět, jak by to vypadalo, kdyby to natočil přesně podle toho. Dle mého se to natočit přesně podle herní adaptace ani nedá, protože pak by to vypadalo fakt blbě, a hlavní hrdina by tam postřílel víc lidí jak Rambo ve všech čtyřech dílech dohromady. Lidi proboha proberte se, fakt si to tenhle film zaslouží? Já jsem se u něj upřímně hodně pobavil a scénky s dodavačem žrádla byly fakt nejlepší. Čtyři hvězdičky tenhle film má naprosto zaslouženě. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Til Schweiger, jeho lámaná angličtina a plastová pistolka vs. obrazy malující Udo Kier a banda bílou barvou zmalovaných komparzistů vs. ničitel za kamerou Dr. Uwe Boll . Ano, je to nehorázná srágora, ale kvůli dvěma cool záběrům (kamera je na Uweho solidní), guilty seskoku z raketou rozstřeleného škuneru a všem přepáleným WTF momentům (intimní scéna v chatce ruluje) nemůžu dát odpad. Na to je Far Cry až příliš stupidně zábavný a na pivní party jako ulitý. 1/10 ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Na úvod bych chtěl napsat pouze: Vy, co jste to evidentně neviděli a dáváte tomu odpad jen protože to je od Uwe Bolla, tak jděte do hajzlu. A teď k filmu. Tohle jsem vážně nečekal, že by Uwe Boll dokázal natočit celkem povedený akčňák a ještě ke všemu podle hry. Viděl jsem od něj pouze tři filmy. Alone in the dark, což byla ukrutná blbost. Poté jsem viděl výborné válečné drama Tunnel Rats a teď konečně Far Cry. Hru Far Cry jsem hrál a byl jsem znechucen. Všude jsem četl jak je to snad i hra roku 2004. Ale mne hrozně nebavila a hrál jsem jí jen z povinnosti hráčské. A ani jsem jí nedohrál! Těsně před koncem jsem to odinstaloval s tím, že Far Cry v podobě herní mi už do počítače nikdy nesmí. Ale film, tak to je úplně o něčem jiném. To je akční pecka jak má být. Nebo bych spíš měl napsat, že to je akční béčko jak má být. Jasný, zase to působí levně, ale to je mi celkem fuk. Celých 90 minut jsem se bavil skvěle. Scéna, kdy si jde po krku pár "vylepšených" vojáků neměla chybu. To jsem ani nedýchal, takže film má i jistou dávku napětí. A hlavně má vtip. Jack Carver v podání Tila Schweigera byla podle mně hodně dobrá volba. Jeho výkon je více než uspokojivý, má parádní hlášky a skvěle mu padne ta legendrání (ze hry známa) červena košile. Když se podívám zpětně na rok 2008 a vzpomenu si na Maxe Payne, tak Far Cry je podle mně lepší, než Max Payne, co se týče celkového zpracování! Jen tak dál Bolle!!! ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Film je inspirován úspěšnou akční hrou Far Cry. (Dines)
  • Ve scéně, kdy je Jack (Til Schweiger) pronásledován a jeho parťák spadne do vody, je možné v několika střizích vidět, že parťák vůbec ve vodě není. (necisty)

Související novinky

Uwe masakruje zombíky... opět

Uwe masakruje zombíky... opět

28.09.2007

V historii lidstva se objevilo několik jmen, které šířily smrtelnou hrůzu, jen jste je vyslovili Atila bič boží, Vlad Narážeč, Adolf Hitler, Usáma bin Ládin. Dnes obdobné pocity vzbuzuje jméno...… (více)

Trošku sám v temnotě

Trošku sám v temnotě

26.07.2007

Na pokračování úspěšných filmů jsme si tak nějak zvykli, ale točit pokračování filmu, který se stal opravdovým propadákem, který má auru jednoho z nejhorších filmů desetiletí a který natočil režisér… (více)

Reklama

Reklama